Nejste přihlášen/a.
Zdravím, prosím vás, chtěl bych zkusit udělat kapsu, je to prý jedno z těch jednodušších jídel, vše mi přijde jasné, jen mám dva dotazy, je lepší kapsu nejdříve lehce opéct na pánvi a pak dát do trouby a podlívat? Nebo máte vychytanější metodu a další věc je šťáva, ještě ji nějak upravovat? třeba máslo, smetana? Díky moc
Klidně vyzkoušejte to, co navrhujete. Vše je možné a dobré. Ať osmažíte nebo ne, když před pečením přidáte houby, žampiony, na kostičky kořenovou zeleninu, rajčata, papriku. Kousek másla, smetanu, sýr, který se roztaví. Všechno lze. Nenechávejte maso v troubě dlouho, aby nevyschlo. Na 180ºC cca 35 - 45minut. I koření sám vychytáte. Někdo rád voňavé, někdo má rád vůni surovin a koření, kromě pepře, nemusí vůbec. Pokazit snad nelze, kromě přesolení, vůbec!
Klidně můžeš dát maso přímo do předehřáté trouby a podlité, nejlépe vývarem nechat chvíli přikryté a později sundat kryt a za občasného podlévání opéct dozlatova. Když je maso hotové, tak se vyndá a do výpeku se může přidat vývar a pro zjemnění přidat smetanu a to dochutit.
... nebo se kapsa může obalit jako řízek a taky ji tak usmažit.
Díky, rozumím, takže netřeba dopředu opékat na pánvi, snad ve všech receptech na internetu to mají.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.