Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak zahustit krém

Od: adaa odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,
dělám krém ze zakysané smetany a šlehačky. Potřebovala bych krém ještě o něco hustější. Čím ho můžu zahustit?

 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

1x
avatar clayman

Do toho krému měl ještě přijít ztužovač šlehačky, nezapomněla jste na něj?

Další možností je přidat puding bez vaření a pokud krém drží forma než ztuhne šla by použít i želatina - ta neudělá tuhý krém hned, ale před noc nebo za několik hodin, takže je důležité aby krém držel tvar požadovaný čas - nějaká forma.

Želatina také existuje bez vaření resp se zaleje teplou vodou a hned vmíchá. Jak jde teplá, tak váš krém naopak ještě zředí než ztuhne, tak ať se neleknete.

Puding bez vaření to zahustí prakticky hned. Pozor na přešlehání šlehačky, pak už by nepomohlo nic. :)

 

hahanaj*
hodnocení

0x

dělám s mascarpone smíchám se zakysankou a nakonec ušlehanou šlehačku- krém je výborný

 

hodnocení

0x
Zdravím.
Já ho nezahušťuji,přes noc v lednici ztuhne do správné hustoty.
---
Ale pokud chcete radu,přidejte do smetany před šleháním ztužovač šlehačky.

 

hodnocení

0x
avatar babkazov

Také dělávám tento krém. Na piškoty nebo na olejovou buchtu, případně na bublaninu. Když dobře vyšleháte šlehačku se ztužovačem a pak se zakysankou, není potřeba nějak dohušťovat. Po uležení to bude mát dobrou konzistenci. Bude to akorát.;) To není panakora.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]