Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přírodní šampon proti lupům

Od: barca* odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, od nějakých 13 let (je mi 16) mám na hlavě lupy. Nedávno jsem byla u kožní a ta mi poradila, abych si přestala mýt hlavu šampony z drogerii typu Syoss atd. Zatím jsem šla do normálního obchodu a pořídila si "bylinný šampon" od ALPY. Doufala jsem, že Alpa to nějak uklidní, ale zatím se nic nezměnilo. Když si večer umyju hlavu a uschne mi, ráno se probudím a hlava mě svědí hlavně nad spánky a nad čelem. Chtěla jsem se zeptat na Vaše zkušenosti - co Vám pomohlo od lupů, jestli používáte nějaký šampon z lékárny a podobně. Děkuji za odpovědi a tipy.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zkuste Nizoral z lékárny lekarna.cz/...

barca*
hodnocení

Ahoj, podle recenzí bych ho určitě vyzkoušela, jen se chci zeptat, jestli s ním máte zkušenosti přímo Vy. Chtěla bych totiž vědět jak často ho používáte.. je docela malý takže ho stridate s jiným šamponem? Popř. jakým.

hodnocení

0x

Ještě na to svědění je dobrý šampon z lékárny z PIVONĚK. Je drahý, ale stačí kapička, mamku přestala hlava svědět.

patronka*
hodnocení

0x

V tvém věku se mi taky občas dělaly lupy a pomohlo vetřít do pokožky hlavy obyčejný vaječný žloutek, nechat nějakou dobu působit a pak smýt vodou. Tenkrát na výběr moc šamponů nebylo, takže nejspíš nějaký žloutkový :)

iz*
hodnocení

0x

Celý život používám ty nejobyčejnější šampony → kopřivový, březový, "sedmibylinný" apod. a o lupy jsem nikdy "nezavadila", hlava mne nikdy nesvědila... Navíc jsou levné, půllitrová lahev vyjde v "hyper-super" do 50 Kč.

barca*
hodnocení

Právě jsem si koupila ten březový šampon od ALPY, ale ten kdo nikdy neměl lupy s nimi ani problém mít nebude po šamponech. Každému sedne něco jiného no.

Lupy (hrozné) jsem mívala v dětství a dospívání, až někdy do 17 let, kdy jsem si začala mýt vlasy vaječným zloutkem. Potom to ráz naráz přestalo a už pěkných pár let nevím, co to je. :) Jinak pozor, používá se pouze žloutek, ne celé vejce (po bílku zůstávají ve vlasech bílé "uvařené" kousky, které jdou obtížně vyčesat).

lola12
hodnocení

0x
Já trpela lupy dost dlouho až když mě bylo 14 tak jsem jela na týdenní dovolenou na Slovensko konkrétně Velký Meder a tam jsem si denně namáčela vlasy v dětským bazénku (vtom vnitřním s prolézačkami) apak když jsem přijela tak jsem neměla ani stopy po lupech.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]