Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevhodné/arogantní chování sestry v nemocnici

Od: vendy87* odpovědí: 17 změna:
Dobry den.Lezim v nemocnici na gynekologii. Vše je jaks taks,až na jedno chovani jedné sestry. Šílené arogantní. Od doby co jsem.nastoupila na lůžko vždy poprosim a podekuji když něco chci... včera jsem ji požádala, zda mi může zavolat mého ošetřujícího dr.,ze s ním chci mluvit ohledně vykonané operace az bude mit čas/ /prý ze se svět netoci kolem me,co si to vůbec dovolují a co mu chci//...tak jsem řekla ok,asi se špatně vyspala
Druhý dotaz zda můžu dostat prášek na bolest jako tedka kolegyně vedle - o ona ze musím bolest vydržet, že prášek na to není... to už mi bylo do breku. Jestli mě odsoudila za to,ze mam na sobě víc tetovani, ale furt jsem pacient...a poslední tresnicka byla když jsem si šla pro kafe a vyhodila kelímek na wc..
Kricela na me jak na malou holku, co to má znamenat. Že je to koš na vložky a ne na odpad. - U KOŠE NAPIŠ ŽÁDNÝ NENÍ- jelikož na pokoji není koš, tak jsem ten kelímek vyhodila na wc. Sestra na me at si jdu ten kelímek vyndat...byl pod vlozkama,který tam před tím nasoukala. Kelímek jsem ji pro klidný svědomí vyndala ale všimla si, ze jsem sahala do infekcniho odpadu.viz.foto..bez jakákoliv rukavic... je to na stížnost? U koho? Děkuji moc. Jsem z ní uz vyčerpána.

Nevhodné/arogantní chování sestry v nemocnici
zámek
kapkanadeje uzavřel tuto otázku

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ten kelímek ve wecku, to je fakt nebetyčná blbost! To musíte uznat. Proč všechny dotazy nedáte při vizitě, která je 2x denně? A také o prášek je třeba si říci lékaři, ne sestře. Musím uznat, že sestry mají opravdu nelehkou službu, zvláště pak, když pacienti jsou z bolesti a strachu přecitlivělí. *stop* Nevím jak u vás, ale v Ostravě, v každém špitále, na mnoha místech, visí Práva pacienta. To se mi opravdu líbí.*palec* Sestry dovedou rozlišovat, kdo nebere ohled na nic, jen prosazuje své potřeby a tím kdo je opravdu v potřebě. Pacienti by se podle toho měli chovat. Je rozdíl mezi bezmocí a potřebou na sebe upozorňovat a vyžadovat zvláštní péči. Vždycky jsem se děsila toho, že takového pacienta dostanu na pokoj. Pak, s vlasní bolestí a strachem, je to k uzoufání! *hej* Je potřeba si uvědomit, že sestra není služka! Co dokážu, udělám sama a neobtěžuji nikoho. Ale od sestry chci adekvátní chování.

vendy87*
hodnocení

Tak moment...byla to denní směna. Byly tam dvě sestry...jedna chodila od rána, zda je vše v pořádku, zda me něco neboli jestli nechci prášek na bolest... nechtěla jsem. Až večer v šest hodin večer se mi rotbilelo břicho, tak jsem si řekla jestli mi tedy da prášek na bolest..byla tam zrovna ta druhá sestra...a řekla ne, nemáte nárok bolest musíte vytrpet...to je normální? Celý den mi ho nabízela jedna sestra a druhá ta co me buzerovala celý pobyt v nemocnici nedala...?

hodnocení

1x

Sester je všude zoufale málo, proto si nemocnice nemůže dovolit oddělovat "zrno od plev", ale berou všechno a jsou za to ještě rádi.

Můžete si stěžovat vrchní nebo staniční sestře, případně i lékaři. Výhodou je, že ta sestra tam není pořád, takže si od ní odpočinete.

Pana doktora se ptejte na své problémy při vizitě. On má třeba práci a kdyby chodil po pacientech s informacemi, nic by neudělal. Od informací je vizita.

Mám úplně opačné zážitky - na ortopedii - všechny sestřičky velice příjemné, byla s nimi legrace, jen jedna byla dost přísná. Ale ne zlá.

Před operací za mnou přišel operatér, pak anesteziolog. A vysvětlovali mi, co a jak. Nebylo mi z toho dobře po těle, ale aspoň jsem věděla, co se mnou bude.

