Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tluste strevo

Od: djmj odpovědí: 9 změna:
Dobry den,jak se pozna zanet tlusteho streva, priznaky? Dekuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Hledejte pod pojmem Ulcerózní kolitida. Dozvíte se více. :)

doplněno 26.04.17 11:56:

Např. zde: spektrumzdravi.cz/...

ckbf
Mhm, takže moje věta, ať jde s nespecifickymi bolestmi břicha (na které založila již 2. dotaz) k lékaři, je proti pravidlům. Zato to, že jí po internetu diagnostikujete ulcerozni kolitidu, je v pořádku? Jako vážně?
výtka
Upozornění od sys strejc 26. 04. 2017 12:25:25
Kvůli tomuto byl příspěvek skryt: Jedna otázka snad stačí, ne?
jmt
hodnocení

Tento dotaz byl zameren primo a konkretne. Prosim vas,nehadejte se. Nejsem pipka,co by nekam psala..tohle je poprve. Samozrejme bych sla k doktorovi,jak jsem psala,byla jsem ted u dvou,takze v tomto jsem zodpovedna,jen nechci plasit zbytecne,pokud by to byly vedl.ucinky tech leku. Proto bych uvitala radu,i kdyz naslepo,nez hazeni kamenem.
ckbf
A co když vám tu někdo napíše (ať už to bude nebo nebude pravda), že bolesti břicha jsou vedlejší účinek detralexu. A vy se rozhodnete, že nepujdete k lékaři. Jenomže vaše bolesti budou způsobeny něčím jiným a mezitím, co jste se třeba mohla dávno léčit, si něco nenávratně poskodite. Bolesti břicha mohou mít tolik příčin! Vážně s tím jděte k doktorovi. Třeba to nic nebude, ale lepší 100x otravovat zbytečně, než jednou něco vážného zanedbat.
výtka
Upozornění od sys strejc 26. 04. 2017 12:34:28
Čtete vůbec slova tazatelky? Nebo prostě máte jen potřebu rejpat?... doktorovi, jak jsem psala, byla jsem ted u dvou, takze v tomto jsem zodpovedna...
tjw
hodnocení

Na letaku pisou,ze jsou. Jen jsem chtela slyset,jestli i po dobrani leku mel nekdo bolesti stale taky. Jelikoz me k tomu boli i ty zada,coz se nikde nepise,tak myslim,ze to bude spis od zad. Opravdu nevim. Nejradsi bych nekam letela hned,verte mi,jenze ted mam rozhazenej "zadek" i "predek",tak jsem zoufala a nevim,jakym smerem se vydat,jestli to nenechat chvili bejt,at se to uklidni. Na gynekologii se se mnou nechce vubec bavit,napsala kontrola za tri mesice,tecka. Za tyden jdu znova k dr ohledne toho zakraku,tak to tam budu resit.
iz*

Zánět tlustého střeva se stejně jako každý jiný zánět pozná nejlépe tak, že člověk zajde k lékaři, popíše mu své příznaky a problémy a lékař jej vyšle na příslušná vyšetření. Potom stanoví diagnózu.

Je jedno, co píší v letáku a už úplně jedno je, s čím se setkal kdokoliv jiný. Máte-li jakékoliv problémy, řešte je výhradně s ošetřujícím lékařem!

Ckbf Vám na rozdíl od rady nad ním radí dobře. Přes internet nikdo diagnostikovat neumí a dělají to maximálně šarlatáni. Chcete-li být v pořádku, obraťte se na lékaře. Hned! Nečekejte na termín kontroly. A lékaře, který odmítl se Vám věnovat změňte!

Proč byla smazána odpověď, která v oblasti zdraví radí to jedině správné → řešit problém s lékařem? NIkdo z nás není lékař a i kdyby byl, nikdo neumíme diagnostikovat ani léčit "přes internet.

doplněno 26.04.17 18:13:

Já vidím jenom tuto otázku... Žádný jiný příspěvek jsem neviděla.

V otázkách zdraví platí, že to, co se na první pohled jeví laikům stejně, stejné být nemusí. Zdůrazňovat, že se zdravotní otázky mají řešit pouze s lékařem je podle mne na místě stále. I opakovaně.

výtka
Upozornění od sys strejc 26. 04. 2017 16:12:08
Kvůli tomuto byl příspěvek skryt: Jedna otázka snad stačí, ne? Další nečtenář... *ee*
mjd
hodnocení

Nechapu,proc tedy do teto rubriky vubec chodite. Kdyz sem jdete rovnou s tim,ze budete prudit a nic rozumneho z vas nevypadne.
jdw
hodnocení

Dekuji,pomohlo ;)

hodnocení

0x

Máte jistě velké bolesti břicha a s tím se nezahrává. Co nejdříve k lékaři! Můj známý měl silné bolesti břicha,neustále průjem i 6-10 x denně,zvracel,hubnul,diagnóza-Crohnova nemoc.Operace a následná léčba léky. Bolesti břicha se opravdu nemají podceňovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]