Nejste přihlášen/a.
Většina řeší váha versus výška,ale zapomínáte na to,že jsou ještě 3 typy kostry: lehká,střední a těžká. Já mám např. těžkou kostru a žena stejného vzrůstu ,stejné váhy ale s lehkou kostrou se může zdát viditelně silnější než já,ikdyž já nejsem taky žádná Twigy. :--)) Ve 13 to až zase tak moc neřeš,nepřejídej se,dostatečně se hýbej,nepřeháněj to se sladkostmi,do 18 se tvoje postava stejně ještě změní.
A počítej, že ještě aspoň pět let porosteš. Klidně i o 10cm. Ony jsou různé tabulky, křivky. indexy. Záleží ale na typu postavy. Hlavně se hýbej. Sportuj. Zhroucená figura je nepěkná, stejně, jako špekatá.
Soudě podle tvé fotky, tak jsi docela štíhlá, ale měkká, nezpevněná.
Může být, ale bylo by dobré vědět tvoji výšku, to spolu souvisí. Jestli bys měřila 150 cm, tak by váha 57 kg byla celkem dost.
To je otázka pro tvou lékařku, nikoliv pro cizí lidi, kteří tě neznají. Neexistuje žádná "univerzální správná váha". Posoudit, jestli se "správně" tj. zdravě vyvíjíš, může jenom lékařka.
Hmotnost závisí na více věcech, jako aktivní sportovkyně bys pravděpodobně vážila více než jako osoba, která se nijak nepohybuje (svaly váží víc než tuk).
Ani první odpověď není správná. Pro dívku měřící 150 cm by 57 kg mohlo být dost, ale také nemuselo (viz výše).
Hlavně se přehnaně nesleduj. V době vývinu dochází k různým výkyvům, které pořád mohou být v pořádku. Přehnané sledování hmotnosti u některých dívěk vede až k poruchám příjmu potravy, ohrožení jejich zdraví a života. Tak pozor!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.