Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Quinoa, co to je?

Od: lisan odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,
zajímalo by mě, co je quinoa a jestli jí doma používáte a jaké s ní máte zkušenosti. Zahlédla jsem jí ve zdravé výživě.

Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Quinoa - merlík čilský. Jednoletá bylina z čeledi laskavcovitých, která dorůstá do výšky 100 až 200 cm.

Zkušenosti nemám, protože nevařím. (Za to umím hledat na internetu ;) ),

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, oč se jedná je vysvětleno viz odkaz (je to obilovina). Zdravím!

cs.wikipedia.org/...

doplněno 23.03.17 18:30:

Říše Inků nenávratně zmizela, tak na to myslete při použití této módní a předražené suroviny .

hodnocení

1x

Já ji přidávám do chleba a také do polévek. Nabobtná a zahustí. Rozhodně zdravější než mouka Někteří lidé ji konzumují při dietách, aby zhubli, protože zaplní žaludek a není kalorická. Dávají si ji do jogurtů. Snižuje vysoký tlak.

doplněno 02.04.17 08:54:

Správně píše liška, v žádném případě neproplachovat a už vůbec ne horkou vodou. Tak jak to je prostě zamíchat do pokrmu.

hodnocení

0x

Známý si ji dává do jogurtu nebo i do lívancového těsta a tak. Prý to nějak pročišťuje.

liska*

Vařím s kašemi, polévkami, rýží, jáhly, bulgurem .Spíš ke zpestření a obohacení minerály. Je to potravina peruánských indiánů celkem nadupaná hodnotnými látkami . Zrnka kulatá, asi jako malé jáhly. Teď mám doma červené, půl kila asi za stovku. Vaří se tak 10 minut.Chuť nevýrazná.

hodnocení

0x

Na hustém sítku je potřeba nejprve propláchnou horkou vodou. Pak trochu zalít vodou a mírně povařit, jak tu bylo řečeno, chut nevýrazná, možno přidávat téměř do všeho. Je to zdroj důležitých látek pro naše tělo.

liska*

Není třeba proplachovat. Proplachují se vařicí vodou jen jáhly, neboť mají mastný povrch. Aby se smyl, protože je někdy nahořklý, či trpký.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]