Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Loštické tvarůžky

Od: kamilaa odpovědí: 20 změna:
Dobrý den mám doma v lednici už pěkně uložené tvaruzky poradíte mi jak je zpracovat nebo je sníst samotné s pecivem? Popřípadě nevynikne lépe chuť při pokojové teplotě? Děkuji

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Pokojová teplota, čerstvý chléb, máslo a silnější pivo! *palec* Místo piva se dá tato dobrota zapíjet i mlékem...

ladinpraha*
Vidim to uplne stejne. Cokoli jineho ten zazitek jenom pokazi.

sebod*
hodnocení

3x

Pozor na to, zrající sýry NEPATŘÍ do lednice.

liska*

1/ Na chleba s máslem a s hořčicí a cibulí navrch.

2/ Výborné jsou jako salát v majonéze- nakrájené tvarůžky s nasekanou cibulkou, opepřené. Mám ale obavy, že tento recept je z celistvých a né rozteklých tvarglí + rohlík

Sebod má pravdu. Žádná lednice! Tvarůžky uvnitř budou tvrdé, tvarohovité. Nejlépe je podlně rozkrojit, naskládat do uzaviratelné sklenice, zalít, cca do 2/3 pivem, uzavřít a postavit je nahoru na linku.Čas od času je překlopit a zase zpět, postavit je na linku. Po dvou dnech jsou jako máslo. *palec*Čerstvý chleba, máslo a pivo nebo prcmáslí. Nebe v hubě!

hodnocení

2x

Se spotřebou neporadím, ale obal z nich je dobré přilepit ze spodu stolu u někoho koho nemusíte, nebo na nějakém úřadě kde vás naštvou.

hodnocení

1x

Vzhledem k jejich ceně (dřív to bylo jídlo pro chudé) z nich dělám pomazánku, která vydrží na pár chlebů, zatímco ten minibalíček bych snědla na počkání.

hodnocení

1x
Překvapivě dobté jsou smažené v trojobalu.

Kamarád dělával! Na kolečka nakrájený rohlík osmažil na jen vymaštěné pánvi, na ně pak nakladl, podélně, nakrájené tvarůžky a to pak celé zalil rozkvedlaným vajíčkem. ;) Dělával to jen v létě nebo večer před tím, než manželka vyprala záclony. :-D

hodnocení

0x

tvaružky s pečivem a studeným mlékem to je bašta mňam už mám chuť

hodnocení

0x

Pivní pes - chleba namazat máslem, na to tvarůžky, posypat mletou paprikou a na kolečka nakrájenou cibulí.

hodnocení

0x
Jezdim primo do lostic a kupuju tam kilove baleni. Je to krasa. Nejlepe dat kousky do sklenky , tu zavrit a na topeni ci do tepla. To co pak vznikne , je neco krasneho :) a dobreho.
Nebo pouze chleba , maslo a na to par kolecek :)
Nebo volske oko se sunkou a s tvaruzkama , pizza , losticka cesnecka , plnena prsicka , smazene tvaruzky.
Par offic receptu je tady tvaruzky.cz/...

pohanka*
hodnocení

0x

Já mám pocit, že každý sýr se má konzumovat rozležený při pokojové teplotě. Rozvine se tak chuť a vůně.

hodnocení

0x

Mám spoustu receptů na pokrmy s tvarůžky, poslala mi to známá. Od různých pomazánek, přes obalované, slané tyčinky s tvarůžky, až po kapsu či roládu plněnou tvarůžky.

Nejlepší jsou ale opravdu rozleželé, na chleba s máslem a k tomu mléko. Kdo je zpovykaný, jako já, může si chleba navíc posypat a vylepšit jemně nasekaným medvědím česnekem.

Jinak - tvarůžky nechávám rozležet ve veliké štroubovací sklenici na kuchynské lince, v teple. Musí mít to správné teplíčko, v lednici se ten proces zrání zastaví, syrečky ztvrdnou a nejsou pak k ničemu.

Nejlepší je koupit si v Lošticích to balení - veliké kolo, kde je celkem 5 příchutí. To nemá chybu. Jenže do Loštic je daleko a nikde jinde blíž se to neprodává.

Když dneska koupím krabičku /125 g/ za 36 korun, skřípu zuby. V roce 1970 jsem koupila /pamatuji dodnes/ v sámošce balíček velkých syrečků. Stálo to 1,50 Kčs a bylo jich tam 6. Nadělala jsem ozdobné krabičky, syrečky rozdělila do nich a dala v tanečních šesti klukům k Mikulášské, samozřejmě anonymně. 1 dárek mě vyšel na 25 halířů! Kluci to brali různě - někdo se smál, jiný to hned s chutí slupl, další se urazil, co že to dostal. A za korunu padesát bylo plno srandy. Vzpomínám na to dodnes. :) Jaga.

krtek6*
hodnocení

0x

Chleba máslo tvarhl a paprika (koření)...

hodnocení

0x

Tvarůžky mám ráda a vždycky jsem je jedla jako ti, kteří píšou přede mnou. Klasicky s pečivem s máslem a pivem nebo mlékem. Ale jednou mě služební cesta přivedla do Loštic a v tamější restauraci jsem si dala lívanečky s tvarůžky - úplně nepředstavitelnou baštu! Nebyla z nich cítit typická "vůně" tvarůžků a byly velmi lahodné. Od té doby jsem to už nikdy nejedla a asi bych si netroufla je doma připravit. Taky bydlím od Loštic hodně daleko a když se o tomto zážitku někomu z našeho kraje zmíním, nevěří mi. Ale fakt, bylo to velice dobré.

hodnocení

0x

Místo mé rady bych chtěl slyšet názor na dnešní tvarůžky.V dobách před rokem 1989 tvarůžky tehdy s názvem Olomoucké když zrály tak postupně měkly až tekly. Ty tekuté se prodávaly se slevou. Bývaly v obchodě pod skleněným poklopem a když se poklop zvedl tak voněl celý obchod.Dnes je to taková guma která nezměkne jen ta vůně je asi stejná.Několikrát jsem je koupil v podnikové prodejně na parkovišti Mokrá Loučka..

doplněno 16.04.17 19:49:

Opravuji to místo se jmenuje Studená Loučka motorest.sumpersko.com/...

vernon
hodnocení

0x
Tak pokud byly v lednici, tak opravdu nebudou dobré...

rasekvasek*
hodnocení

0x

Dělal jsem"smradlavý hrnec".Nakrájené tvarůžky smíchám s nadrobno nakrájenou cibulkou,kmínem,dám do sklenice a zaliji pivem.Nechám 2-3 dny při pokojové teplotě.Neskutečná dobrota,ale doporučuji jíst venku.

hodnocení

0x

Tvarůžku obalím poličanem,nebo jiným podobným salámem -ale tvrdým,uherák a pod. z každé strany.Na každou stranu pánvi a oleji rozpáleném jako na řízky položím obalený tvarůžek ,,,třeba ho ještě poleju těstíčkem. Já ještě trošku než vložím tarůžku na pánev,tak naleju trošku těstíka a pak položím tu tvarůžku...to kdyby bylo málo těstíčka ze spodu.Ten tvrdý salám se dsává proto,aby se rvarůžka moc nerozpustila a dám na pánev,,,trošku vždy téměř vyteče,ale to nevadí...

K tomu si udělám brambor a tatarku...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]