Nejste přihlášen/a.
Ráda bych věděla, co se dá utahovat hedvábným škátkem, napadá mne pouze zaškrcení tepenného krvácení, zaškrcení při uštknutí zmijí, zaškrcení krku, tahání nějaké hračky na konci šátku.
po uštknutí hadem by se zaškrcovat nemělo, hrozí riziko poškození končetiny (jak nedokrvením, tak díky koncentrovanému působení jedu v jednom místě). končetina by se měla znehybnit (podle možností, buď ji prostě nechat volně a nehýbat s ní nebo dát do dlahy, případně zabandážovat od rány k tělu), uštknutý by měl být v klidu a zbytečně se nenamáhat a nestresovat a měla by se volat záchranka. v podstatě jde o to, aby se zbytečně nezvýšil průtok krve tělem (zvýšení tlaku při stresu), ale ani aby se nenapáchaly zbytečné škody (viz výše).
Třeba se jím dají utáhnout i vlasy..
Někdo si šátky váže i na čelo, aby mu nestékal pot do očí třeba. Tam když utáhne víc si dovedu představit, že by se šátek mohl i poškodit..
To je fakt, vlasy, nenapadlo mě to. Jen jsem přemýšlela, z jakého utahování se v šátku nadělají díry.
To je hledání nějakého významu věty?
Další možnost:
ONA (zděšeně): Proboha, z čeho jsou v tom šátku ty díry?
ON (na půl úst, otráveně): Z utahování...
No pak je to jasný, ON něco (matku, šroub) utahoval rukou, nemaje vhodný nástroj. Klouzalo mu to v ruce. Hledal tedy hadr, aby mohl kluzající součástku lépe uchopit a našel hedvábný šátek. Ten v zápětí padl za oběť jeho lenosti. Kdepak hedvábí, aspoň bavlnu to chtělo...
amper,, ale nemůžeme zapomínat, že šátek nebyl na nošení, ale na utahování. Ovšem k té matce se musel ten šátek nějak dostat, přece šátek nedoběhl k matce sám, aby mohl být použit k utahování. Takže ho napřed trochu nosil a pak teprve utahoval. A nyní, když je vše utaženo, může jej zahodit.
Motorkáři mají šátky okolo krku.
Potom mě napadl film ,,Černá punčocha,, .Perfektně natočený a zahraný.
pohanka, tento šátek není na nošení, ale na utahování. Takže jedině pořádně krk utáhnout a potom hned sundat, aby nedošlo k nošení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.