Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Maso řezané po vláknu

Od: bublanina* odpovědí: 11 změna:

Stalo se vám, že jste si donesli maso od řezníka (hovězí roštěná), a až doma zjistili, že je nařezáno "po vláknu". Myslíte, že je to důvod pro reklamaci? A má vůbec smyls tam s tím jít až v pondělí?

 

 

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

jezevec*
hodnocení

2x

Důvod to rozhodně je, protože takové maso můžeš maximálně rozemlít do burgerů. A pokud nechceš přímo reklamovat, počkal bych si až bude krám plnej lidí a nahlas přede všemi upozornil řezníka na jeho "odborný postup". Protože nakrájet hovězí roštěnou po vláknu může jen idiot...

bublanina*
hodnocení

No právě. On je tam nový, vypadá už od pohledu trouba, zřejmě čerstvě po vyučení. I když to slovo vyučený mi přijde naprosto mimo.*zed*

 

hodnocení

1x
avatar babkazov

Nedovedu představit kus roštěné, je to takový jako dlouhý, hranatý kus, cca 20 x 8 cm x celá délka, jak z toho kdokoliv krájí po vláknu. To by byl plátek po celé délce toho kusu. To je nesmysl. Nezmýlil jste se? Roštěná se prostě jinak, než přes vlákno krájet nedá. Z plecka nebo kýty, to ano. Ale z roštěné to prostě nejde.


doplněno 28.05.17 06:36:

reznictvi-online.cz/... A ještě lépe

kulturistika.ronnie.cz/...

 

pohanka*
hodnocení

0x

Pokud to je malé řeznictví, tak otázka - budou mít v pondělí otevřeno? U nás krámek maso-uzeniiny v pondělí neprodává, drží stále pracovní dobu, co byla kdysi dávno před 89. rokem.

V pondělí již bude maso akorát na vyhození, a pokud jste chtěla maso na víkend, musíte sáhnout do zásob.

Udělala bych tedy ze špatně nakrájených plátků nudličky. Hodila bych to na pánev s cibulí, paprikou, pórkem, hlávkovým zelím též na nudličky, dá se i nastrouhat a nastavit mrkví. Takovou zákrutu, nebo čínu, každý tomu říká jinak.

To zvíře nešťastné nám darovalo maso, nešlo dobrovolně na smrt, nemohlo za nemehlo v obchodě.

Příště si jistě dáte pozor, co nesete domů, abyste mohli uvařit to, co jste si naplánovali.

Myšlenka na vracení špatně uřízlého masa až v pondělí Vám zkazí celý víkend, budete to mít v podvědomí.

pb®
Je sobota, proč by mělo být hovězí maso v pondělí na vyhození? Kuře se musí zpracovat nebo zamrazit ještě ten den, co se přinese domu. Ale hovězí vydrží v lednici klidně 4 dny. Však taky prochází tzv.zráním masa, kdy po porážce je v chlaďících místnostech vyvěšené několik týdnů. Čerstvé po porážce je nepoživatelné.
pohanka*

Proč byste si nemohla přinést domů starý kus hovězího masa, který bude v pondělí zavánět? Že se maso musí nechat dozrát je o něčem jiném, než co píši v prvním příspěvku /dcera kuchaře, vyučená servírka, hotelová škola v Poděbradech/, takže technologii jaksi ovládám. Zato maso mi kolikrát nevydrželo 4 dny, aby se na něm neprojevily známky zkaženosti - zápach, slizkost, někdy stačí donést si maso v teplém počasí, jako je v posledních dnech..Nebo jinak i zralé maso má určitou dobu trvanlivosti. Nikdy nevíte, jak dlouho se to maso v krámě /válelo/ pardon, leželo.

 

cncx
hodnocení

0x
A co z toho udělat guláš? Na kostičky.

 

hodnocení

0x
avatar jethro

Udělěj si ruský boršč, tam se má dávat maso po vlákně, protože Rusové to tak prý mají rádi (četl jsem v jedné kuchařce)

jezevec*

Nemají to až tak rádi, akorát jsou zvyklí na tvrdý maso :-D

pohanka*

Déle se kouše a saňky se unaví.

 

nikdo*
hodnocení

0x

Někdy jde z toho kusu udělat roláda(ptáčky). Ty ptáčky jdou klidně i z vepřového, jen se musi dát jiná náplň. Roládu pak stejně nakrájíte na plátky napříč masu.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]