Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zaváření zelí

Od: karolka odpovědí: 5 změna:

Dobrý den-letos nám zbylo v zeláku zelí a je mě ho líto vyhodit, až se začne oteplovat tak z něj bude pěknej blivajz .Tak se chci zeptat jestli toto zelí zaváříte do skleniček .Nemám s tím zkušenost,jak dlouho a na kolik stupnů mám sterilovat?

díky za všechny rady a přeji hezký den všem

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

4x

15 - 20 minut na 80 stupňů

hodnocení

0x

Já zelí zamrazuji, po rozmražení je jak čerstvé:)

hodnocení

0x

Jako ostatně všechno i kysané zelí lze zavařit. Jak napsala sebod, 20min při teplotě 80°C. Ale počítejte s tím,že přijdete o část vitamínů.

hodnocení

0x

Taky mi některý rok zbude dám do sklenice, 100 st., poté stáhnu na 80, nechám 5mitu, vypnu a nechám n a sporáku ještě pár minut a pak rychle ochladit, vydreží i tři kroky. Právě nedávno jsem jedno zapomentué našla. Ale dáváom mdo raději do menších sklenic, aby se spotřebovalo najednou.

hodnocení

0x

Nacpu do sklenic, očistím kraj sklenice, šroubovací víčko nedošroubuji a dám do mikrovlnky. Počet sklenic 0,7 l x 5,3 min., při výkonu 800W. Sklenice se nesmí dotýkat. Dávám na micro, pokud nemáte, lze jistě i bez micra, u zelí o moc nejde, hlavně, aby chytlo víčko. Rozdílný výkon - pohlídejte, kdy začne sklenice vařit, hlídejte asi od 4. min. I kdyby přetekla, nic se neděje. Vyndejte z trouby, zatáhněte víčko a obraťte dnem vzhůru. 6 se jich tam vejde určitě najednou. Máte to razdva.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]