Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jakou mouku all purpose flour

Od: filon odpovědí: 5 změna:

Ahoj,
snažím se péct podle jednoho anglického receptu. Zadrhla jsem se u mouky, používají all purpose flour. Jakou mouku použít?

Dík

 

 

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

5x
avatar jethro

Podle knihy "Kuchařka USA" od Michaela Maly se v USA používá prakticky jen hladká mouka.

Jinak platí jednoduché pravidlo, že čím vyšší teplota, tím hladší mouka. Tedy:
- smažené koblihy, pizza, chleba> hladká
- pečení, koláče> polohrubá
- vaření (knedlíky)> hrubá

Heršoft jethro, ty jsi ale odborník. *palec* Tak tohle pravidlo jsem teda neznala.

ohneta*

Poradila mu to beztak Abby :-D

 

hodnocení

0x

Polohrubá.

 

hodnocení

0x
avatar clayman

jedni používají hladkou druzí polohrubou a někdo další směs těchto dvou mouk. Pomohlo by vědět, co z toho má být. Na muffiny se většinou používá polohrubá... ale i hladká. *smich*

Pokud nemáte zkušenost dejte 1:1 hladká a polohrubá. Špatně to rozhodně nebude.

Ono i šlehanou roládu někdo dělá výhradně z hladké mouky a druhý výhradně z polohrubé. Nejde přesně říci, která je vhodnější. Každý preferuje něco jiného.

All purpose flour znamená univerzální mouka pro všechny účely. :)

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]