Nejste přihlášen/a.
Změnil jsem letos šatník a nakoupil saka, materiál je vlna, do loňska jsem saka (obleky) vůbec nevlastnil a nenosil. Z toho důvodu se teprve učím se saky "žít". Pro saka jsem vymezil samostatnou skříň (v horní části visí saka, v dolní části visí kalhoty na klasickém kalhotovníku), pak už jsou v této skříni jen pásky, jinak nic.
Když skříň otevřu, tak je uvnitř takový zatuchlý vzduch. Samozřejmě, že každý den saka střídám, takže ho nosím vždy jen jeden den, což mi tedy poradili v prodejně. Pochopitelně měním denně košili, tudíž by sako nemělo být propocené.
Nevím z čeho "zatuchlý" vzduch vzniká, v jiné skříni, kde mám bavlněné košile, trička, vlněné svetry atd., je vzduch "normální". Možná by to tedy mohlo být materiálem (vlna vs. bavlna). Možná je to tím, že zatímco do ostatních skříní dávám vyprané oblečení, do sakové skříně dávám nošená saka.
Tak mě zajímalo, jak se toto řeší v jiných domácnostech s menšími byty, jestli třeba do skříně pokládáte nějaké vůně (chemické nebo přírodní). Dal jsem do skříně malý pytlíček s levandulí, ale v podstatě vůbec to není poznat. Zase nechci pokládat do skříně intenzivní chemické vůně z drogerie, aby právě nenačichla saka. Máte nějaké nápady ze svých zkušeností?
Hlavně větrat a vůni do skříní mám ráda přírodní, dávám sušenou levanduli, zároven by mela fungovat proti molům, to nezaručuji, ale žádní se nikdy neobjevili.
skřín vytřít vodou s octem, obecně ocet pohlcuje pachy.
Před uložením do skříně oblek dobře vyvětrejte. Ramínka pověste v místnosti na nějaký stojan, klidně na 2 hodiny a teprve potom ukládejte. Čisté prádlo snese zavřenou skříň, ale denně nošené oblečení má rádo větranou skříň. Vyzkoušejte, jestli by nepomohlo (třeba přes noc) nechat mírně pootevřená dvířka.
Vonných sáčků není nikdy dost. Levandule je zároveň molo - odpudivá (kvůli té vlně). Do pánského šatníku patří tento: bellitia.cz/...
Já si myslím,že saka a obleky obecně, by se do skříně neměly zavírat ihned po vyslečení. Jsou nasáklé pachy z okolí. Kouř, vaření, hospoda, kancelář a navíc, vlasním pachem potu atd. Buď si najděte místo, kam ramínko se sakem přes noc pověsíte a necháte vyvětrat. anebo se podívejte po věci, které se říká "němý slouha". Na něho sako a necháte na vzduchu. Občas nechejte, když odcházíte z domu, dveře skříně otevřené, ať větrá. O čistírně se nemusím zmiňovat, že? Já, za svoji osobu, bych s vůněmi do pánské skříně, byla velmi opatrná.
zltahala.sk/... Třeba. Ale jsou v každýdh prodejnách nábytku v různých tvarech a příjemných cenách.
Jichaji, s tím prachem to nebude tak divoké! Jestliže čas od času vysáváte a utíráte prach, toho prachu na saka určitě nenapadá příliš! Dveře rozhodně neodmontovávejte. Bude to vypadat jako nábytek ze skládky. Raději pořiďte tichého slouhu nebo najděte místo, kde ramínko necháte do rána pověšené. Jinak budete cítit jako zaprděný dědek. A to je věc!
Problém otevřené skříně je, že zase do ní napadá prach. Sice v této skříni mám jen saka a kalhoty, na kalhotech prach asi nevadí, ale na saku ano - pak musím čistit kartáčem nebo válečkem. Ale je pravda, když o tom přemýšlím, že si budu muset vybrat mezi podivným zápachem nebo prachem, vyberu asi prach. Nicméně to bych pak mohl úplně odmontovat dveře a nechat skříň prostě otevřenou, což ostatně je vidět i v reklamních časopisech a bytech mladých lidí, že kupují jen skříně bez dveří, případně kupují pouze věšák a věsí šaty, sukně, saka na něj. Ale musí je mít strašně zaprášené.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.