Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hrníčkové knedlíky bez droždí a kypřícího pr?

Od: kepler* odpovědí: 14 změna:

Dají se udělat hrníčkové knedlíky bez kvasnic i bez prášku do pečiva? Pouze mouka, mléko, vejce aj. Nějak se mi to nezdá, našel jsem dva takové recepty.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Ano,dají.
Musíte ovšem vyšlehat sníh z bílků.
Potom budou křehké a nadýchané,jedna báseň.
doplněno 19.06.17 22:11: Tak v tom receptu musí být chyba.
To by byly betoňáky,nikoliv knedlíky.
Jak kdysi vařil Pan Tau na pionýrském táboře :-D
kepler*
hodnocení

No právě, ani sníh z bílku, to znám. Smíchají se do těsta celá vajíčka, nic víc.

doplněno 20.06.17 11:59:

Taky mě to napadlo, že chybička se vloudila, ale když jsem to našel hned ve dvou receptech?

Copak o to, udělat se dají, ale podle mne budou dost tuhé a tudíž ne moc dobré.

sebod*

Kapičko, vidíš, to. My doma jsme právě takoví ti "gurmáni", co tyhle tuhé knedlíky milují *smich*. Je to něco jako bosáky (knedlíky s chlupy :-D). Takže ano, dělém hrnečkové knedlíky, bez kyprprášku, sody, doždí, sněhu... A ano, v žaludku vydrží pěkně dlouho. Vzhledem k tomu, že ta moje smečka je neustále hladová, tak tímhle je zaplácnu aspoň na čtyři hodinky *ua*

Jé, ty mi taky rádi. Knedlík "jako peříčko" nikdy nebyl mojí "chloubou hospodyňky" - kdepak *hi*

doplněno 20.06.17 10:16:

Oprava překlepu - MY

Stydím se velmi *hi*

kepler*
hodnocení

Tak to jsou dobré zprávy. Teď už konečně vím, že je to jedlé a dokonce snad i dobré. Tak jo, dneska si zabetonuju žaludek. *ua*

doplněno 20.06.17 16:43:

Už jsem to vyzkoušel a není to špatmé! *palec* Trochu to vylehčil nakrájený rohlík v těstě, trochu to připomíná bramborový knedlík. Docela nálož. Kdo ale má rád nadýchané, ten to asi neocení.

můžete přidat špetičku muškátového květu, ale opatrně.

kepler*
hodnocení

Díky, vyzkouším. V kuchyni často experimentuju, ne nadarmo jsem chemik ;)

kepler*
hodnocení

Taky si myslím. Uvidíme, zkusím jeden zkušební.

Když jsi u těch knedlikovych experimentů, doporučuju vyzkoušet i bleskový knedlík z mikrovlnky. Dělá se do babovkové formy a je opravdu jedlý. Super věc když přijede nečekaná návštěva a potřebuješ rychle knedlík. Hlavně jsou zábavné ty divné pohledy když serviruješ na stůl k omáčce bábovku :)
kepler*
hodnocení

Hm, to nemůžu, moje bábovková forma je plechová. Já mám radši blesky přírodní.

Dej fotku formy, treba by mikrovlnce tvar nevadil.

kepler*
hodnocení

Pochybuju, že by tvar na to měl vliv, ale je to normální klasická bábovka. V žádném případě až tak moc experimentovat nechci.

Zkuste. Dělám je občas taky - hrnek mlíka, hrnek hrubé mouky, 2 rohlíky na kostičky, 2 vejce a trocha soli. Miluju je, jsou trošičku tužší, ale tu kyprost jim dodají ty kostičky rohlíků. Samozřejmě nejsou jak pápěří jako kynuté, ale mám ráda tužší knedlíky, konzistencí jako noky, a tyhle uvařené v páře v hrncích (hrnky, ne hrnce) vymazaných máslem nemají chybu.

Jenom zamíchat a naplnit hrnky do 2/3.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]