Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jak dlouho vaříte květák, když ho pak chcete obalovat a smažit?
Děkuji
Vyjádřím se blbě: Než změkne. Obvykle tak 20-30 minut.
Máte pravdu, ten čas jsem přehnal. Obvykle kolem 5 minut.
Způsobů spousta, každý jiný a výsledek skoro vždy stejný Ale mám další nápad, dám nové téma.
vkládám do studené vody , jakmile začne voda vřít vypnu a po chvíli vyndám ,aby růžice držely ještě pohromadě a nerozsypaly se
Opravdu jen chviličku, při delším vaření se pak při obalování rozpadá. Těch pět minut, hlídejte to, píchnout do koštálu, aby se nepřevařil.
Na růžičky rozdělím a dávám do horké vody napřed ty větší kousky, počkám minutku dvě a pak přidám ty malé a počkám zase minutku či dvě. Do ničeho nepíchám, není to potřeba, protože květák vařím už půl století a tak vím, že stačí těch pár minut. Na cedníku propláchnu studenou vodou, aby se zastavilo "dodělání" růžiček. Chvilku nechám okapat a pak obaluji a smažím v kastrůlku kde je dost oleje. Růžičky musí plavat a musí se nechat lehce obrátit, aby byl kolem nich prostor. Ne je tam nacpat nahusto. A neměly by se dotýkat dna kastrolu, protože pak hrozí připálení. Miluji ho s tatarkou, samozřejmě domácí a k tomu nějaký dobrý zelený salát. Už se tady oblizuji až za ušima.
Byla jsem kolem poledního na trhu (na "trhu"... těm našem libereckým parodiím se jinak říkat nedá) a měli tam krásný květák. Nekupuji ho, sama celý nesním a mražený mi, kupodivu, nechutná. Ale kdyby tohle vlákno bylo ještě před tím nákupem, tak bych neodolala.
Jo a květák vařím minutu, pak vypínám, mám ho ráda křupavý
Květák se dá rozdělit, část zmrazit a časem jej použít třeba do polévky. Pokud si květák zmrazím sama, v polévce ani nepoznám, že nebyl čerstvý.
Nebo jeden den část usmažit a druhý den zbylou část jen dovařit → s máslem je výborný. Hodně lidí používá i osmahnutou strouhanku, ale bez té se obejdu... (–:
K otázce: Před další tepelnou úpravou květák nevařím. I květák jako mozeček dělám ze syrového.
Fakt jen chvilku. Dám do vařící osolené vody. Je to minuta, dvě, max. tři. Rychle ven. Jako nudle, těstoviny, další zelenina a pod. Hodně lidí má tendenci suroviny rozvářet. Nejsou pak tak chutné.
Doma jsme květák nikdy nepovářeli. Mladý a křehký rozděli na růžičky, obalit, pozvolna smažit. Hodně pomalu.
Dneska už zuby neslouží jako dřív, povářím ho. Budu ho dělat právě dneska. Do horké osolené vody a max. 3 - 5 minut. Nesmí se převařit, jen kapánek změknout. Časem to vychytáte. Pokud jej pozačátku převaříte, lze z něj udělat buď květáková polévka, nebo květák jako mozeček. Rozmačkat jej na osmaženou cibulku, vajíčko, pepř, sůl. Je to také chutný oběd.
Dneska bude s brambůrkami a rajčatovým salátem. Je to dobrý oběd, docela se na něj těším. Děda tolik veselý nebude, ale jíst se má všechno. Tak ať si dá. I když maso by přijal raději. . Jaga.
Jsem sama, květák celý nespotřebuji. Miluji když ho povařím, uberu na smažení a o pár minutek nechám část ještě vařit. Sliju, vyklopím na talíř, posypu nahrubo strouhaným sýrem, posypu nasucho osmaženou strouhankou a nahoru dám plátky másla. Přiklopím a nechám ustát nebo když jsem pomalá, šoupnu do mikrovlnky, rozpustit sýr! Tatarka, salátek, veliká dobrota. A rychlá!
Zítra se těším, uvařený květák, našťouchat, přidat uzený sýr nahrubo nastrouhaný, česnek a vajíčko. Placíčky, do strouhanky a smažit. Fakt se těším.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.