Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Loštické tvarůžky

Od: kamilaa odpovědí: 20 změna:
Dobrý den mám doma v lednici už pěkně uložené tvaruzky poradíte mi jak je zpracovat nebo je sníst samotné s pecivem? Popřípadě nevynikne lépe chuť při pokojové teplotě? Děkuji

 

 

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

6x

Pokojová teplota, čerstvý chléb, máslo a silnější pivo! *palec* Místo piva se dá tato dobrota zapíjet i mlékem...

ladinpraha*
Vidim to uplne stejne. Cokoli jineho ten zazitek jenom pokazi.

 

sebod*
hodnocení

3x

Pozor na to, zrající sýry NEPATŘÍ do lednice.

liska*

1/ Na chleba s máslem a s hořčicí a cibulí navrch.

2/ Výborné jsou jako salát v majonéze- nakrájené tvarůžky s nasekanou cibulkou, opepřené. Mám ale obavy, že tento recept je z celistvých a né rozteklých tvarglí + rohlík

Sebod má pravdu. Žádná lednice! Tvarůžky uvnitř budou tvrdé, tvarohovité. Nejlépe je podlně rozkrojit, naskládat do uzaviratelné sklenice, zalít, cca do 2/3 pivem, uzavřít a postavit je nahoru na linku.Čas od času je překlopit a zase zpět, postavit je na linku. Po dvou dnech jsou jako máslo. *palec*Čerstvý chleba, máslo a pivo nebo prcmáslí. Nebe v hubě!

 

hodnocení

2x
avatar ringo

Se spotřebou neporadím, ale obal z nich je dobré přilepit ze spodu stolu u někoho koho nemusíte, nebo na nějakém úřadě kde vás naštvou.

 

hodnocení

1x
avatar aja1946

Vzhledem k jejich ceně (dřív to bylo jídlo pro chudé) z nich dělám pomazánku, která vydrží na pár chlebů, zatímco ten minibalíček bych snědla na počkání.

 

hodnocení

1x
avatar kartaginec
Překvapivě dobté jsou smažené v trojobalu.

Kamarád dělával! Na kolečka nakrájený rohlík osmažil na jen vymaštěné pánvi, na ně pak nakladl, podélně, nakrájené tvarůžky a to pak celé zalil rozkvedlaným vajíčkem. ;) Dělával to jen v létě nebo večer před tím, než manželka vyprala záclony. :-D

 

hodnocení

0x
avatar majo78

tvaružky s pečivem a studeným mlékem to je bašta mňam už mám chuť

 

hodnocení

0x
avatar gotrekzagary

Pivní pes - chleba namazat máslem, na to tvarůžky, posypat mletou paprikou a na kolečka nakrájenou cibulí.

 

hodnocení

0x
avatar h0nz490
Jezdim primo do lostic a kupuju tam kilove baleni. Je to krasa. Nejlepe dat kousky do sklenky , tu zavrit a na topeni ci do tepla. To co pak vznikne , je neco krasneho :) a dobreho.
Nebo pouze chleba , maslo a na to par kolecek :)
Nebo volske oko se sunkou a s tvaruzkama , pizza , losticka cesnecka , plnena prsicka , smazene tvaruzky.
Par offic receptu je tady tvaruzky.cz/...

 

pohanka*
hodnocení

0x

Já mám pocit, že každý sýr se má konzumovat rozležený při pokojové teplotě. Rozvine se tak chuť a vůně.

 

hodnocení

0x
avatar babajaga

Mám spoustu receptů na pokrmy s tvarůžky, poslala mi to známá. Od různých pomazánek, přes obalované, slané tyčinky s tvarůžky, až po kapsu či roládu plněnou tvarůžky.

Nejlepší jsou ale opravdu rozleželé, na chleba s máslem a k tomu mléko. Kdo je zpovykaný, jako já, může si chleba navíc posypat a vylepšit jemně nasekaným medvědím česnekem.

Jinak - tvarůžky nechávám rozležet ve veliké štroubovací sklenici na kuchynské lince, v teple. Musí mít to správné teplíčko, v lednici se ten proces zrání zastaví, syrečky ztvrdnou a nejsou pak k ničemu.

Nejlepší je koupit si v Lošticích to balení - veliké kolo, kde je celkem 5 příchutí. To nemá chybu. Jenže do Loštic je daleko a nikde jinde blíž se to neprodává.

Když dneska koupím krabičku /125 g/ za 36 korun, skřípu zuby. V roce 1970 jsem koupila /pamatuji dodnes/ v sámošce balíček velkých syrečků. Stálo to 1,50 Kčs a bylo jich tam 6. Nadělala jsem ozdobné krabičky, syrečky rozdělila do nich a dala v tanečních šesti klukům k Mikulášské, samozřejmě anonymně. 1 dárek mě vyšel na 25 halířů! Kluci to brali různě - někdo se smál, jiný to hned s chutí slupl, další se urazil, co že to dostal. A za korunu padesát bylo plno srandy. Vzpomínám na to dodnes. :) Jaga.

 

krtek6*
hodnocení

0x

Chleba máslo tvarhl a paprika (koření)...

 

hodnocení

0x
avatar zmatenka

Tvarůžky mám ráda a vždycky jsem je jedla jako ti, kteří píšou přede mnou. Klasicky s pečivem s máslem a pivem nebo mlékem. Ale jednou mě služební cesta přivedla do Loštic a v tamější restauraci jsem si dala lívanečky s tvarůžky - úplně nepředstavitelnou baštu! Nebyla z nich cítit typická "vůně" tvarůžků a byly velmi lahodné. Od té doby jsem to už nikdy nejedla a asi bych si netroufla je doma připravit. Taky bydlím od Loštic hodně daleko a když se o tomto zážitku někomu z našeho kraje zmíním, nevěří mi. Ale fakt, bylo to velice dobré.

 

 

hodnocení

0x
avatar karel21

Místo mé rady bych chtěl slyšet názor na dnešní tvarůžky.V dobách před rokem 1989 tvarůžky tehdy s názvem Olomoucké když zrály tak postupně měkly až tekly. Ty tekuté se prodávaly se slevou. Bývaly v obchodě pod skleněným poklopem a když se poklop zvedl tak voněl celý obchod.Dnes je to taková guma která nezměkne jen ta vůně je asi stejná.Několikrát jsem je koupil v podnikové prodejně na parkovišti Mokrá Loučka..


doplněno 16.04.17 19:49:

Opravuji to místo se jmenuje Studená Loučka motorest.sumpersko.com/...

 

vernon
hodnocení

0x
Tak pokud byly v lednici, tak opravdu nebudou dobré...

 

rasekvasek*
hodnocení

0x

Dělal jsem"smradlavý hrnec".Nakrájené tvarůžky smíchám s nadrobno nakrájenou cibulkou,kmínem,dám do sklenice a zaliji pivem.Nechám 2-3 dny při pokojové teplotě.Neskutečná dobrota,ale doporučuji jíst venku.

 

hodnocení

0x

Tvarůžku obalím poličanem,nebo jiným podobným salámem -ale tvrdým,uherák a pod. z každé strany.Na každou stranu pánvi a oleji rozpáleném jako na řízky položím obalený tvarůžek ,,,třeba ho ještě poleju těstíčkem. Já ještě trošku než vložím tarůžku na pánev,tak naleju trošku těstíka a pak položím tu tvarůžku...to kdyby bylo málo těstíčka ze spodu.Ten tvrdý salám se dsává proto,aby se rvarůžka moc nerozpustila a dám na pánev,,,trošku vždy téměř vyteče,ale to nevadí...

K tomu si udělám brambor a tatarku...

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]