Vanilkový cukr z lusku

Od: Datum: 11.12.12 19:57 odpovědí: 4 změna: 11.12.12 22:12

Dobrý večer, koupila jsem vanilkový lusk, chci jej smíchat s moučkovým cukrem, abych v něm pak mohla obalovat rohlíčky a ostatní cukroví. Lusk asi rozdrtím v hmoždíři...nevíte do jakého množství cukru jej mám přidat? A jak směs uchovávat? Děkuji.

doplněno 11.12.12 21:40:

Takže vnitřní dřeň rozdrtím v hmoždíři a smíchám s cukrem, dám asi cca 1/2 kg moučkového cukru (taky se mi zdá kilo moc) a slupky přimíchám celé do cukru, ať se pořádně ovoní...


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 11.12.12 20:25
avatar

1 lusk na 1 kg cukru stačí. Uchovávat ve skleněné uzavřené sklenici.

http://www.toprecepty.cz/rece…/16675-domaci-vanilkovy-cukr/

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 11.12.12 20:50
avatar
vanilkovy lusk jsem videl snad jen na obrazku, ale co jsem kdy videl, brali z nej jen vnitrni "dren", ne ze by ho mleli cely.
doplněno 11.12.12 21:03: asi bych dren vyskrabnul, rozmichal v cukru a zbyle lusky zahrabal do cukru v celku... neco mu daji a lze je snadno oddelit a ne pak chroupat v cukru, ale je to jen teorie. jeden lusk na 1kg bude lepsi nez zadny, ale asi bych pridal. pri cene 20kc/ks to neni takova utopie. zacinam o tom uvazovat :)
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 11.12.12 20:58

Lusk se podélně rozřízne,každá půlka se potom rozevře (omlouvám se za tu formulaci,ať si každý vybere smysl,jaký se mu líbí*smich*) a třeba nožíkem seškrábnete vnitřní dřeň.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 11.12.12 22:12
avatar

Normálně kupte lusk, podélně rozřízněte, nic nevyškrabujjte, nařežte asi tak na dvoucentimetrové kousky a ty zahrabte do moučkového cukru v dóze skleněné, či plastové. Já to tak dělám nejenom na vánoce. Prostě mám dózu s vanilkou zvlášť a když potřebuji, tak přes sítko pocukruji štrůdl, nebo přidám tam, kam potřebuji. Co zbyde v sítku, vrátím zpátky do dózy. Ale jak to tak čtu, tak Vy to chcete teď na vánoce, tudíž rychle, takže asi budete muset vyškrabat, protože vůně vanilky cukrem prostoupí až za nějakou dobu. Já ani nevím za jak dlouho, dělám to tak stále a tak to nesleduji.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.