Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Já nechci mít menstruaci

Od: nikusi* odpovědí: 10 změna:

Pomoc. Já nechci mít menstruaci. Budu jí mít když: Přibírám na váze, bolí mně břicho, narostli mi chlupy, mám výtok?

Díky za odpovědi!

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Hlavně klid, tomu se nevyhne žádná ženská. Tobě je teprve 10 let, takže to vše nemusí znamenat, že dostaneš menstruaci hned zítra..

doplněno 14.03.17 13:38:

Beru to, že jsou prázdniny, proti tvým dotazům nic nemám, ale tady jsi tvrdila, že je ti 10 let. Takže...

poradte.cz/...

Ale budiž, ve 14ti letech už menstruaci můžeš očekávat třeba každým dnem. To k dospívání u žen patří, bez roho bys nemohla mít jednou děti. Chceš - nechceš, musíš to brát tak jak to příroda zařídila.

nikusi*
hodnocení

Mně je 14 takže... :(

A co chceš od nás slyšet?

Myslím,že by ses na tyhle záležitosti měla prvně zeptat maminky.Ta by ti to měla vysvětlit.Za další,tvé spolužačky také jistě již menstruují.Je to normální věc v životě ženy.

hodnocení

1x

Připomínáš mi Marfušku a její: Já chcííí ženichááá.

Nikdo se Tě nebude ptát, jestli chceš či ne. Je to prostě příroda, vyvíjíš se, dospíváš a co má být, to bude. A neovlivníš to. Proto Tvá dětská naivní otázka mě překvapila. Neznám nikoho, kdo by se bouřil a nepřijal to, když to tak je.

Někomu v té době není ani nevolno, děvčata mohou cvičit i s menstruací. A ne sedět na švédské bedně jako trdla. Snad kromě plavání v nejsilnějším období Tě nic neomezuje. Jenom budeš muset v té době pečlivěji dodržovat hygienu, častěji se sprchovat a omývat, často měnit prádlo.

Je pravděpodobné, že už to klepe na dveře. Dostala jsem menstruaci ve 14 letech, ovšem některá děvčata třeba v 11. Tak bud ráda, že to tak dlouho počkalo.

Souvisí to s pravidelnou funkcí vaječníků, abys jednou mohla mít děti, pokud je budete s mužem chtít. A všechny nejasnosti by Ti měla vysvětlit mamka. Informace od kamarádek bývají často zavádějící a zkreslené. Jaga.

A při tom čekání na menstruaci nahlédni občas do učebnic s jazykem českým. Ve 14 letech budeš jistě už brzy někam dělat přijímačky a tudíž by bylo dobré vědět, jaké i či y se píše v přísudku.

dam®
hodnocení

0x
Vitej v realnem svete

renee*
hodnocení

0x

Je ti 14,takže je divné,že jí ještě nemáš. Hupky dupky k lékaři.

Proč hned k lékaři? Moje dvě spolužačky ,,to,,dostaly v 16 + v 17 letech a o nic nepřišly.

hodnocení

0x

Jo, nechtít smíš, ale to je tak všechno, co s tím můžeš dělat! Chceš být přeci ženská, ne?

vilik*
Tak ono by se jedno, dvě řešení, jak m. výrazně omezit, našlo. Ale asi by se jí moc nelíbilo.
Myslím samozřejmě především stálá těhotenství.
A pak něco složitého s nějakými prášky, ale tomu nerozumím.

hodnocení

0x

Menstruace neovlivňuje tloustnutí. Nemá vliv na růst chlupů, a výtok není normální. Ale to také záleží na tom o jaký výtok se vlastně jedná. Jak napsali ostatní. V prvé řadě se obrátit na matku a pak ke gynekologovi s tím výtokem a hlavně proto, že on ti určitě vysvětlení podá. Bude tě mít před očima a je to odborník.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]