Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Směs na topinky (zavařenina)

Od: 12 odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

sháním recept, který jsem před pár lety ztratil. Jedná se o zavařeninu. Chci, aby tam byli tyto ingredience cuketa, paprika a rajčata. My jsme to používali na topinky, pod maso atd. Na internetu jsem koukal, ale vždy mi v tom receptu chyběla jedna ingredience a já tam chci všechny. Nevíte náhodou někdo co mám namysl?

Předem děkuji za odpovědi.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

1x

2 dcl oleje,
500g cibule,
1 kg cukety ( nakrájené na drobné kostky),
1kg očištěných paprik ( nakrájené na kolečka nebo menší proužky),
1 kg rajčat nebo1 ostrý kečup (520 gr)/rajčata spaříme a oloupeme/
lžička soli , lžička cukru , 6 lžíc worchestru , 6 lžíc sojové omáčky
POSTUP PŘÍPRAVY
Ve větším hrnci si na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme ostatní suroviny a 15 minut dusíme. Poté dáme do sklenic a sterilujeme(20minut při 85 stupních).

hodnocení

0x

Nějaké lečo? Tam se dávají všechny tyto druhy zeleniny.

hodnocení

0x

Jedná se o čatný /chutney/. Recept někde mám, dělávala jsem to ze zelených rajčat a bylo to dobré. Slibuji, pohledám, ale nejdřív v pondělí, dnes ani zítra se k tomu nedostanu. Jaga.

doplněno 25.06.17 06:56:

Když vidím tu úrodu krásných receptů, už to ani hledat nebudu.;)

hodnocení

0x

Možná vím. Mamka si směs z cukety a rajčat dělávala, akorát nevím ty papriky. Taky to zavařovala, možná jde o totožný recept. Zeptám se.

hodnocení

0x

Všechny ingredience najdete třeba tady toprecepty.cz/...

hodnocení

0x

1 cuketa (asi 1-1,5 kg), 6-8 paprik, 4-6 rajčat (oloupat nebo přiměřeně z konzervy), 6 cibulí, 6 (i víc) stroužků česneku, olej, sladká i pálivá paprika, sůl, pepř, kečup

Podle chuti dále - zázvor, nové koření, bobkový list, sojová omáčka

Cibulku zpěníme na oleji, přidáme mletou cuketu, papriku a rajčata, rozetřený česnek a koření. Dusíme do měkka, přidáme kečup, prohřejeme. Naplníme skleničky a sterilizujeme asi 20 minut.

PS - u koření neuvádím množství, každý máme jiné chutě.

123*
hodnocení

0x
Pane Bože moc děkuji za odpovědi všem co me neposlali do háje. Super udělali jste mi radost.

Dobrý den. Zeleninové čatný (rajčata, cuketa, papriky, cibule). Mrkněte na celý recept:

recepty.ziskejzdravi.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]