Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Rychly obed

Od: kfnfnfk odpovědí: 11 změna:
Zdravím chci se zeptat jake jidlo jde udělat kolem cca půl hodinky napadají me sunkafleky,pizza jake jídlo je rychle a dobre? Dekuji

 

 

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

1x

youtu.be/...

youtu.be/...

youtu.be/...

youtu.be/...

youtu.be/...

youtu.be/...

 

hodnocení

1x
avatar jethro

Rychlý oběd u mě znamená jít k číňanovi (nebo k vietnamci).

 

hodnocení

1x
avatar babkazov

Nejrychlejší je: Rozehřát troubu a do ní vložit s kapkou oleje pekáček nebo zapékací misku, ve které jsou: omyté brambory na čtvrtky (když je doma mrkev, tak na sousta, cibule na čtvrtky, když jsou houby nebo žampiony, tak na větší kusy. To vše není podmínkou). Posolit a nahoru položit posolené kousky kuřete. Je lhostejné, jestli křidélka nebo čtvrtky. Po chvíli posypat kořením, piroutku namočit do toho, co je na dně a maso potřít. A jít si po svých. Cca za 40 minut je hotovo.*palec* Práce je to na pár minut a za tu dobu, co pracuje trouba, lze dělat cokoliv.

Rychly obed

 

hodnocení

1x
avatar babajaga

Za půl hodiny mám v pohodě dost jídel.

1/ Jak už tady vzpomínali, knedlíky s vajíčkem. K tonu rajče, okurka, salát, co je doma.

2/ Buřtguláš. Na oleji osmažit cibulku, na to na kostičky salám, co je doma /třeba i buřty, točeňák, gothaj.../, na kostky brambory, zaprášit sladkou i pálivou paprikou, přidat trochu pepře, kmínu, zalít vývarem /nebo vodou + kostkou/ a vařit. Ke konci přidat majoránku, stroužek česneku, zahustit moukou rozmíchanou ve vodě. Dosolit. Kdo je zpovykaný, může zahustit smetanou. Kdo má rád "žiletky", může na začátku vaření přidat najemno nakrájenou feferonku.

3/ česnečka neboli oukrop. Rychlá polévka - horká voda, lžíce sádla, pepř, česnek, majoránka, brambory na kostky, podravka, případně kousek masoxu. Do hotového se naláme chleba.

4/ Bramboráky - nastrouhat najemno brambory, vajíčko, sůl, pepř, mléko, mouka, majoránka, česnek. Udělat těsto, péct na vymaštěné pánvičce. Je to rychlé a u nás velmi oblíbené.

5/ Palačinky - mléko, mouka, špwtka soli, cukr, vejce - ušlehat těsto. Lít na vymazanou pánvičku, tenkou vrstvu, otočit, po upečení mazat marmeládou, stáčet.

6/ Úplně nejrychlejší je otevřít si konzervu vepřového ve vlastní šťávě, ukrojit chleba, namáčet v hořčici. I když musím přiznat, že to vepřové už není to, jako kdysi. Asi jsou teď jiní vepři. Ani se nedivím. Jaga.

K Wampíkovi i Bacezov bych ráda přišla na oběd. Sbíhají se mi sliny, jen to čtu...

 

pohanka*
hodnocení

0x

Opečené houskové knedlíky, zalité vajíčkem, okurkový /rajčatový/ salát.

all*

Jak se spravne opekaji houskove knedliky? Musi být ponorene v tuku jako hranolky, nebo jen jako topinka?

sebod*

Stačí jako topinka. Nebo ukřupat v troubě, potom dát do misky, posypat cukrem a skořicí. To milují vnoučata ;)

Já mám za půlhodinky udělané kuřecí maso. Nakrájet na kousky, posolit, pepř (nebo třeba grilovací koření). Obalit v solamylu a rychle osmahnout (musí být opravdu hodně rozpálený olej, pak teprve vložit olej). K tomu třeba rýže, kuskus, vařená kukuřice...

Různé amolety, omelety, palačinky, lívance...

těstoviny s rajskou nebo třeba sýrovou omáčkou...

Bramborová kaše s čímkoliv.

U nás se vaří většina takových "rychlých" jídel. Nemám ráda trávit čas v kuchyni

pohanka*

Pracuji s pánvičkou. Plátky knedlíků nakrájím třeba na šestiny, nebo čtvrtiny. Na pánvičce rozehřeji trochu sádla a pokrájené knedle do ní přesunu. Nechám osmahnout na jedné straně a potom jeden kousek po druhém otáčím, aby byla i druhá strana opečena do zlatova. Pokud se sádlo vpilo, přidávám občas podle potřeby asi půl lžičky, knedlíky nemusí plavat. Smažit jako hranolky by bylo moc těžké. Nedávám hodně sádla /někdo olej/ hned na začátku, ale přidávám postupně během smažení, osvědčilo se mi to více.

Mezitím, co se kostičky opalují, rozbijte 3-4 vejce do hrnečku, můžete rozkvedlat a nalijete na opečené knedlíky. Máte možnost, že vajíčka osolíte, opepříte okamžitě zamícháte, nebo již nemícháte a přiklopíte poklicí, stáhnete zdroj na minimum, 3-4 minuty, vypnete a necháte dojít.

Vypadá to složitě, hlavně to obracení a posunování kostiček, /u plynu se střed dělá rychleji, než kraje/, ale za dvakrát získáte zručnost, není to náročné. Když se Vám nechce se s tím picvat, tak stačí knedlík jenom rozpůlit, opeče se také. Navrch můžete posypat šnytlíkem. Dobrá je k tomu i kyselá okurka.

 

atreus*
hodnocení

0x

krupicová kaše

 

liska*
hodnocení

0x

Za půl hodinky se dá udělat hodně jídel. 1/ Pokořením. posolím plátek masa / z kuř.nebo krůtího prsa nebo kotletku/ opeču na sádle n. řepk.oleji z obou stran.Tak za 12 min hotovo, maso vyndám a nasypu na stejnou pánev třeba mražený hrášek n. jinou zeleninu.Mohu i trošku podlít a na chvíli přiklopit. Přitom se mi vedle vaří brambory. Nové jsou za 20 min.Zalévám je horkou z varné konvice: Nebo to jím bez. 2/ Uvařím nudle a posypu mákem s cukrem nebo strouhaným sýrem.3/ Koprovka: Dám vařit brambory. Přitom do dalšího kastrolku asi 4 deci mléka, osolit a až se bude vařit , vmíchat tuto směs: Do asi 3 deci zbylého mléka v půllitru vešlehám drátěnou kverlačkou asi 3 vrchov.polév.lžíce hlad. mouky a lžičku cukru.Krátce povařit-míchat. Nakonec přidám hrst kopru nebo ze sklínky kopr sterilovaný nebo křen steril. 4/ Červenou čočku loupanou /ta se nemusí namáčet/ a pohanku lámanku dám vařit s bobk. listem. Solit až nakonec!. +Lžičku majoránky, půl lžičky suš. česneku,kapku láku z kyselých okurek a k tomu volské oko nebo uzeninu a okurek.

 

nikdo*
hodnocení

0x

To přeci záleží na tom, co máte za suroviny. Třeba grilovaná flákota, vař, brambory, okurkový salát. Za 40min. musíte mít hotovo. Pro dvě osoby.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]