Prášky na bolest by měly být běžné. Večer chodila sestra a ptala se, zda chceme prášek na spaní a něco na bolest. Dala nám dokonce vybrat, zda tabletku či injekci. Prostě, nedám na mou ortopedii dopustit. Jaga.

hodnocení

0x

Dobrý den. Podívejte se na chodbě po kanceláři staniční sestry, tam by měla být nadřízená té vaší arogantní, a povězte jí to. Když jsem byla v nemocnici, sanitář tam vezl jednu starou paní z našeho pokoje na vyšetření a choval se k ní také nepříjemně a drze - staniční mu vynadala, že takhle se k pacientům chovat nemůže, a už jsme ho tam neviděli. Měla by to řešit. Hlavu vzhůru! :)

gbvc
hodnocení

0x
Já bych osobně sestru upozornila, co je její práce, a trvala na tom, aby vyřídila moje požadavky. Jste moc hodná a měkká. Do koše bych nesahla ani omylem a to bych jí taky řekla. Ale jinak vás podporuju, jděte za vrchní sestrou, nesnáším, když se lidi chovají nepříjemně, já se tak k nikomu nechovam a totéž očekávám od ostatních.

junkers*
hodnocení

0x

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @ladinpraha z důvodu porušení pravidel poradny. ]

amo

Vetsina z nas zazila neco podobneho, chce to vyburcovat svou asertivitu a arogantni jednani si nenechat libit, hlavne nemlcet, pripominat si stale, ze kazdy hulvat si dovoli to, co je mu dovoleno.

doplněno 21.04.17 11:01:

Kelimek v kosi... kdyz uz jste poslechla, kam jste ho odnesla, kdyz koš chybel? Sestra mela urcite ochranne rukavice, umyla jste si potom aspon ruce? Neposlouchejte nikdy nesmyslne prikazy, pouzivejte vlastni rozum! Ja chapu, ze novy pacient nemusi vzdy reagovat zkušene, ale staci vnimat instinkt a jednat s rozmyslem.

72mona3*
hodnocení

0x
Téměř každý má nějakou takovou zkušenost, ať už zprostředkovaně, nebo osobně. Všechno je o lidech. Pracuji s lidma a můžu vám říci, že někdy je to takový nápor na nervy, že i flegmatik jako já, má někdy chuť seřvat je jak malé nevychované haranty. Spousta lidí si to ani neuvědomí, ale to, jak se říká: "stokrát nic umořilo osla", je pravda. Někdo tomu vzdoruje a někdo (třeba zrovna ta sestra) podlehne. Pak je právě namístě tomu dotyčnému připomenout, že překračuje meze. Ideálně přes jeho nadřízené. Takže rozhodně to řešte. Ovšem něco moc nechápu. To, že hodíte plastový kelímek do koše na záchodě (všechny ženy ví, na co je koš určen, netřeba nápisu) je jedna věc. Druhou věcí je reakce sestry. Ona vás při tom viděla? Nebo ho objevila dodatečně? Přinesla odjinud použité vložky a dala je do toho koše na kelímek? ...byl pod vlozkama,který tam před tím nasoukala... Tohle nechápu. Vysvětlíte? M.
vendy87*
hodnocení

V pokoji koš není...kam jinak jsem měla kelímek vyhodit?Z okna? Sestra mě viděla jak si nesu kafe na pokoj. ...Kelmek byl v koši na dne. Prebalila kolegyni co ležela vedle po operaci - šla vyhodit použité vložky a pleny. Vše dala na ten kelímek a šla se nás zeptat která u nás měla kafe at si jde vyhrabat ten kelímek.. .:D jde spíš o důsledky, které by z toho mohli event.vzniknout...aids,infekce... stačilo abych měla zader ci malou ranku
72mona3*

Ať chcete nebo ne, plastový kelímek nepatří do koše s použitými hygienickými potřebami. To bych si ho nechala na stolku a vyhodila při další cestě na chodbu. Ale to je jedno. Chování sestry to neomlouvá. Spíš se divím vám, že jste poslechla. Vybrat kelímek z koše problém není, ale pokud by už na něm ležely použité vložky, tak mě nedonutí nikdo. Proč to tam vlastně ta sestra nesla? U nás se veškeré použité převazy apod. ihned odnášely z pokoje.

eivlis*
hodnocení

0x
Podobnou kra..vu jsem zazila pred lety na detskym,kde jsem byla s nasim tehdy 6mesicnim se zapalem plic.Uzasni.doktori,sestricky az na jednu,kterou jsem chytla na jeji nocni.Byla tak sprosta,arogantni,zla az mi zacala s ditetem delat naschvaly.Byla jsem neskutecne vytocena..Volala jsem manzelovi co mi ta kra..va tady dela.Prijel za 10minut,pomohl mi s maloskem a ja trvala na zavolani primare.Obul se do toho i muj chlap a sestra uplne otocila a byla jak beranek.Primar prisel a sestra vydesena nas pozorova la co rikame,ale tvarila se zbedovane strachy..Chci rict,abyste se nedala a urcite si nenechte sr...at.na hlavu od potvory,ktera se neumi chovat slusne..Nic ji neomlouva k takovemu chovani..
amo

Nejhorsi je, kdyz se doktor sestry zastane, protoze je stejne natury, to je potom furie na koni. Zazila jsem to osobne a musel zakrocit primar, protoze slo nejen o zdravi, ale o zivot. Tenkrat nebyl sester nedostatek, tak dostala padaka a doktor byl prelozen. Dnes je bohuzel situace s personalem spatna, tak si troufaji vsichni arogantni nadutci.

