Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Žluč v jídle?

Od: aja1946® odpovědí: 5 změna:
avatar aja1946

Z vlastní zkušenosti vím, že když při kuchání kapra praskne žluč, mnohdy nepomůže několikanásobné umytí. Dnes se mi stalo něco nepříjemného. Upekla jsem francouzské minikuřátko, ochuceno bylo jen kmínem, solí, máslem a dvěma stonky čerstvého rozmarýnu – ten je můj a používán ho běžně). Kuře chutnalo nějak hořce, samozřejmě jsem ho před pečenim umyla. Tak mě napadlo, zda se jim při kuchání taky nerozlila žluč, vlastně ani nevím, jestli kuře nějakou má. A bylo by to nebezpečné, kdybych to teda snědla, hořkost v puse mi přetrvávala ještě asi dvě hodiny. Abych řekla pravdu, nemám zítra ani chuť jíst tu druhou půlku, snad ji omyju, povařím a dám psovi.


doplněno 18.05.17 17:04:

Tak jsem dnes to kuře vpoledne snědla, bylo zcela normální chuti. Ale co nepochopím, hořko v puse jsem měla i ráno ke snídani, z čeho taková hořkost může být, nic špatného jsem teda nesnědla.

 

 

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

0x

Možné to je a ani pes to žrát nebude. Má mnohem citlivější nos než my a hořké kuře odmítne. Pokud ho žrát bude, tak si naopak myslím, že se něco zdálo vám...

hodnocení

Už kousek dostal, když jsem to jedla já a nic nenamital

Já si myslím, že pes, pro hořkou chuť nemá receptory. Tedy ji necítí. Stejně tak, jako kyselou. Funguje jen čich. ;) Když váš psík sežere, rozhodně mu to ublížit nemůže.

Rozhodně je to však zklamání a zlost. Když si člověk přidá peněz, aby koupil kvalitní jídlo. *plac*

 

hodnocení

0x
avatar babajaga

Je vidět, že jste asi nikdy žádného opeřence nekuchala. Ano, každé kuře má žluč a musí se na ni dávat safra pozor při kuchání. Žluč má i kachna, husa, slepice, bažant...

Zajímavé je, že žluč nemá holub. Když jsem dostala od známé holoubata, už předem jsem věděla, že při kuchání nemusím žluč marně hledat.

Jinak, když se žluč rozlije do břišní dutiny, opravdu to bývá nepříjemné. Nepomůže mnohdy ani důkladné praní /snad jen přidat do vody ocet a v tom to zkoušet vyprat/, ale často zůstane celý pták nahořklý.

Divím se, že to jedl ten pes, většinou nahořklé maso psi nechtějí.

Možná /ale ne na 100%/ by pomohlo maso vykostit, pomlít a udělat z něj hašé. Tam se přidává hojnost majoránky a česneku, to by mohlo aspoň trochu tu hořkost přebít.

Příště si dejte při kuchání dobrý pozor. Já když pokaždé v játrech najdu žluč, oddechnu si, že je nebezpečí zažehnáno. Jaga.

 

hodnocení

0x

Příčin hořkosti v ústech může být více - vliv léků ( po antibioticích), otravy, infekce dutiny ústní, zubů, mandlí, choroby žaludku, gastroesofageální reflux ... Navštivte lékaře, pokud se to b ude opakovat.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]