Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Hovězí pečeně s bílou fazolí

Od: adetouk® odpovědí: 15 změna:
avatar adetouk

Dobrý den,kdysi dávno ,před asi 50 lety jsme občas kupovali konzervu-respektive sklenici s názvem Hovězí pečeně s bílou fazolí.Bylo nás 5 dětí a když maminka tuto sklenici dala do hrnce ,nastavila moukou,mlékem nebo smetanou,byl z toho oběd pro celou rodinu.Ta chuť se mi pořád vybavuje a dá se říct,že to byla pochoutka,kterou jsem miloval.Když tato konzerva zmizela z trhu,zkoušel jsem jídlo uvařit "svépomocí",ale tu chuť jsem nikdy nedosáhl,ani se k ní nepřiblížil.:(.Nevím,jaké koření tam dávali,ani jaká všechna možná dochucovadla,prostě nikdy to nechutnalo,jak originál.Myslíte,že bych někde mohl získat recept nebo vybavujete si někdo tu chuť?Děkuji za vaše tipy.

 

 

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

cesmina*
hodnocení

0x

O tomhle jídle slyším poprvé.Ale co jsem četla ,tak svůj podíl na chuti má i sterilování.Zkuste použít hovězí maso ve vlastní šťávě.Přidávám jeden recept na hovězí s fazolí.WWW.PAZITKA.CZ/HLAVNI-CHOD/HOVEZI-S FAZOLEMI/

 

jabraka*
hodnocení

0x

Nechci dělat reklamu,ale to hovězí mě inspirovalo.Když jedu sám na chalupu a nechci si tam vařit,už několik let si vždy koupím konzervu,hovězí plátky na smetaně od VIVA .získal jsem tak velmi kladnou zkušenost s těmito výrobky.Neberte to jako reklamu,vyzkoušejte.

JABRAKA

 

ananuki*
hodnocení

0x

Také jsem tu konzervu milovala ...*plac*. Tu chuť mi hodně připomíná recept, který jsem před pár lety našla ve slovenském kalendáři *ua*, akorát že jsou to fazole s vepřovým masem. Nicméně je to moc dobré /dělám je 2-3x měsíčně/ a hodně podobné té konzervě. Tak jestli jste ještě nesehnali originálnější rcp a chcete vyzkoušet můj, napište ...*klik*.

hatters

Já bych o ten recept zájem měl, jelikož tu konzervu nevím proč už neseženu. Když jsem jezdil na vandry koupil jsem jich klidně pět a ani jednu jsem domů nepřivezl

 

vena*
hodnocení

0x

chuť pamatuji,tatínek si do toho na talíř přidával lžičku octa ,božské.Už semi podařilo uvařit,a i malinko jiné s vepřovým.Uvařila jsem omáčku jako na znojemskou,prostě hnědou,do toho vařené fazole a povařit jen pepř sůl a maximálně kousek masoxu ,dřív se jinak nevařilo a přidat maso se šťávou.Recept na základní hnědou omáčku najdete.Ať se zadaří ...fazole vařím 20 min. v papiňáku

 

milca*
hodnocení

0x

Ano to byla jediná konzerva,která byla dobrá,jo a ještě lečo. Škoda,že už se neprodává.

liska*

A ještě Husí krev a Krůtí s vejci, kde byly kousky masa a Antipastu / ryba se zeleninou/.

sebod*

Krůtí s vejcem - to byla ňamka

 

alex*
hodnocení

0x
Ano dobře se na tu konzergu pamatuji a moc chutnala. Kdyby se našla alespoň originální slenice, tak tam snad byl výrobce a složení napsán. Takto bohužel vymírají dobré socialistické produkty v následku kapitalismu. Pamatuji že konzerva měla bílou omáčku a v maso bylo prošpekované kousky bílé slaniny. Konzerva se jmenovala "hovězí pečeně s bílou fazolí". Také bych byl moc rád, kdyby se výrobně zase dostala do obchodu. Ten kdo zná originální recept by byl dneska milionář :))

 

hodnocení

0x
avatar babkazov

My jsme nikdy konzervy nekupovali, ale na dovolené jsme ji mívali. Vzpomněla jsem si na ni, když jsem nedávno dělala buřtguláš a vylepšila jsem ho konzervou fazolí a rajčetem, o kterém jsem věděla, že ho samotné nesním. Vybavila se mi naprosto přesně ta chuť konzervy.*zmateny* Dnes by ji asi nikdo nezaplatil. Cena hovězího je přímo nemravná.

 

hodnocení

0x
avatar aja1946

Mico, nebyla to jediná, konzervy jsem kupovala jen v mládí do zahraničí, ,ale bylo spoustu dobrých nemohu zapomenout na maďarské bakoňské kotlety a kološvárský guláš, obojí dnes vařím, ale tu chuť to nemá. Dle dnešní konzery jsou hnus a taky drahé.

 

hodnocení

0x

Nedávno jsem objevila (kupodivu ve vietnamské večerce) tohle - hovězí to není, ale k jídlu celkem ano. Byl tam i docela pěkný kousek masa

Hovězí pečeně s bílou fazolí
juraredy

Hovězí s bílou fazolí bylo ve sklenici tak jak hovězí na divoko a po nadstavení se dalo opravdu najíst i čtyři lidi ! Byla to výborná chuť a o prázdninách na chatě božská mana. Já si to dělám dosti často , ale přesně se do té chuti netrefím , je to opravdu tou zavařenou sklenicí a lepším masem a fazolí je to už 60 roků co jsem ji jedl poprvé !

Hovězí pečeně s bílou fazolí #2

 

bedreiki
hodnocení

0x
Cibulku do cervena, pridat maso klidne i veprove.Posolit, opeprit,trochu mlete papriky,drceny kmin, trochu horcice a worcestru.Klidne trochu chili.Podusit a nakonec majoranku, rozetreny cesnek , velke bile fazole z konzervy.Zahustit.

 

alexander
hodnocení

0x

Vzpomínám že to bylo v bezbarevné průhledné sklenici a to maso bylo v konzervě prošpikováno bílým špekem.. Kdo ten originál recept nějak z té doby najde, ten bude milionářem

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]