Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, je mi 12 let a už od 9 mi rostou tmavé chloupky v podpaží a "tam dole". Chci se těch chloupků zbavit. Moji rodiče se před pár lety rozvedli a já bydlím s otcem,se kterým to opravdu probírat nechci a s babičkou- s tou jsem se o tom trochu bavila,ale jí to připadá nepřípustné a písně mi to zakazuje. Jít si koupit věci na holení mi připadá tak trochu trapné a stejně bych je jakkoliv přes babičku nepropašovala. Za dva týdny máme jet na školu v přírodě a já si budu připadat nehorázně trapně,když budu se zarostlým podpažím spolu s 19 holkama ve společných sprchách.
Je lepší se oholit i tam dole? Aby na mě nekoukali divně...
Jinak,jak babičce vysvětlit,že holit se je normální,že se v dnešní době holí skoro každý a že je to jako čištění zubů- pro mě součást hygieny? Ona to nechce pochopit a velice důrazně zakazuje.. Děkuji moc za odpovědi. Anonymka 12
Ano, od vyššího věku,než je 12 let.
Jednoznačná odpověď na otázku "Od kdy se holit?" neexistuje. Je to individuální a záleží to čistě na tobě. Zřejmě jsi trochu vyspělejší, než tvoje spolužačky. S babičkou nemá smysl tyhle věci probírat. Pokud ti chloupky vadí, tak prostě skoč do drogerie pro holítko a nějakou pěnu/gel - prodavačka ti poradí - a zkus se oholit. Zatím třeba jen to podpaží. "Tam dole" do toho nikomu nic není, s tím můžeš klidně ještě počkat.
Na jedné straně je chvályhodné, že dbáš o svoji hygienu, na straně druhé přirozené ochlupení zase začíná pomalu přicházet do módy. Pokud o sebe dobře pečuješ, pak není nutné s holením spěchat. Jestli to chceš zkusit, nic proti tomu, ale také se může stát, že tě po holení všechna oholená místa budou pálit a svědět, což nepatří ke zrovna příjemným pocitům. Takže holit se je normální, ale neholit se už je zase také normální.
Píšeš o škole v přírodě. Jsi si jistá, že z těch 19 holek jich třeba polovina nemá stejné pocity jako ty a že tedy se svým čistým přírodním ochlupením zdaleka nebudeš jediná, ale může vás být více.
A sice je ti teprve 12, ovšem ani se nenaděješ, bude ti 17 a zjistíš, že hodně mužů u žen preferuje namísto vyholeného "tělíčka" malého děvčátka voňavou dospělou ženu s udržovaným, ale přírodním ochlupením.
ani já :D tedy ochlupení v intimních partiích je ok, ale chlupaté nohy a podpaží? Teda jasně, někomu se to asi líbí, úchylky jsou dnes asi na všechno :D
Je to sice pár let, ale v televizi vystupoval postarší český Kasanova (Casanova), letitý fešák, co se chvástal, že měl stovky a stovky žen. A že se mu dnešní vyholené dámy nelíbí, že si připadá, jak pedofil. Vzpomene si někdo na něj? Nebylo to u Krause?
Zdravím. Já bych poradila začít jednorázovým holítkem (ručním), které vyjde levně. Jsou dámská - růžová a fialová i pánská - černá, jinak je to jedno. Lze koupit jen jedno, nebo balení po 3 a více kusech. Jsi mladá, chloupky máš měkké, tak ti jedno holítko vydrží dlouho. Pěna na holení ani být nemusí, stačí normální toaletní mýdlo a teplá voda. Vezmi si to do vany a tam si ohol nohy, tím dostaneš trochu zručnosti a pak vyhol podpaží. Babička ti snad do koupelny nechodí, tak to ani nezaregistruje. Vždyť to není nic špatného. Podpaží je citlivé, tak se hned nemaž tělovým mlékem, aby ti to nezarudlo. A tam dole se nehol. Tam se holí dnešní třicátnice, protože jsou na to zvyklé. Ale už se to nenosí. Navíc tu chloupky rychle rostou a pak se musí holit každodenně. Jak to necháš 2-3 dny, krátké chloupky prolézají kalhotkami, tahá to, píchá a dost svědí. Možná proto se od toho upustilo. Tak asi tak. Ida
Podpaží a nohy si holím od chvíle, kdy jsem měla první chloupky, ale nepovím Ti, kdy pžesně to bylo.. a ,,dole" se holím asi od 12 nebo 13 let, ale myslím,že je to individuální a nemusíš to hrotit,. Každopádně si také myslím,že se můžeš holit aniž by o tom věděla Tvá babička, tohle ji snad nemusíš vůbec říkat, přeci Tě nekontroluje,ne?:D
Být tebou, začala bych v pět ráno, to bude babička ještě spát a nebude ti do toho krafat. Jsem pro podpaží a nohy a doplavek třísla, jeli potřeba.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.