Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dlouho vařit brambory?

Od: borra odpovědí: 6 změna:

Ahoj,
mohl byste mi někdo poradit, jak dlouho vaříte brambory? Alespoň přibližně, jak dlouho vařit na kostky a brambory vcelku.

Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

mě to vychází tak, že brambory na kostky zkusím po cca 12ti minutách do nich pichnout a celkový čas bude cca 15min.

U brambory vcelku záleži na velikosti. Běžne se vaří o velikosti cca 5cm a ty zkouším po cca 20 minutách s tím, že občas jsou a někdy ještě chtějí 5 minut. Vcelku se mi poznávají dobře, stačí propíchnout párátkem a hned je vidět, zda jsou měkké nebo ne.

Ty na kostky poznávám hůř a často je musím ochutnat. :-D

hodnocení

1x

Brambory "ve šlupce" 15-20 minut od počátku varu, ke konci zkouším píchnutím ostrým nožem. Krájené brambory tak dlouho ne, obvykle cca 15 minut.

hodnocení

1x

Když vám brambora už na noži nedrží, ale sklouzne, tak je vařená.

hodnocení

0x
Ahoj.
.
Jak dlouho, to zalezi na velikosti brambor / kostek.
Nejjednodušší je si to proste zkusit. V osolené vodě vařit a cas od casu píchnout vidličkou. Kdyz jsou tvrdé jeste vařit :) jinak ja kostky vařím tak vetsinou 10 minut od bodu varu pod poklicí. Brambory v celku tak 15 - 20. Pak vypnu plamen a nechám je jeste dojít.

hodnocení

0x

max 30 min, zalezi jak hodne topis pod kotlem.

sebod*
hodnocení

0x

Brambory v celku vařím 20 minut. Když je méně času, vrznu je v pytlíku do mikrovlnky - tam jsou za cca 7 minutek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]