Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Látkové menstr.vložky

Od: cesmina* odpovědí: 16 změna:

Přijde Vám hygienické prát tyto vložky jen na 30 stupňů?.Všude doporučují prát je jen na takhle malou teplotu a klidně i s ostatním prádlem.Při větším znečištění přeprat ve žlučovém mýdle.Tak co si o tom myslíte Vy? Mě to přijde málo ,vždyť látkové pleny se perou na 90.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

2x

Tak to čtu prvně, že se vůbec něc takového vyrábí. Pěknej nesmysl.Přiznám se, že bych si to nekoupila...Jo to vymyslel nějakej ekologickej nadšenec... bože můj to se vracíme o století nazad...*ee*

nff
Souhlas. Představa, že v práci na WC balím použitou vložku a nesu ji zpátky do kanclu, abych ji mohla doma vyprat...

No, pokud budeme chtít na téhle planetě přežít, tak se budeme v něčem muset o pár století vrátit.

Já osobně si taky neumím představit používání látkových vložek (my tu máme teplárnu, takže mám aspoň trochu dobrý pocit, že to všechno neskončí někde na skládce, kde se to bude rozkládat pár staletí), ale za nesmysl to nepovažuji.

Samozřejmě to asi nebudou lidé používat v práci a podobně. Stejně jako ty moderní látkové pleny. Moje drobotina na hlídání má látkové pleny doma, na ven nosí běžné.

nff
S tím souhlasím, recykluju, co můžu a líbilo by se mi víc znovupouzitelnych věcí atd. Ale všeho s mírou a rozumem.
lidus*

Mám stejný názor, jsem ráda, že nejsem sama.

hodnocení

1x

Pokud to výrobce takto doporučuje,perte je dle návodu.

Plínky bych s nimi nesrovnávala.Přece jen jsou počůrané a pokakané až hrůza.Nechci rovnou říci zechcané a posrané *smich*

Ostatně v dnešní době ještě někdo kupuje obyčejné,látkové pleny?...

doplněno 02.05.17 12:57:

Majsterjoe...To je dobře,že se dále využívají.Nemohu vědět vše,děti mám již veliké a kolem sebe žádné mimčo.

majsterjoe*

V Dnešní době? Ano, látkové pleny se prodávají mnohem více, než si myslíte.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, jak prát určuje výrobce, resp. mělo by to odpovídat materiálu a být vyznačeno na zboží či obalu. Je tam nějaká značka o praní (určení teploty)? Pokud ano, tak to zřejmě vyžaduje použitý materiál a mělo by to být dodrženo. Zdravím!

hodnocení

0x

Ještě existuje takový pruh látky, vede mezi nohy a přes rameno a postupně podle stupně zašpinění se posouvá, možná do nekonečna, možná se to někdy vypere.

hahanaj*

ach jen to ne *blee*

pb®
hodnocení

0x

Ať se přihlásí ten, kdo měl někdy rozebranou pračku, ví jak funguje a viděl buben u pračky z venku a vanu zevnitř. Protože já jsem rozebranou pračku měla, svojí, po pěti letech provozu, kdy jsem v ní neprala podělané pleny ani zakrvácené vložky. A můžu říct, že po pár letech, i při pravidelném čištění, jsou ve vaně několikamilimetrové usazeniny z vláken, prášku a bordelu. Stačí běžná špína, nemusím si prádlo ještě máchat ve zbytcích krve nebo stolice. Takže na 30 prát klidně, ale jedině v ruce.

Zajímavé je, že zatímco se rozmáhají látkové pleny pro děti, jako že ekologie, tak nad jednorázovými inkontinenčními pomůckami se nikdo nepozastavuje. A ona ta babka může čůrat pod sebe několik desetiletí a každý den, ne jen 2-3 roky jako dítě, nebo pár dní v měsící jako menstruující žena. A populace stárne, lidé se dožívají čím dál vyššího věku.

Taky mě to napadlo, kolik inkontinečních pomůcek spotřebují staří lidé a nikdo z ekologů se nad tím nepozastaví. V naší ulici měli jedni doma babku, no, dokud byla jakžtakž, tak na ni brali prachy, když už byla špatná, tak ji dali do léčebny a lidem tvrdili, že ji mají stále doma. No a těch balíků s plenami, co vozili domů, bylo fakt cosi.

lidus*

Neřeší a doufám, že nikdy nebude, neumíte si to představit a dovolím si upozornit, že inkontinenční pleny potřebují i lidé mladí.

Dajko "dokud byla jakž... a pak ji dali do léčebny" dovolím si opět upozornit, že dávku na péči bere i léčebna, balíků vozili jen tolik co platí milostivě ZP a opět si dovolím upozornit, že rozhodně, pokud nenecháte člověka v pročůrané pleně, musíte za své dokoupit.

To jsme se ale dostali od látkových vložek někam jinam. Každopádně doufám, že jednorázové vložky, pleny, inkontinenční pleny a podložky budou stále a že se nedočkám poblázněného zeleného co mi bude diktovat látkovky.

cesmina*
hodnocení

Děkuji za Vaše názory.Osobně je nepoužívám ,ale jak chodím na ten prodejní web od lidí ,tak tam je prodávají a kromě vyšší ceny mě právě zaráží ta pro mě nízká teplota praní.

hodnocení

0x

Jěžíši Kriste-zpátky na stromy! Fuj,prát použité vložky a ještě s jiným oblečením? Ani za milión! Ani po vyprání ve 100 stupních bych je už nepoužila.

hodnocení

0x

Já bych s dovolením tu diskusi zakončila tím, jak kdysi se doma praly ty hadry, co se používaly místo vložek a moje babička vyprávěla, jak takhle po válce měla ty "vložky" namočené doma v prádelně a přišla její sestra s malou dceou na návštěvu a holka šmejdila a povídá - teto, ty tady něco barvíš? No, zamluvilo se to, ale té malé holce se dnes blíží 80 a když se s ní občas potkám, tak si na to vždy vzpomenu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]