Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Štrůdl s tvarohem

Od: idanova* odpovědí: 8 změna:

Zdravím vás všechny, milí rádcové. Naše babička kdysi pekla štrůdl s tvarohovou nádivkou. Ale pamatuju si, že i to těsto bylo s tvarohem a křehoučké a vláčné, jen se rozplývalo. A tvarohová nádivka ho dokonale doplnila a nebylo to přeslazené. Neznáte, prosím, někdo tento recept? Byla bych vám moc vděčná a předem děkuji. Ida

 

 

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hahanaj*
hodnocení

3x

Dělám závin z

25 dkg polohrubé mouky

1 heru

1 kostku tvarohu

zpracuji a běžně plním čímkoliv- těsto je výborné křehké a velmi chutné ,dá se plnit i na slano

Hahanaj dělá dobrý.Znám ho :)

Já momentálně dělávám závin podle receptu zkušené kuchařky a cukrářky paní Ivany.

Je úžasný.Připomíná mi silně ten,který dělávala má babička.

Máte zde i video : ekucharka.net/...

Ještě dodám,tenhle je plněný jablky,ale pokud chcete tvaroh,dejte tvaroh.

Důležité je těsto a tohle je opravdu skvělé :)

 

ben®
hodnocení

3x
avatar ben

Dobrý den, ohodnocený recept (čtyři hvězdičky) je např. viz odkaz (video nemohu spustit - asi chyba stránky). Jinak, do nádivky můžete přidat rozinky (tak to znám já). Zdravím! ceskatelevize.cz/...


doplněno 01.05.17 11:57:

Jenom poznámka - tvarohový štrůdl je výborný, ale patří mezi tzv. "dusivá"jídla (jezte ho pomalu).

 

lidus*
hodnocení

0x

Peču klasiku.

Listové těsto s tvarohem (tvaroh, vanilkový cukr 1, dvě lžíce krystalu, 1 žloutek). Někdy rozinky namočené v rumu.

Nebo kynuté těsto a stejná tvarohová nádivka.

Maminka dělá jakýsi překládaný ale netuším jak.

 

hodnocení

0x
avatar bimbam

Štrůdl s tvarohem dělám velmi často, ale nejspíš nebude dosahovat kvalit a chutě vámi vzpomínaného. U nás je to považováno za jeden z všednějších moučníků. Těsto kupuji lístkové, většinou Babické lístkové.

1 kostka tvarohu, 1 vanilkový cukr, cukr krupice - podle chuti, já dávám spíš méně, vajíčka různě - někdy 2 celá, někdy 2 žloutky, hrst hrozinek, když je to řídké, přidám hrst kokosu, trochu citronové kůry (když ji mám).

hahanaj*

jenže listové těsto není to pravé pro takovýto závin

tiffany*

Hahanaj, pravda, ale pro jednou jsem zkusila, co to udělá, s touto nádivkou : Tvaroh (kostku nebo vaničku) utřu se dvěma žloutky, cukrem (obyčejným, ne vanilkovým) a citr. šťávou a pak zamíchám tuhý sníh ze dvou bílků. Pak na plát list. těsta na pečicím papíře (kupuju v Lidlu, snadná příprava) doprostřed po délce narovnám tu nádivku. No a aby to nebylo tak moc "dusivé", jak velmi správně :) píše Ben, tak očistím a nakrájím jabka na osminky a pěkně hustě je nasázím za sebou i vedle sebe, co se jich tam vejde, do té tvarohové náplně. Pak složím kraje, kousek přes sebe, jemně přimáčknu, více zmáčknu konce, popíchám nožem a přetřu vajíčkem, peču. No a vůbec to není špatný, takže dělám běžně.

 

idanova*
hodnocení

Zdravím a děkuju moc vám všem. Víc bodů nemám, dala bych. Tak vám neobodovaným děkuju dvakrát. Využiju všechny rady a schválně dám vědět.

Krásný 1. máj ... Ida

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]