Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké koření na pečeného králíka?

Od: maky® odpovědí: 8 změna:

Králíka nepeču často, minule byl výborný, ale zapomněla jsem, jak jsem kořenila, máte osvědčený recept?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den. Já dávám česnek. Králíka prošpikuju slaninou a do pekáče kousek bůčku. To je taková klasika, ale použít lze určitě i jiné druhy koření.

hodnocení

Děkuji, již je v troubě tak, jak píšete. *jasne*

pohanka*
hodnocení

2x

Králíka jsme dělávali na česneku, na divoko, na smetaně, nebo řízky. Babička i na černo, to ale málokdy, je to náročnější na suroviny.

To na česneku a na divoko je vděčné. Divoké koření máme doma asi všichni, a hlavně udělat trochu více zahuštěného sosu k tomu.

hodnocení

1x

Nejlepší je klasika: sůl,kmín,hodně česneku a stehna a hrudí prošpikovat slaninou,protože jsou dost suché.Můžete přidat do pečení i cibuli.

kepler*

Dělali jsme ho v podstatě stejně, jak je uvedeno výše, ale nejdčív jsme porce králíka i s kořením a cibulí chvíli povařili v tlakovém hrnci, teprve pak šel do trouby. Maso je pak mnohem šťavňatější.

hodnocení

kepler, tak to příště zkusím ho ovařit, slyším to prvně ;)

kepler*

Do pekáče musí jít kromě sádla i veškerý obsah tlakáče, když tak ho varem ještě zakoncentrovat.

cesmina*
hodnocení

1x

Občas jsem přidala i trošku čerstvé rozmarýny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]