Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
že jsem našla smrže, je už na Poradně známé. Přemýšlela jsem, jak nejlépe je připravit. Rozhodla jsem se udělat je po čínsku. S orestovaným kuřecím masem, kari, soj. omáčkou...Mám ale jeden problém.
Jedinou ingrediencí, kterou nemám, jsou bambusové výhonky. Co tam dát místo nich? Viděla jsem za slušnou cenu chřest, přemýšlím i o pórku nebo cibulové mladé nati. Jedním z řešení je výhonky vynechat úplně a nenahrazovat je ničím.
Co myslíte, kuchtíci, jak byste toto jídlo připravili, výhonků nemaje? Děkuji za nápady - Jaga.
Dobrý den, já Vám poradím podle své chuti. Ano, začala sezona chřestu, ale jeho výběr a příprava je komplikovanější. Já bych volil pórek, který je chutný. No, možná bych přidal i pražené buráky (to je volitelné). Zdravím!
Paní jaga cituji z receptynakazdyden.cz/...
Bambusové výhonky mají velmi charakteristickou chuť - jsou poněkud dřevité, ale s pevnou konzistencí. Je těžké je něčím nahradit, ... Náhradou za bambus, ale pouze s ohledem na zastoupení konzistence, může být kořen zázvoru. Musí být nejdřív vyvařený a zbavený své chuti. Osvědčí se rovněž košťál z hlávky zelí, který ale nemůže být příliš dlouho pečený a zcela jistě bude mít poněkud jinou chuť. Tolik tedy šéfkuchař
Já bych přidala cuketu,tou nic nezkazíte a trochu pórku.
Díky za rady. Některé jsou pro nás těžko proveditelné. Buráky mohou být prima - neukoušeme. A dát tam cuketu? Mně by to nevadilo, ale děda by se osypal, že by měl husí kůži jako pralinky. Ten jak slyší cuketa...To víte, chlapi. Ale jednou se mi povedlo ho ošidit. To když jsem dělala nákyp z cukety. Byla tam uzenina, tvrdý sýr, česnek, cibulka... a tak nepoznal nic a mlaskal si.
Díky, ten pórek to jistí, kedlubna je také dobře dostupná. Jaga.
Zázvor mi připadá hodně aromatický, ale už jsem s ním před časem dělala kuře "po indonésku" a bylo to dobré.
Tak bambusové výhonky mají opravdu specifickou chuť a někomu také nemusí vůbec chutnat. Já je mám ráda a kupuji je u nás u Vietnamců ve vakuovém balení po půl kile. Musí se řádně propláchnout studenou vodou a pak nakrájet na nudličky a dlouho nevařit. Pak jsou jak mají být. Ale jak říkám, každému to nechutná. Ve sklenicích jako konzerva nejsou dobré, protože už jsou ochucené nějakým nálevem a vůbec už nemají chuť bambusu. To určitě nekupuj, jestli si nechceš zkazit jídlo. Zázvor a bambus nemají vůbec nic společného. Já být tebou, dám tam ty kedlubny. Na tu chuť jsi zvyklá a nic tím nezkazíš.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.