Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jaká konzerva rybiček

Od: evisk odpovědí: 16 změna:

Poraďte mně, kterou máte osvědčenou značku konzervy rybiček v oleji. Kupovala jsem v poslední době Giana sardinky, ale posledně se mně zdály s kvalitou nic moc. Hodně drobné, uvnitř při tahání páteře hodně černé. Tak jsem byla i zaskočená.

Teď bych opět ráda koupila na pomazánku, ale nevím který druh. Tuňáka zrovna nemyslím, spíš sardinky.

Nebo mně prosím dejte typ z čeho děláváte pomazánku Vy.

Děkuji moc.

 

 

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

radkapod*
hodnocení

2x

V poslední době mám nejraději rybí pomazánku ze sledových filet v oleji, značka je to Dle gusta. Nebo z uzených šprotů, na sardinkách netrvám...

 

hodnocení

2x

Vím, že mnoha lidem příjde tato odpověď jako hloupá, ale pokud máte jen trochu možnost, pak se vydejte, nebo si nechte nakoupit rybičky v konzervách v Německu. Příjdou vás levněji a těžko narazíte na odpadky jako v našich obchodech. My tam kupujeme vždy kolem dvaceti konzerv v cenové relaci cca 1€ s původem Norsko.

vykuk*

A co kdyby jsme se všichni sebrali a šli žít někam více na západ. Je to řešení?

Neměli bycho spíše řešit situaci tady a nakopat ty, co tady ty sračky umožňují?

Víte, my se snažíme "těm tady" nakopat tak, že odmítáme kupovat odpadky, pečlivě studujeme složení potravin a raději si připlatíme, ale když toto téma nadhodím před kolegy a známými, tak mě mají za extrémistu. Stačí dát na polský toxický čaj slevu a vzápětí je prázdný regál. Češi nemají hrdost, leda u piva. Když mi naše obchody nabízejí rybičky v akci za 32Kč a to prosím polské výroby, tak si raději zajedu přes kopec k sousedům, kde se ke mě chovají daleko úctivěji a kde koupím stejně velké balení rybiček od 0.79 - 1.10€ a to osvědčené kvality. Nemusím se nikam stěhovat, ale odmítám kupovat odpadky našich obchodů a půjdu ke konkurenci, což je právě ten můj účinný boj proti zdejším "sračkám." Jak jinak jim chcete nakopat? Prosím o návod. Stěžovat si na ČOI nebo psát do novin? Když nebudu nakupovat tady, bude mít zisk někdo jiný a pak se teprva začnou dít změny. Nic jiného nefunguje.

salamos souhlas *palec*

vykuk*

Chápu váš pohled, ale přeci tady by jsme taky měli mít právo na rovnocené podmínky, jako na západě, ne?

Proč se tady prodává odpad a jsou tady minimálně třetinové platy a ceny stejné nebo vyšší než na západě? To je to, co musíme změnit.

A né po stokorunách, jak o tom teď před volbama kecaj politikové. Konečně skoncovat s tím postsocialismem.

Jediné řešení je v nás a zvolit si své zástupce, kteří nepolezou EU do řitního otvoru a budou se klanět před mocnostma, co jsme vlastně dělali po staletí.

Kde je těch cca 70% obyvatel, kteří na vše nadávaj a nevolí. Proto se tam dostaví stále stejná sebranka a pak máme vládu, kterou si zasloužíme.

Musíme volit ty, co jsou proti současné politice. Jinak to nevidím !

My jsme pravidelní voliči, takže váš návod na řešení mi není cizí, ale toto je téma do jiné diskuse.

 

hodnocení

1x

Zdravím,dělám pomazánku z uzené makrely, lepší je ta volně vážená v rybím úseku, než vakuovaná.

Sardinky Giana jsou vážně fuj, ostatní značky také nic moc. Mám vyzkoušenou onu makrelu, maso není mazlavé,kosti

se dají snadno vybrat, pak už jen smíchám v pomazánku. Dělám ji často a velké množství k velké spokojenosti všech strávníků.


doplněno 13.03.17 10:48:

Oberu makrelu smíchám s lučinou,kouskem změklého másla, hořčicí, lahůdkovou cibulkou, pažitkou.

