Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sekaná, jak dlouho vydrží v mrazáku?

Od: ruzickavit odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

V lednu jsem u řezníka koupil domácí sekanou, dal jsem ji celou do mrazáku.Bude ještě jedlá?

Děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Pokud je dobře zabalená a mrazák jede jak se patří, pak bych neváhal a nechal sekanou pomalu rozpustit v lednici. Druhý den by měla být už na baštění. *palec*

culdabulda1*
hodnocení

4x

- pokud myslíte mrazak (ca -20 oC) - tak jo - pokud myslíte ledničku (ca +8 oC) - tak ne.

hodnocení

1x

Mleté maso podléhá ještě snadněji zkáze, než maso vcelku. Nechápu, proč jste v lednu nakupoval a celé to dal do mrazničky. Když koupím, tedy kvůli tomu, že aspoň část, třeba půlku míním hned spotřebovat. A balení bylo příliš velké...Tudíž část hned a druhou tak do 14 dní. Abyste nejedl pořád jen sekanou.

Záleží na tom, jak dobře to bylo zabalené. Zda vakuované, či v alobalu. Potom bych maso vyndala, pořádně očichala s zkusila upravit. Ale mleté maso snadněji "stárne", šedne, přijímá pachutě z čehokoliv. Proto mleté maso klidně koupím stylem: Dejte mi 30 deka, jenom na špagety...:) a příště raději zase čerstvé.

Zkuste to okouknout, očichat, opatrně ochutnat. Vyhodit to můžete vždycky. Já bych mletinu od ledna v červnu jíst nechtěla. Ale když by byl hlad - kdo ví...:-D Jaga.

sebod*

Babo. Já také kolikrát něco koupím a VŠE dám do mrazáku. Od toho ho mám ;)

ladinpraha*

My máme heslo "Když je hlad, je i husa dobrá." :-D

Hotová sekaná je v pohodě a syrová namíchaná se přece běžně prodává. Mleté maso kupuji ke zpracování do druhého dne. Do mrazáku bych ho nedával, protože si myslím, že při zpracování po rozmrazení by z něj bylo jakési blemblem. Jinak do mrazáku cokoli, ale vždycky do dvou sáčků, pak se k tomu nedostane ani vlhkost, ani žádné pachy. A den předem přendat do ledničky.

hodnocení

1x

Žádné rozmrazování v lednici, pokud máte sekanou hotovou a ne jen mleté maso tak ji strčte do trouby rovnou z mrazáku, trochu podlít vodou a přikrýt alobalem. Pomalu péct tak na 200st. Dělám to tak celá léta, když se zabíje čuník, nadělám si karbanátky, čevbčiky i sekkanou a pak nám oběd zachvilku. Karbanátky zmrzlé obalím v trojobalu a šupnu na pánev. Není poznat, že byly v mrazáku. Když mleté maso necháte rozmrznout okamžitě se začne kazit. Proto to dělám takhle a ještě nám špatně nebylo a ani jsem nic nemusela vyhodit. Kdysi dávno, jak říkám za mlada jsem právě nechala mleté rozmrazit a pak jsem teprve dělala sekanou a vůbec to nebylo dobré. Prostě pokus omyl. Člověk to musí vyzkoušet, od té doby samotné mleté do mrazáku nedávám. Jedině zpracované.Vyzkoušejte a uvidíte. Alik

hodnocení

1x

Syrovou sekanou mám v mrazáku, pak když ji potřebuji, soupnu ji zmrzlou do remosky nebo do trouby, peče se samozřejmě déle, než čerstvá, ale krásně se upeče, není v tom rozdílu.

sekana
hodnocení

0x

Buďte v klidu, maso nerozmrazujte v pokojové teplotě nebo v mikrovlnce, ale přes noc v lednici. Mám jí po zabíjačce také ještě v mrazáku ( i jiné výrobky) a nepoznáte po upečení, že není čerstvá.

hahanaj*
hodnocení

0x

Pokud bylo maso dobře zamraženo, nic mu nebude.

pohanka*
hodnocení

0x

A ta sekaná je hotová, nebo syrová?

Pokud je jíž upečená od řezníka, tak stačí opravdu nechat povolit přes noc v lednici a k obědu ji jenom opéci, nebo ohřát.

Pokud je syrová, připravena k pečení, tak odstanit obal a upéci ve zmraženém stavu, jak píše třeba ,,aja,,. koření se za ten čas trochu více rozložila, může být pikantnější, ostřejší.

Mleté maso by se nemělo v domácích podmínkách nechávat v mrazáku déle než půl roku.

I když je zamražené, tak chemické pochody pomalu, velmi pomalu, ale stále probíhají.

Po zdravotní stránce bude vše v pořádku. Je dobré, že maso bylo koupené v zimním období. V horkých měsících je koupě mletého masa a převoz domů více náchylnější k nastartování k rychlému rozkladu a znehodnocení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]