Nejste přihlášen/a.
Zdravím vás všechny, milí rádcové. Naše babička kdysi pekla štrůdl s tvarohovou nádivkou. Ale pamatuju si, že i to těsto bylo s tvarohem a křehoučké a vláčné, jen se rozplývalo. A tvarohová nádivka ho dokonale doplnila a nebylo to přeslazené. Neznáte, prosím, někdo tento recept? Byla bych vám moc vděčná a předem děkuji. Ida
Dělám závin z
25 dkg polohrubé mouky
1 heru
1 kostku tvarohu
zpracuji a běžně plním čímkoliv- těsto je výborné křehké a velmi chutné ,dá se plnit i na slano
Hahanaj dělá dobrý.Znám ho
Já momentálně dělávám závin podle receptu zkušené kuchařky a cukrářky paní Ivany.
Je úžasný.Připomíná mi silně ten,který dělávala má babička.
Máte zde i video : ekucharka.net/...
Ještě dodám,tenhle je plněný jablky,ale pokud chcete tvaroh,dejte tvaroh.
Důležité je těsto a tohle je opravdu skvělé
Dobrý den, ohodnocený recept (čtyři hvězdičky) je např. viz odkaz (video nemohu spustit - asi chyba stránky). Jinak, do nádivky můžete přidat rozinky (tak to znám já). Zdravím! ceskatelevize.cz/...
Jenom poznámka - tvarohový štrůdl je výborný, ale patří mezi tzv. "dusivá"jídla (jezte ho pomalu).
Štrůdl s tvarohem dělám velmi často, ale nejspíš nebude dosahovat kvalit a chutě vámi vzpomínaného. U nás je to považováno za jeden z všednějších moučníků. Těsto kupuji lístkové, většinou Babické lístkové.
1 kostka tvarohu, 1 vanilkový cukr, cukr krupice - podle chuti, já dávám spíš méně, vajíčka různě - někdy 2 celá, někdy 2 žloutky, hrst hrozinek, když je to řídké, přidám hrst kokosu, trochu citronové kůry (když ji mám).
Hahanaj, pravda, ale pro jednou jsem zkusila, co to udělá, s touto nádivkou : Tvaroh (kostku nebo vaničku) utřu se dvěma žloutky, cukrem (obyčejným, ne vanilkovým) a citr. šťávou a pak zamíchám tuhý sníh ze dvou bílků. Pak na plát list. těsta na pečicím papíře (kupuju v Lidlu, snadná příprava) doprostřed po délce narovnám tu nádivku. No a aby to nebylo tak moc "dusivé", jak velmi správně píše Ben, tak očistím a nakrájím jabka na osminky a pěkně hustě je nasázím za sebou i vedle sebe, co se jich tam vejde, do té tvarohové náplně. Pak složím kraje, kousek přes sebe, jemně přimáčknu, více zmáčknu konce, popíchám nožem a přetřu vajíčkem, peču. No a vůbec to není špatný, takže dělám běžně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.