Hovězí pečeně s bílou fazolí

Od: Datum: 25.09.16 14:17 odpovědí: 4 změna: 15.07.17 17:29
avatar

Dobrý den,kdysi dávno ,před asi 50 lety jsme občas kupovali konzervu-respektive sklenici s názvem Hovězí pečeně s bílou fazolí.Bylo nás 5 dětí a když maminka tuto sklenici dala do hrnce ,nastavila moukou,mlékem nebo smetanou,byl z toho oběd pro celou rodinu.Ta chuť se mi pořád vybavuje a dá se říct,že to byla pochoutka,kterou jsem miloval.Když tato konzerva zmizela z trhu,zkoušel jsem jídlo uvařit "svépomocí",ale tu chuť jsem nikdy nedosáhl,ani se k ní nepřiblížil.:(.Nevím,jaké koření tam dávali,ani jaká všechna možná dochucovadla,prostě nikdy to nechutnalo,jak originál.Myslíte,že bych někde mohl získat recept nebo vybavujete si někdo tu chuť?Děkuji za vaše tipy.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 25.09.16 16:34
avatar

O tomhle jídle slyším poprvé.Ale co jsem četla ,tak svůj podíl na chuti má i sterilování.Zkuste použít hovězí maso ve vlastní šťávě.Přidávám jeden recept na hovězí s fazolí.WWW.PAZITKA.CZ/HLAVNI-CHOD/HOVEZI-S FAZOLEMI/

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 25.09.16 16:44
avatar

Nechci dělat reklamu,ale to hovězí mě inspirovalo.Když jedu sám na chalupu a nechci si tam vařit,už několik let si vždy koupím konzervu,hovězí plátky na smetaně od VIVA .získal jsem tak velmi kladnou zkušenost s těmito výrobky.Neberte to jako reklamu,vyzkoušejte.

JABRAKA

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 09.05.17 13:44

Také jsem tu konzervu milovala ...*plac*. Tu chuť mi hodně připomíná recept, který jsem před pár lety našla ve slovenském kalendáři *ua*, akorát že jsou to fazole s vepřovým masem. Nicméně je to moc dobré /dělám je 2-3x měsíčně/ a hodně podobné té konzervě. Tak jestli jste ještě nesehnali originálnější rcp a chcete vyzkoušet můj, napište ...*klik*.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: vena
Datum: 15.07.17 17:29

chuť pamatuji,tatínek si do toho na talíř přidával lžičku octa ,božské.Už semi podařilo uvařit,a i malinko jiné s vepřovým.Uvařila jsem omáčku jako na znojemskou,prostě hnědou,do toho vařené fazole a povařit jen pepř sůl a maximálně kousek masoxu ,dřív se jinak nevařilo a přidat maso se šťávou.Recept na základní hnědou omáčku najdete.Ať se zadaří ...fazole vařím 20 min. v papiňáku

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2017 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.