Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bublanina zdrava

Od: dave* odpovědí: 9 změna:
Dobrý den
Mám doma 1 sklenici domácí jablečneho presnidavky
3 sklenice domácí marmelady z rybízu
Švestky mražené
Strouhany kokos
Vajíčka 3 ks
Lze z toho udělat bublanina samozřejmě budu muset koupit mouku
Chtěl bych z toho udělat bublaninu na pečícim papírů nebo vymazat trochu rostlinného tuku plech
Děkuji za radu
Lze to udělat děkuji?
Chci experimentovat a nezabit pak někoho tím
doplněno 29.03.17 21:26: Presnidavky sklenice od okurek
A marmelady taky od sklenice

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Na tu bublaninu asi jen ty švestky, tady je jednoduchý recept, ten zvládnete recepty.vareni.cz/...

Z té domácí marmelády bych klidně udělala mřížkový koláč, zkusím najít nějaký recept

doplněno 29.03.17 21:33:

recepty.vareni.cz/...

a tohle bych udělala z marmelády

doplněno 29.03.17 21:41:

A tady je dobrý recept na ten apfelmus a i kokos upotřebíte toprecepty.cz/...

dave*
hodnocení

Jde to i bez oleje nebo tam musí být

bez oleje to bude suchý, měl by tam být, vypůjčte si u sousedů, jestli ho nemáte

dave*
hodnocení

Kokos dám do bublaniny budu dělat obě varianty bublaniny jen nevím jestli se musí použít olej jestli by šel bez toho

hodnocení

2x
Ahoj.
Posílám receptík na zdravou bublaninu.
Budeš si muset dokoupit ale více surovin,než pouze mouku :-D
zdrave-ziti.cz/...

hodnocení

1x

Bublanina je nejlepší z jakéhokoliv čerstvého ovoce - třešně, višně, maliny, jahody, ostružiny, vyloupané švestky, meruňky, borůvky... Ovoce při pečení pustí šťávu. I když jsem dávala do buchty občas i kompotované ovoce, není to už ono. Je měkké, rozvařené, ta chuť zůstane ve šťávě a ta se tam nedává. Takže spíš z nouze ctnost.

Šly by použít ty švestky, pokud jsou loupané. Jestliže jsou zamražené celé i s peckou, udělejte si raději švestkové knedlíky: 30 dkg polohrubé mouky, 1 vanička tvarohu, 1 vejce, špetka soli a kousek másla. Dle potřeby vlažná voda.

Marmelády bych použila třeba na promazání domácího perníku, mřížkový koláč, nebo různé stočené rolády. Případně na chleba či rohlík s máslem. Kokosem se nechá posypat právě ten domácí perník. Pod to čokoládovou polevu.

Přesnídávku snězte jen tak, třeba s piškoty, tu bych neplácala nikam.

Do každého těsta na bublaninu je třeba dát tuk, buď máslo, olej, nebo třeba Heru, aby bylo vláčné. Známá mi kdysi dala recept na bublaninu úplně bez tuku, ale bylo to suché, nechutné. Dělala jsem ji jen jednou a dost. Jaga.

hodnocení

0x

toprecepty.cz/...

Tohle se musí podařit!

lidus*
hodnocení

0x

Váš experiment nikoho nezabije ale nemyslím si, že to bude jedlé. Na bublaninu recepty už máte.

dave*
hodnocení

Všem chutnala Navrch jsem dal polevu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]