Nejste přihlášen/a.
1/ Na chleba s máslem a s hořčicí a cibulí navrch.
2/ Výborné jsou jako salát v majonéze- nakrájené tvarůžky s nasekanou cibulkou, opepřené. Mám ale obavy, že tento recept je z celistvých a né rozteklých tvarglí + rohlík
Sebod má pravdu. Žádná lednice! Tvarůžky uvnitř budou tvrdé, tvarohovité. Nejlépe je podlně rozkrojit, naskládat do uzaviratelné sklenice, zalít, cca do 2/3 pivem, uzavřít a postavit je nahoru na linku.Čas od času je překlopit a zase zpět, postavit je na linku. Po dvou dnech jsou jako máslo. Čerstvý chleba, máslo a pivo nebo prcmáslí. Nebe v hubě!
Mám spoustu receptů na pokrmy s tvarůžky, poslala mi to známá. Od různých pomazánek, přes obalované, slané tyčinky s tvarůžky, až po kapsu či roládu plněnou tvarůžky.
Nejlepší jsou ale opravdu rozleželé, na chleba s máslem a k tomu mléko. Kdo je zpovykaný, jako já, může si chleba navíc posypat a vylepšit jemně nasekaným medvědím česnekem.
Jinak - tvarůžky nechávám rozležet ve veliké štroubovací sklenici na kuchynské lince, v teple. Musí mít to správné teplíčko, v lednici se ten proces zrání zastaví, syrečky ztvrdnou a nejsou pak k ničemu.
Nejlepší je koupit si v Lošticích to balení - veliké kolo, kde je celkem 5 příchutí. To nemá chybu. Jenže do Loštic je daleko a nikde jinde blíž se to neprodává.
Když dneska koupím krabičku /125 g/ za 36 korun, skřípu zuby. V roce 1970 jsem koupila /pamatuji dodnes/ v sámošce balíček velkých syrečků. Stálo to 1,50 Kčs a bylo jich tam 6. Nadělala jsem ozdobné krabičky, syrečky rozdělila do nich a dala v tanečních šesti klukům k Mikulášské, samozřejmě anonymně. 1 dárek mě vyšel na 25 halířů! Kluci to brali různě - někdo se smál, jiný to hned s chutí slupl, další se urazil, co že to dostal. A za korunu padesát bylo plno srandy. Vzpomínám na to dodnes. Jaga.
Tvarůžky mám ráda a vždycky jsem je jedla jako ti, kteří píšou přede mnou. Klasicky s pečivem s máslem a pivem nebo mlékem. Ale jednou mě služební cesta přivedla do Loštic a v tamější restauraci jsem si dala lívanečky s tvarůžky - úplně nepředstavitelnou baštu! Nebyla z nich cítit typická "vůně" tvarůžků a byly velmi lahodné. Od té doby jsem to už nikdy nejedla a asi bych si netroufla je doma připravit. Taky bydlím od Loštic hodně daleko a když se o tomto zážitku někomu z našeho kraje zmíním, nevěří mi. Ale fakt, bylo to velice dobré.
Místo mé rady bych chtěl slyšet názor na dnešní tvarůžky.V dobách před rokem 1989 tvarůžky tehdy s názvem Olomoucké když zrály tak postupně měkly až tekly. Ty tekuté se prodávaly se slevou. Bývaly v obchodě pod skleněným poklopem a když se poklop zvedl tak voněl celý obchod.Dnes je to taková guma která nezměkne jen ta vůně je asi stejná.Několikrát jsem je koupil v podnikové prodejně na parkovišti Mokrá Loučka..
Opravuji to místo se jmenuje Studená Loučka motorest.sumpersko.com/...
Tvarůžku obalím poličanem,nebo jiným podobným salámem -ale tvrdým,uherák a pod. z každé strany.Na každou stranu pánvi a oleji rozpáleném jako na řízky položím obalený tvarůžek ,,,třeba ho ještě poleju těstíčkem. Já ještě trošku než vložím tarůžku na pánev,tak naleju trošku těstíka a pak položím tu tvarůžku...to kdyby bylo málo těstíčka ze spodu.Ten tvrdý salám se dsává proto,aby se rvarůžka moc nerozpustila a dám na pánev,,,trošku vždy téměř vyteče,ale to nevadí...
K tomu si udělám brambor a tatarku...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.