Nejste přihlášen/a.
Zdravím vás, milí rádcové. Můžete mi, prosím, poradit nějaký osvědčený recept na dobrou domácí zmrzlinu? Děkuji za ochotu. Ida
V létě shromažďuji letní jablka,jichž mívám přemíru a dělám z nich dřeň.Tu zavařuji do sklenic a používám jako základ zmrzliny.Do té přijde 1 hrnek dřeně,1 hrnek smetanového jogurtu a 3 -4 jahody.Rozmixuji a dám zmrazit.Zmraženou směs přisladím jahodovým džemem dle chuti a dám do mixeru,mixuji ,až se zmrzlina napění.
Děti je jedí plnou pusou.
JABRAKA
Tyhle recepty vesměs nejsou od kuchařů, ale od laiků, podle toho, jak to uvařili oni: toprecepty.cz/...
Tohle jsem opsal někde na internetu a funguje to:
Svařit 30dkg rybízu, s jedním až dvěmi deci vody, propasírovat přes pasírku. Sirup provařit s trochou citronové šťávy, dosladit cukrem dle chuti. Nechat vychladnout v lednici. Po vychlazení vyšlehat dvě šlehačky(33%) a smíchat s vychlazeným sirupem. Vajíčko nedávám.
Dáme směs do zmrzlinovacího strojku a chladíme, a mícháme, dokud směs nezmrzne, dáme do misek a jíme.
Nebo přendáme do velké misky a uložíme do mrazáku. Včetně omyté mrazící pixly ze zmrzlinovače. Počkáme až se nachladí, a můžeme udělat třeba meruňkovou, nebo jahodovou, višňovou nebo švestkovou. Zkoušel jsem i sal. okurku. Ať to není tak jednotvárné. Ale rybíz je jednoznačně nejlepší.
Pokud nemáte zmrzlinovač tak směs do mražáku a každých asi 10-15min. poctivě zamíchat, jinak z toho budete mít ledovou kouli. Trvá to asi 3-4 hodiny. Ale ze zmrzlinovače je to lepší a bez námahy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.