Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejedení/přejídání se

Od: ewally* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, potřebovala bych poradit, jelikož si sama už opravdu nevím rady.

Asi před měsícem jsem si řekla, že musím zhubnout, že to takhle už dál nejde. Začala jsem cvičit (asi až moc - cca 5 hod denně). Skoro nic jsem nejedla, možná tak jednou za 4 dny nějaké to jablko. Z 56 kg na 160 cm jsem se dostala na 49 kg, z čehož jsem byla upřímně hodně nadšená..

Ale v poslední dny se začínám přejídat, div mi nepraskne žaludek. Pak následuje pocit viny a zvracení.. :( jsem toho schopná sníst strašně moc. Třeba 3x čokoládovou oplatku, půlku sáčku brambůrek, 2x jogurt, kompot, 1x housku.. a to vše v rozmezí 30 minut!

Co mám dělat proto, abych se udržela a nepřejedla se? A jak mám jíst, abych zhubla? :( Ještě před tím, než jsem začala takhle "experimetovat" s jídlem, jsem měla jídelníček docela zdraví, jedla jsem málo a pestrou stravu, ale stejně jsem přibírala. Můj denní příjem nebyl vyšší než 1500 kcal, ale stejně jsem za měsíc přibrala třeba 3 kg.. a to i s pravidelným pohybem :(

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Zdravím. Důležité je změnit své stravovací návyky – jíst pravidelně a častěji v malých porcích, dodržovat pitný režim a hýbat se, pokud si chcete zachovat štíhlost. Vy jste ale nemocná a měla byste tyto problémy řešit s lékařem. Nepodceňujte to, zadělala jste si svým přístupem na zdravotní problémy.

A hlavně prosím nikomu nedávejte rady ohledně hubnutí (které se Vám samotné evidentně vymklo z ruky) aby to nenadělalo více škody, než užitku. To neberte ve zlém, jen jsem si všimla Vaší odpovědi zde:

poradte.cz/...

hodnocení

1x

Experimenty se stravováním, to je něco, pro co nemám příliš pochopení. Jez tak, jak si tvoje tělo řekne a potřebuje. A je lepší mít v pohodě 160/56 než stres a nervy v kýblu kvůli pár kilům.

eulalie*
hodnocení

0x

Problém s příjmem potravy byste měla řešit s odborným lékařem, nejlépe psychiatrem. Vaše stravování není v žádném případě není zdravé. Posedlost hubnutím s hmotností 56 kg při výšce 160 cm svědčí o vaší nevyvážené psychice.

mp*
hodnocení

0x

Nic se nebojte, to je anorexie. S váhou máme každý své problémy. Já osobně jsem se ustálil na váze 105 kg. Ať teď žeru co chci tak mám pořád stejně. už asi tři roky. Snažil jsem se. Zhubnul jsem i na devadesát kg. Ale to úsilí. Nestojí to za to . Podívejte se na Lucii Polišenskou, ta mluví obdobně. Každý má svojí váhu v uřčitém věku - tomu věřím.

hodnocení

0x

Tohle co popisuješ, to jasný problém s příjmem potravy - bulimie, anorexie.*cert* Všude, na všech serwerech, v každém sdělovacím prostředku je spousta rad, jak jíst a žít zdravě. Nic ale nepomůže, když se to v hlavě zvrhne, jako tobě. To pak už je problém pro psychiatra. Pomůže ti, ale nejvíce musíš sama! Neotálej, jakmile to překročí určitou mez, ztratíš menzes (žena bez menzes není ženou), nedostatkem hormonů ti vypadají vlasy, žaludeční šťávy ti rozleptají zubní sklovinu! Když tě nikdo nebude umět opravit, hlavně však ty sama, můžeš umřít! To tě nestraším, to je fakt!

doplněno 26.04.17 16:44:

mp, "Nic se nebojte, to je jen anorexie". To jako vážně? Fakt si to takhle myslíte?!

doplněno 26.04.17 16:52:

ulekare.cz/... Vyrolujte, dole jsou dotazy pacientů a odpověď lékařů!

mp*

Milá Babko, vysvětlujte to Frantovi Rajtoralovi nebo Ivetě Bartošové.

fik
hodnocení

0x

Napíšu to jako babiš,sory jako,ale 49 kilo na 160 cm je fakt hodně málo a už to zavání anorexií. Na svou výšku by jsi mohla mít klidně i k 60 kilům,ideálně tak v rozmezí 55-60. Tohle máš jenom v časákách,ve skutečnosti se chlapům vychrtliny na kost nelíbí,mě taky ne

Jez prostě normálně všechno,nepřejídej se,drž si rozumnou váhu a nestresuj se blbostma. Jinak se ti může lehce stát že skončíš na uzavřeným oddělení psychiatrie na umělý stravě

hodnocení

0x

Pocit viny po jídle a zvracení vyvolané samozřejmě prstem. Je to bulimie, ne anorexie. Ale nebezpečí je stejné. V tomhle poradí opravdově jenom odborník. Je to problém psychologický.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]