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Asi budu protivná, ale vy musíte být dáreček. Je sice hezké, že vždy poprosim a podekuji když něco chci, ale co to furt celé dny pořebujete tak nutně, že to chcete po sestře? Když evidentně můžete chodit - tresnicka byla když jsem si šla pro kafe a vyhodila kelímek na wc. Navíc kafe rozproudí krev (krvácení a zvyšování teploty), zvedne tlak (zvětšování bolestí), narušuje spánek a je močopudné, což nemusí být pro váš zdravotní stav vhodné a měla byste to vědět. A co cigaretka, nebyla u kafe? na záchodě? Na koši (ještě, že jste ho vyfotila) není nápis "zde vhazovat kelímky od kafe", ale "nebezpečný infekční odpad - gynekologie", co to asi tak na gyndě může být? A dál ...včera jsem ji požádala, zda mi může zavolat mého ošetřujícího dr.,ze s ním chci mluvit. Proč by měla sestra běhat pro doktora a on běhat k vám, kdykoliv si to vy usmyslíte? Od toho jsou vizity, v pravidelnou dobu a 2x denně. Nebo mimořádně špatný zdrav. stav, což při vaší chuti na kafe asi nebude. A ještě... zda můžu dostat prášek na bolest jako tedka kolegyně vedle. Musíte mít vždycky to, co u někoho vidíte? A notabene po kafi s jeho účinky? A nakonec...za to,ze mam na sobě víc tetovani... Tetování bývají hezká, vkusná, viděla jsem mnoho vyloženě krásných. Bojím se, že by to mohlo být na vás to jediné sympatické a příjemné. Působíte na mně dojmem rozcáplého, nevychovaného fracka. Pardón. A na závěr s vámi musím souhlasit. To celé na stížnost je. I sestra i ošetřující lékař by si na vás měli stěžovat, minimálně u primáře.*modla* Ida

vendy87*
hodnocení

Musím vás územnít.. ..sestra letěla na hodinu, neboť stížnosti na ni bylo uz azaz... dobré ji tak. A vy na me pusobite jako pěkné zakomplexovana nevykvokana slepice . Jo a musím teda upřesnit, byla jsem si v automatu pro kakao které jsem měla od sester uz u snídaně...a jsem nekuracka. Vrchní podotykala když jsem nastoupila do nemocnice, že pokud bude problém at si nechám zavolat ,,kdykoli,, lékaře.. . Jste asi stejného charakteru jako ta sestra, gratuluji.. jděte se zahrabat.

72mona3*
hodnocení

0x

Už se do toho zaplétáte. Vaše slova: ...a poslední tresnicka byla když jsem si šla pro kafe a vyhodila kelímek na wc...

Teď to bylo kakao od snídaně?

Už se to krásně rozjíždí...Troll? M.

vendy87*
hodnocení

Ne. K snídani jsem měla kafe od sester... po obědě jsem si zasla pro kafe/kakao do automatu. To jsem si odnesla na pokoj, tam ho nechala 10min vychladnout, a během 20minut vypila. 1hodinu jsem měla prázdný kelímek na stolku u postele a šla na wc-které bylo.na pokoji. Tak jsem čapla kelímek a vzala ho sebou.. do ničeho se nezamotavam... že se budete přát na časové intervaly jsem.necekala? Nakres pokoje a wc nechcete?
doplněno 21.04.17 12:15: Takže to.kafe mi evidentně blbě nemělo udělat, jak udává Ida viz.vyse..kdyz mi ho rano sestry servírovaly k snídani.
doplněno 21.04.17 12:22: Pro mě je kafe s mlekem/kakao/melta/melange...v podstatě jedno a to samé...to už je zbytecne pitvat... ptala jsem se úplně na jiný názor.. .ale žensky jsou žensky.. . Ukončiji debatu. Sestra letela na hodinu

Nevěřím, že k vůli tomu sestra "letěla" na hodinu. Vaše chování, i to jak se prezentujete zde, Vám přijde v pořádku? Potom se nedivte, že se k vám druzí chovají stejně... arogantně! Ono to chce začít nejdříve u sebe...

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]