Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podsedak v autě

Od: anetkaa odpovědí: 10 změna:
Dobrý den, nevím jestli do této rubriky můj dotaz patří, ale zkusím to. Mohla bych mít na sedačce řidiče při řízení dětský podsedak nebo nějaký polštářek, abych seděla výš? Nebo je to zakázané? Mám problém s tím, že jsem malá a v autě, které mám cca měsíc špatně vidím. Sedačky jsou na mě moc nízké. Děkuji za odpovědi

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Mnoho lidí si pod zadek dává nějaký polštář či podložku. Dětskou sedačku bych tedy rozhodně nedoporučil... Zkusila jste už vyšší posed? Došáhnete pak na brzdy? Možná by bylo lepší podívat se po jiném voze...

doplněno 17.05.17 16:24:

také jsme měli první auto starou corsu - manželka si dávala pod zadek takový podsedák z kuchyně - cca 5 cm vysoký molitan v hadře... případně dva...

Sedačka se někdy dá nadstavit - možnosti jsou asi omezené, ale dá se improvizovat.

anetkaa
hodnocení

Při vyšším posazení na pedály dosáhnu. Bohužel jako studentka si nemohu dovolit lepší vůz třeba s výškově nastavitelným sedadlem.
My jsme jako studenti jezdili vlakem.
No nic,bez urážky.
---
Nechápu jednu věc.
Proč si nekoupíš auto,přiměřeně ke své výšce *nevi*

Protože si koupila auto přiměřeně ke své studentské peněžence. Takže nebude nejnovější a tudíž nemá tolik možností nastavení. Nebo ho třeba dostala. Darovanému autu na výšku sedáku nekoukej.

Anetkaa: Dětský podsedák bych nepoužíval. Většinou je to jen polystyrén potažený látkou a to nebude moc pohodlné. A taky (bez urážky) jestli se vám do něj vleze zadek. Přece jenom je to dělané pro děcka do 12 let. Spíš jak radí kolegové bych použil tuhé polštář(e).

hodnocení

0x

Co máte za auto? Všechna moderní auta mají nastavitelnou výšku sedačky řidiče.

hodnocení

0x

Urcite neni zakazane mit pod zadkem neco, diky cemu budete sedet vys. Zda to ma byt detsky podsedak, nebo nejaky tuhy polstarek je tak nejak jedno.

Z hlediska bezpecnosti to muze byt i prinos, zvlaste jde-li vam v soucasnosti bezpecnostni pas spise pres krk, nez pres rameno.

-

Pokud s autem jezdite pouze nebo prevazne pouze Vy, popremyslel bych, zda nelze nejakym bezpecnym zpusobem zdvihnout celou konstrukci sedadla.

hodnocení

0x

Anetko, z právního hlediska, není problém, abyste měla dětský podsedák, pokud (omlouvám se) unese Vaší váhu. Klidně i polštářek, ale ten se prosedne. Jelikož většina podsedáku je z polystyrenu, potažen látkou, Vy si klidně můžete "vyrobit" podsedák z hutného polyše, trošku molitanu a látku, dle Vašich potřeb. Dílo se určitě povede.

pb®
hodnocení

0x
Podle mě je to o zkušenosti řidiče. Nepotřebujete vidět konec hauptny. Mám 156cm, autoškolu jsem dělala ve Felicii s polštářkem pod zadkem, abych viděla. Když jsme jí pak po letech měli a řídila jsem jí, žádný polštář jsem nepotřebovala, ani v jiných autech.

cesmina*
hodnocení

0x

Já mám pod zadkem malý polštářek a nejsem sama z nás malých kdo ho tam má..V minulém autě jsem měla polohovací sedadlo a tam jsem ho nepotřebovala.

hodnocení

0x

A co třeba toto (jako vzor...tady to mají vyprodané). Zde je skladem. Manželka používá podobný, když jede jako spolujezdec (se zdravotních důvodů). Vyzkoušeno, není problém...Hledejte "klínový podsedák"a vyberte potřebné rozměry

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]