Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dobré maso

Od: jirkaa odpovědí: 13 změna:
Dobrý den nestihl jsem koupit maso u řezníka poradíte kde je ho mají nejlepší? Máme tu Lidl pennya Billa děkuji

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pohanka*
hodnocení

1x

Pokud máte Penny s extra pultem maso - uzeniny, tak tam.

Koupila jsem jindy balené maso v Bille - hovězí - a bylo též vynikající.

Kolikrát záleží, na jaký kus natrefíte, na jakou dodávku, jak bylo maso dobře odleželé.

hodnocení

1x

Nekupuju ráda maso v supermarketech. Protože je balené. V balíčku pod folií třeba maso vypadá jako pěkný kousek, vyndáte ho, je rozcupované a samá flaksa. To u řezníka mám ráda ten rituál, kdy prodavačka mnou vybraný kousek vezme do ruky, pozvedne nahoru, obrátí, abych ho viděla ze všech stran a já mohu říct - ano. /případně ne/;)

Balené maso bývá navíc i dražší, za ten obal, práci s balením. Ale když už se stalo, volila bych asi Lidl. Billa má maso hodně drahé a v Penny to u masa občas divně bouchne přes nos. Jaga.

Jinak u nás je u Penny přímo prodejna masa a uzenin Zeman, tam se vybírá docela dobře. Někde bývá i Procházka. Záleží, zda u vás něco podobného je.

hodnocení

1x

A v Penny pred kasamama mate reznictvi?

U nás 2x Penny, v jednom Zeman, ve druhém Novák.

pohanka*

Tak, tak, jak píše ,,satam,, Zeman, Novák, Procházka.

hodnocení

0x

Nekupuji maso ve velkých řetězcích, v krabicích, zaplynované, s delší dobou spotřeby. Vůbec! Nakupuji pouze a jen v řeznictví. Tam je všechno velmi čerstvé, protože je spousta zákazníků a nic jim na krámě nezůstává. A když se stane, že zaváhám, tak prohrabu mražák. Vždycky něco zajímavé tam je. :-D

doplněno 30.04.17 08:21:

Cicko, asi záruka není nikde. Ale ve většině řeznictví je naprosto viditelné, kdy došlo čerstvé zboží. A také, kdo to zboží vozí. To si myslím, že by mohlo někam ukazovat.

doplněno 01.05.17 06:54:

Uvědomila jsem si, že s čerstvostí masa je to kapku jinak. Hovězí maso, dříve než jde do prodeje, by mělo viset nejméně měsíc, ale raději 6 týdnů v chladírně. S vepřovým je to jinak, ale špatně vychlazené vepřové, to není fajn. Drůběží, to je háklivé, to se kazí rychle. Takže asi bude dobré mít jistotu, jak je maso skladováno, jak se s ním zachází.;) Uzeniny a masné výrobky, to je úplně o něčem jiném.

cicky

"Tam je všechno velmi čerstvé " - možnosti jsou asi tyto- jste v dětském věku nebo silně věřící naivka. Ale neberte to nijak ve zlém. Sama realita je mnohdy zcela odlišná.

doplněno 30.04.17 11:31:

"Víra" je nádherná, pro obě strany!

Když chci čerstvé maso, máme 8km od domu malé jatky, kde dostanu přesně to co chci skutečně čerstvé.

Ale i v řeznictví (ověřeném) a v supermarketu se občas objeví kvlitní čerstvé maso.

lee*
Mluvi se o reznictvich a kvalite jejich masa. Jenze to neni dostupne pro vsechny. Delala jsem od 9 do 18 a to fakt stihnete jen ten hyper super a jeste jste rada kdyz tam neco zbyde. Ted bydlim na malem meste, mistni reznik je peknej smejd, maso predrazene a rozhodne ne tak kvalitni, kureci leckdy oschle... Ve meste v centru take reznictvi, koupila jsem CERSTVE kureci ctvrtky a na mase (bylo to rano) bylo jasne znat ze je rozmrazene, u kosti bylo jeste ztuhle. Podruhe zas to same CERSTVE maso druhy den (nestihla jsem hned zpracovat) smrdelo. Tedy za me - maso pouze a jen z Makra a nebo podnikove prodejny jatek

hahanaj*
hodnocení

0x

Penny u pultu řeznictví . V Bille je řezník /aspoň tedy u nás/ když na něj natrefím jak doplňuje balíčky do regálů poprosím ho o pěkný kus a udělá mi balíček .

majka53*
hodnocení

0x

U Penny a Lídlu bývají i řezníci jako třeba Procházka a tak a tam mají taky dobré maso. Já občas koupím maso v Lídlu nebo v Bile u pultu, tam mají pěkné masko :)

hodnocení

0x

Jak tu někdo psal, nejlepší varianta je mít někde poblíž jatky s podnikovou prodejnou, tam to bude vždy čerstvé. Lidl, Billa, Penny...nejde nikdy říct, kde to bude nejlepší. Vždy je jiná dodávka, jiný dodavatel a můžete na šmejd narazit ve všech třech zmíněných.

Já mám výhodu, že hovězí, vepřové, kuřecí máme domácí, tudíž maso jako takové jsem už asi deset let nekupoval *frajer*

hodnocení

0x

Maso občas nakupuji v Lidlu, je opravdu čerstvé a libové. Přímo v Penny nic moc, větší balení nebývá české, už jsem antrefila na španělské a i když bylo v záruce a vakuované, tak bylo cítit. Co se týče Zemana, nakupovala jsem tam ráda, ale poslední dobou je to hrůza, většinou je staré.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]