Makrela je slaná, tak opatrně dosolím,pepř, kapku citronové šťávy.

bublanina*

A nenapsal byste recept, co všechno do pomazánky s makrelou dáváte? :) Předem dík.

 

hodnocení

1x
avatar babajaga

Rybičky Giana jsou jedny z nejméně kvalitních a také nechutné. Takové prostě bez chuti.

Kupuji nejraději šproty, kulatá krabička, černý obal, jsou příjemně uzené. Šla jsem se podívat na značku, ale zjistila jsem, že děda ve špajzu asi "chytal ryby", prostě, nejsou tam.

Uzené makrely lze na pomazánku také použít, ale pozor - dobře vybrat všechny kostičky.

1 středně velká uzená makrela, nebo krabička šprotů /rozmělnit dobře vidličkou/, přidat citrónovou šťávu - nešetřit. V jiné misce utřít asi lžíci másla s taveným sýrem, vmíchat 2 vejce natvrdo /jemně nastrouhaná/, jemně nakrájenou cibuli. K tomu přidat to rybí maso, dobře promíchat, podle chuti dosolit a dopepřit. Občas přidám trochu majolky.

Doporučila bych ještě rybičky SOKRA - Sardinela ve vlastní šťávě s přídavkem oleje. 1. obrázek, 240 g. Jsou trochu dražší, asi 35 Kč, ale vyplatí se, jsou chutné.

2. obrázek - Šproty v řepkovém oleji Gran Mare. NEKUPUJTE. Chuť mdlá, nevýrazná, struktura blátivá. I když váží také 240 g / velká kulatá krabička/, nejsou opravdu nic moc. Nejsou to klasické malé šproty, i když je to psáno, ale špalíky větších rozměklých ryb. Nálev spíš voda. Měli je v akci za 13,50 Kč, už to mě mělo varovat. Jaga.


doplněno 13.03.17 08:22:

Doplňuji k tomu mému receptu - uvažuji postupně.:-D

Dávám také asi lžičku plnotučné hořčice. A teď už to je opravdu všechno.

Jaká konzerva rybiček
Jaká konzerva rybiček #2
Taky jsem používal konzervy makrel z lidlu, ale protože toho dělám vždycky víc, padly na to troje. Naposled jsem teda použil uzenáče a cena vyšla ani ne poloviční, proti konzervám. Jen je s tím víc práce dohledat všechny kostičky . Kdo by trval na sardinkach, tak ty mají odjakživa nejchutnější v Penny. Už se těším jak zase vydrancuju polskou berušku- biedronku. Ty jejich ryby jsou takové nějaké lepšejší. Asi to bude tím že mají vlastní moře.

Také miluji šproty. Na trhu jsou uzené i neuzené. Rybičky jsou maličké a opravdu velmi chutné. Na pomazánku ideální, protože v konzervě není příliš tekutiny. Tedy oleje nebo vlasní šťávy, jako u sardinek. Vyklopím je do šlehací misky, nejlépe k máslu, není podmínkou a sešlehám dohromady, do pěny. Přisolím, připepřím a buď zakápnu citronem nebo lžičkou hořčice a vmíchám na hodně drobno cibulku. *palec*Někdy, hned na začátku, vešlehám vařené žloutky a nakonec, spolu s cibulkou vmíchám nadrobno nakrájené bílky. To když potřebuji pomzánky více a také trošku jiné.

 

 

fram
hodnocení

1x

Jedině Šproty. Jsou sušší, ale nejrybičkovatější.

 

hodnocení

0x

Když sardinky, tak jedině tyhle. Jdou jíst jen tak a pomazánka z nich je také dobrá. Co do ní? Měkký taveňák, cibulka, sůl a pár kapek citronu. Výborné na suché topinky či bílé pečivo.

Jaká konzerva rybiček #3

 

vykuk*
hodnocení

0x

Já mám nejraději tyto. Chunají skoro jako ty za totáče a jsou cenově dostupné. Giana jsou asi nejlevnější a dosti hnusné.

Jaká konzerva rybiček #4
Jaká konzerva rybiček #5

 

evisk
hodnocení

Vážení rádcové, jsem ráda, že Vám taková otázka nepřišla bezduchá. Děkuji moc Vám všem za rady a i konkrétní typy.

Pěkný večer a dík.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]