Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chtěl bych se zeptat na názor popř. Zkušenosti. Je mi 22 a trpím poměrně vážným akném od hlavy po záda na které mi nic nezabírá. Chodím ke kožní, každý den si čistím pleť a používám ty krémy na to ( a poměrně silné nebo mi polštář začíná strácet barvu) a do toho zdravou, vyvýženou stravu bez cukru apod. ( samozřejmě ovoce, zelinina apod. ale né sladkosti) . Jenže teď jsem měl horší týden a začal jsem jíst špatně a poměrně velké množství sladkostí - dortíky, tyčinky, apod. a to ve větším množství ( cca 0,5kg za den) a ejhle - akné mi okamžitě zmizelo ( všiml jsem si toho už dřív ale nějak jsem tomu nevěřil) . Otázka je proč? Internet je plný článků, že cukr zhoršuje akné, ale nikde nic o zlepšením. Sice je super, že se mi okamžitě zmizelo, ale nechci pokračovat v konzumování velkého množství cukru denně.
Osobně laicky bych řekl, že to nemá tolik co dočinění s cukrem jako spíš s tukem, který je v pokrmech s cukrem skoro vždy obsažen.
Proč vlastně vzniká akne,to pořád nikdo neví. Jenom dohady.Prý je to i bouřlivou hormonální činností.Ale proč někteří mladí mají akné a jiní ne.Jsou všichni-jako lidé stejně nastavení.Nebo si všimněte,už jste viděli cikány,že by měli akné? Nikdo neví proč to vzniká. Držte se toho,co pomáhá vám.
Kamile, poraďte se s lékařem! Nikdo z nás není lékař a nikdo neznáme Váš zdravotní stav. Naše rady by Vám mohly uškodit.
Ale nedá mi to se nepozastavit nad půlkou kilogramu sladkostí denně. Takové množství bych nezvládla ani za půl roku...
Podle mě se na tvorbě akné stravě přisuzuje mnohem více vlivu, než ve skutečnosti má. Protože hlavní slovo mají hormony. Nedávno jsem porodila, v těhotenství jsem měla pteť jak alabastrová panenka, bez jediné chybičky. I vlasy se skoro nemastily. Po porodu během pár týdnů jsem se zase osypala. Strava pořád stejná, podle mě docela dobrá, piju jen vodu a kojící čaje, minimum kávy a černého čaje, maximum ovoce a zeleniny, kolik já sním syrové nijak neupravené zeleniny to asi zvládne málokdo, klidně sním 1kg denně a k tomu ještě ovoce. Snídám ovesné a pohankové vločky, pravidelně jím jáhly.
U vás může za akné testosteron. Cukr ve stravě snižuje hladinu testosteronu, proto došlo ke zlepšení akné i když všichni tvrdí, že sladké akné zhoršuje.
Vlastní zkušenost s akné nemám. Někdo radí přestat jíst mléčné výrobky: ona.idnes.cz/...
Někdo tvrdí, že mu pomohlo, když přestal jíst bílé pečivo, někdo říká cukr.
Myslím, že pomůže vyřazení čehokoli z toho. Tělu se uleví a přestane se zbavovat škodlivin kůží.
Pokud budete alespoň trochu oddělovat jídlo živočišného a rostlinného původu, taky to pomůže.
Prostě stačí přestat organismus přetěžovat jídlem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.