Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jak dlouho pečete kuře a na kolik stupňů? Děkuji
Doba pečení záleží na velikosti kuřete a teplotě, při které ho chcete péct. Já ho většinou peču při cca 200-220st.C, prvních 30 minut přiklopené, potom odklopené. Hotové je za cca 45 - 50 minut a ještě nechám dojít ve vypnuté troubě 15 minut. Mluvím o "standartně velkém kuřeti, tedy cca 1300g.
To jako začínáte ve 4 ráno aby bylo na 12 na oběd? No já podle velikosti kuřete a za častého podlévání a polévání 1,5-2 hod. max.
Ne, to Paw asi myslí to dlouhé "vaření" bez ztráty šťávy při nízké teplotě ve vakuu. Nemohu si právě vzpomenout, jak se to jmenuje - ten způsob přípravy. Nejlevnější přístroj na to mají v Makru asi za 7000 kč. V lepších restauracích to nazývají "dlouze tažené".
Peču na 180ºC cca 45 minut. Po 25ti minutách nasypu do výpeku grilovací koření a čas od času piroutkou, štětečkem, přemáznu. Pak zvýším na 220ºC, dokud nedostane pěknou barvu a kůžičku. Dříve jsem pekla takto kuře na hlubokém talíři, zády dolů. Dned ho zaději rozříznu napůl a peču na bramborách nakrájených na čtvrtky, ve vymaštěné zapékací misce. Se stejným postupem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.