Nejste přihlášen/a.
Potřebovala bych poradit asi spíše od žen a to hlavně od dříve narozených. Byli jsme od naši známé pozvaní na oslavu jejích 70. narozenin. Dlouho jsem přemýšlela nad vhodným dárkem a protože a nevím o ničem, v čem by měla nějakou výraznější zálibu, nemá žádného koníčka, nemá zahrádku ani domácího mazlíčka, přišla jsem s nápadem pořídit ji předplatné nějakého (ženského?) časopisu. Vím, že svého času v podobných časopisech luštila křížovky a dokonce posílala jejich vyluštění do redakcí. Zajímá ji dění okolo nás, občas se zapojuje do internetových diskuzí k událostem všeho druhu. Proto jsem si myslela, že by časopis, který bych ji předplatila, měl obsahovat nějaké zajímavosti i nějakou křížovku. Moc bych uvítala názory a tipy na podobné časopisy, které by ale nemusely obsahovat spoustu potištěných stránek reklam na kosmetiku, zdravý životní styl a módní trendy. V té záplavě titulů jsem hledala a ztratila jsem se. Zase jsem ZMATENÁ. Máte nějaký podobný časopis oblíbený? Příští týden hodlám vyrazit po trafikách a probrat se jimi, ale dříve bych chtěla dostat alespoň nějaké tipy. Děkuji předem.
U mě vede Koktejl, dále jsou kvalitní National geographic, popřípadě Moje země, či 100+1 zahraničních zajímavostí. Mojí mamce by udělala radost určitě kočičí planeta
Já můžu říct co čte moje babča, třeba Chvilka pro tebe, tam je dost křížovek, taky je ráda luští. Pokud jde o informace, tak zajímavá mi příjde třeba Epocha nebo 21.století, ale to není vyloženě, že včera se stalo... ale spíše celkové zajímavosti. Luštění, Překvapení. Teď jsou dost populární antistresové omalovánky, dávali jsme je mamce na narozky, měla 60let. Vtěch čacopisech bývá většinou bulvár.
Odebírám Překvapení, ale jsem čím dál méně spokojená. Pár příběhů, receptů, mnohdy pro člověka nepoužitelných /kde vezmete třeba betelové listy, kafírové listy, bahnatku vonnou , krevetové lupínky, Panko strouhanku či telecí svíčkovou! Z toho se má vařit například v Překvapení č. 8.
Několik příběhů. Některé člověka pobaví a usměje se. Jiné hrají na city. O nemocných, o postižených dětech. Často s žádostí o příspěvky /Dobrý anděl apod./. To je smutné čtení.
Jinak hodně o hygieně a zdraví, ale s účelem nabídnout nějaké doplňky stravy, krémy apod.
Soutěže a křížovky: velice jednoduché, stále se opakující takřka stejné křížovky. Navíc na internetu na stránce Překvapení jsou uveřejňovány vyluštěné tajenky a dost lidí se chlubí, že tajenky opíše a pošle v očekávání výhry, aniž by museli kupovat celý časopis a sami luštit. Fikané, co?
Jinak je v časopise plno reklam. Na čtvrt, půl i celou stránku. Když jsem si redakci stěžovala, odpověděli mi, že uveřejňování reklam je jejich hlavním zdrojem příjmů a bez nich by se neobešli.
Až mi skončí předplatné, přemýšlím, že už jej neobnovím.
Chvilku pro tebe tolik neznám, snad bude lepší. A když se mi dostane do rukou Vlasta, nebo Květy, také si je přečtu. Možná bych vybrala z těch dvou posledních. Jaga.
To předplatné, to je moc dobrý nápad. Mám pocit, že je to nedávno, asi čas letí svou rychlostí, když jsem někam cestovala, kupovala jsem si vždycky Květy. Ty jsem přečetla vždycky celé, včetně tyráže.
A taky Vlastu jsem měla ráda. Jak vypadají dnes, už nevím. Do čekárny k dotorovi si kupuji nějakou Katku, Týnu a tak.
Květy už neodebírám, ale pravidelně kupuji. Doručovali docela poškozené, pomačkané.
Křížovky jsou dvě, velká a malá osmisměrka. Čtení už není tak zajímavé, zhruba od každého něco, takový pel-mel. Spousta zbytečných reklam. Moc se mně nelíbí, ale stále kupuji nějak ze setrvačnosti. Je tam program na TV stručný.
Děkuji všem diskutujícím za dobře míněné rady a názory. Dnes odpoledne jsem vyplenila trafiku, některé vámi doporučované tituly jsem na místě prohlédla a některé koupila domů k bližšímu prozkoumání. Vyřadila jsem všechny tzv.ženské (Chvilka, Překvapení, Katka...) a rozhodla jsem se pro staré dobré Květy. Objednávka už byla odeslána a dárkový certifikát vytištěn. Mezi vámi jmenovanými tituly mě ale zaujalo Téma, to si určitě alespoň občas koupím, zdá se mi hodně zajímavé. Takže ještě jednou díky a hurá na oslavu !
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.