Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak spravit guláš?

Od: pohroma odpovědí: 12 změna:

Zdravím..=) Dneska jsem vařila guláš a je strašně cítit po rajském protlaku a nevím čím to napravit..=( Nezná někdo ňáký fígl? Poraďte prosím..=) Předem děkuji za odpovědi..=)

 

 

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

nikdo*
hodnocení

2x

Tak tomu neříkejte guláš, dochuťte to, a říkejte tomu vaše specialita...

Jasně! A místo knedlíků uvařte rýži. Anebo špagety a posypejte nahrubo nastrouhaným sýrem. *palec*

 

mp*
hodnocení

1x

To zase není žádná pohroma. Stejně ho tak do 72 hodin musíte sníst. Tak si představujte, že je to spíše rajská, a je to v pohodě. Jako zkušený kuchař vám musím sdělit, že na to žádný fígl asi nepomůže. Nehledě na to, že i na guláš panuje mnoho dobrých receptů, které se někdy i vylučují, ale pokud neporušíte základní postupy, vždy Vám vyjde ve výsledku dobrý pokrm.

pohroma
hodnocení

A co třeba česnek? Ten nepomůže? Já ten recept mám vyzkoušený a je fakt dobrý ale koupila jsem jiný protlak protože moji značku neměli a takhle to dopadlo..=/

 

hnipirdo*
hodnocení

0x

Nezbývá než přidělat více omáčky (šťávy), ale už bez protlaku a tím se guláš může napravit.

 

prazskejpepik*
hodnocení

0x

to jste tam dala nějakej levnej a hodně. protlak je lepší orestovat, aby ztratil kyselost. jinak nechte odležet, zítra nebude tak cítit. napravovat zvýšením objemu bych nedoporučoval, pak ztratí na kvalitě, jedině použít silný vývar.

pohroma
hodnocení

Budete se divit ale protlak jsem koupila dražší než obvykle..=/ A orestovala jsem ho, ale stejně jde cítit..=/ Ještě nikdy se mi to nestalo tak jsem z toho celkem špatná..=/

prazskejpepik*

i ten nejdražší vyjde dráž, když zku... jídlo. hlavně ne lidlovej

mp*

To mohu potvrdit. Pokud vařím na druhý nebo třetí den, tak první den si s chutí moc hlavu nelámu, snažím se dosáhnout přiměřeného vzhledu a konzistence. Uležením se změní i chuť. Takže chuť ladím až při podávání. Stejně každý máme chuť jinou. Mimochodem mě vždy fascinují hosté mé restaurace, kteří po přinesení jídla vezmou bez předchozího ochutnání do ruky slánku (někdy i pepřenku) a solí a solí (a pepří a pepří). A je to tak - mám to z vlastního pozorování - pro takové hosty je radost vařit. Nemusíte myslet na jemné vyvážení chutí.

 

hodnocení

0x
avatar maky

Když potřebuji něco "napravit", sázím hodně na cibuli a brambory. Osmahnu cibulku, zaleji vodou, povařím a přidám do omáčky či polévky, pak tam hodím pár syrových brambor, povařím to s nimi a po nějakém čase je zase vylovím. Zkusit to můžete, určitě to horší nebude.

 

hodnocení

0x

Kromě brambor, které dost vsáknou, bych povařila krajíc - dva chleba a vyhodila i s brambory.

 

vykuk*
hodnocení

0x

Milá pohromo,

jednou je to znehodnocený pokrm a musí se vyhodit.

Prosím dejte vědět, kdy a kde si to můžu odvézt.

;)

PS: Byl jsem na vojně a tak i chuť rajčat je +

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]