Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trend zpracování placenty po porodu

Od: martinaa* odpovědí: 11 změna:

Krásné ráno, ve skupině fb mi vyskočilo upozornění, kde paní ohlašovala maminkám z našeho kraje, že je nyní vyškolená na zpracovávání placenty po porodu, především poradenství apod. Ne, že bych nutně musela následovat každou pitomost, takže pouze ze zvědavosti se ptám - je tu někdo, kdo má osobní či zprostředkovanou zkušenost se zpracováním placenty do koktejlů, na řízky, čerstvé či sušené kapsle apod? Samozřejmě by mne zajímaly ony zázračné účinky, zatím jsem vzhledem (k absenci jakýchkoli laboratorně doložených výsledků či studií), přesvědčena spíše o placebo efektu.

Nepopírám, že placenta jako taková v sobě má mnoho živin a látek, vždyť živila prcka devět měsíců. Ale že ji pojídají zvířata, která dobře vědí, co je pro ně zdravé? No, ta také pojídají třeba vlastní výkaly a mláďata...

Děkuji za názory.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

1x

Když se může sperma používat v kosmetice, tak by nás asi nemělo překvapovat i využití placenty. Na řízek...*smich* M.

liska*
14.06.17 16:46

72mona *haha*

lll*
hodnocení

0x

Bude to ten placento efekt :)

No, ta také pojídají třeba vlastní výkaly a mláďata...
Moč už se "léčebně" pije, cizí stolice, jak jsem někde četla se používá na úpravu špatné střevní flóry - tak třeba někdo přijde i s tím, že sežrat mládě, které je příliš slabé, je "zdravé, omlazující..." a tak podobně.

Ale dočkat se toho nemusím.

pb®

Fuj, to o té stolici slyším poprvé. Ale třeba hříbata, aby si osídlila střeva bakteriemi, díky kterým jsou pak koně schopni trávit celulózu z trávy, pojídají koblihy své matky. Pokud je to hříbě uměle odchované, co o matku přišlo a není v kontaktu s jinými koni, takže nemá ani přístup k jejich trusu, nemusí dopadnout dobře. A tuším že morčata se také bez občasného pojídání vlastního trusu neobejdou. Ale všimněte si, že na rozdíl od člověka jde o ortodoxní býložravce, tedy jejich trus je vlastně trocha zkažené trávy. U všežravce nebi masožravce bych to nezkoušela.

paw*
To se nezavadi usty, ale upacnym otvorem.

Ani tak to není příliš vábivá představa *blee*

martinaa*
hodnocení

Jojo holky, nemusím zdaleka mít všechno :), je to teď nějaká móda a hodně se o tom píše, ale to nebude nic pro mne (nechutnost až tak nevadí, ale k čemu?). To samé, teď jsem četla o jakési super bezplenkové metodě, že malinké dítě umí ovládat svěrače a vlastně mu plenkami škodíte, brečí, protože má plenky... nevím, co si o těchto moderních názorech myslet. *nevi*

To pouštějte jedním uchem dovnitř a druhým ven. Jedna věc je zkoušet věci dělat jinak a druhá je zastávat tak extrémní názory, že opovrhujete jakoukoliv jinou (a hlavně tou "mainstreamovou") metodou.

Např. mého ex sestra měla holčičku, se kterou zkoušely bezplenkovou metodu. S plenkou. Holčičku dávala vyčůrat do umyvadla po vyspání a když tušila, že by malá mohla čůrat. Většinou se to povedlo, skrčená poloha a puštěná voda udělaly svoje. Mimo tento čas byla malá s plenkou, ale popravdě, vyčůrala se do ní za den asi jednou. Prostě to ta máma zkoušela jinak, bylo jí to milé, protože ušetřila, méně škodila životnímu prostředí a asi i proto, že se jí dařilo něco, o čem si myslela, že je pro dítě dobré. Neslyšela jsem od ní jediné slovo o tom, jak je něco jiného špatně, zavrženíhodné, nevhodné nebo pro dítě škodlivé. Jen si šla svojí cestou. Pohoda *frajer*

pb®

Já jsem to takhle dělala s prvním i s druhým. Nijak to nehrotit, ale prostě dítě se vzbudí a vím, že bude čurat, tak se podrží nad nočníkem položeným v umyvadlu. Nebo když vidím že se snaží kakat, tak ho prostě chytnu a nad tím nočníkem podržím. Rozhodně tedy nemám děti bezplenkové, ale neměla jsem u staršího problém, aby se vyčural do skleničky, když se má dát moč u doktora. I u mladšího bych neměla problém moč odebrat a jak to je těžké ví rodiče, jejichž děti měly zánět ledvin (poměrně běžné, mělo dítě sestry i švagrové) a jak číhají několik dní, než se jim podaří zachytit moč kojence.

liska*
hodnocení

0x

Já znám kosmetiku s placentou, tedy s výtažky z placenty .Aj do tyčinek na rty to přece dávaj. Někde se uchovává zmražením pupečníková krev na event. použití - pro dárkyni/?/.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]