Nejste přihlášen/a.
Nekupuju ráda maso v supermarketech. Protože je balené. V balíčku pod folií třeba maso vypadá jako pěkný kousek, vyndáte ho, je rozcupované a samá flaksa. To u řezníka mám ráda ten rituál, kdy prodavačka mnou vybraný kousek vezme do ruky, pozvedne nahoru, obrátí, abych ho viděla ze všech stran a já mohu říct - ano. /případně ne/
Balené maso bývá navíc i dražší, za ten obal, práci s balením. Ale když už se stalo, volila bych asi Lidl. Billa má maso hodně drahé a v Penny to u masa občas divně bouchne přes nos. Jaga.
Jinak u nás je u Penny přímo prodejna masa a uzenin Zeman, tam se vybírá docela dobře. Někde bývá i Procházka. Záleží, zda u vás něco podobného je.
Nekupuji maso ve velkých řetězcích, v krabicích, zaplynované, s delší dobou spotřeby. Vůbec! Nakupuji pouze a jen v řeznictví. Tam je všechno velmi čerstvé, protože je spousta zákazníků a nic jim na krámě nezůstává. A když se stane, že zaváhám, tak prohrabu mražák. Vždycky něco zajímavé tam je.
Cicko, asi záruka není nikde. Ale ve většině řeznictví je naprosto viditelné, kdy došlo čerstvé zboží. A také, kdo to zboží vozí. To si myslím, že by mohlo někam ukazovat.
Uvědomila jsem si, že s čerstvostí masa je to kapku jinak. Hovězí maso, dříve než jde do prodeje, by mělo viset nejméně měsíc, ale raději 6 týdnů v chladírně. S vepřovým je to jinak, ale špatně vychlazené vepřové, to není fajn. Drůběží, to je háklivé, to se kazí rychle. Takže asi bude dobré mít jistotu, jak je maso skladováno, jak se s ním zachází. Uzeniny a masné výrobky, to je úplně o něčem jiném.
"Tam je všechno velmi čerstvé " - možnosti jsou asi tyto- jste v dětském věku nebo silně věřící naivka. Ale neberte to nijak ve zlém. Sama realita je mnohdy zcela odlišná.
"Víra" je nádherná, pro obě strany!
Když chci čerstvé maso, máme 8km od domu malé jatky, kde dostanu přesně to co chci skutečně čerstvé.
Ale i v řeznictví (ověřeném) a v supermarketu se občas objeví kvlitní čerstvé maso.
Jak tu někdo psal, nejlepší varianta je mít někde poblíž jatky s podnikovou prodejnou, tam to bude vždy čerstvé. Lidl, Billa, Penny...nejde nikdy říct, kde to bude nejlepší. Vždy je jiná dodávka, jiný dodavatel a můžete na šmejd narazit ve všech třech zmíněných.
Já mám výhodu, že hovězí, vepřové, kuřecí máme domácí, tudíž maso jako takové jsem už asi deset let nekupoval
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.