Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rajská omáčka se smetanou?

Od: dada* odpovědí: 8 změna:

Neni to asi bezne, ale muze se do rajske omacky pridat trochu smetany? Na netu jsem takovy recept nenasla *nevi*

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Proč by ne? Omáčka je se smetanou tzv.luxusnější :)

Dělávám ji také se smetanou.Zrovna tak třeba plněné papriky.

doplněno 03.03.17 12:34:

Jaguško,už se mně sbíhají sliny *placni*

hodnocení

2x

To víte že může. Já ji tak vařím *palec*. Přijde mi taková jemnější.

hodnocení

2x

Zdravím. Já sice dělám rajskou bez smetany, ale Vy jste se špatně dívala, na netu je receptů rajské se smetanou spousta. Např.:

mytastecz.com/...

mimibazar.cz/...

az-recepty.cz/...

tescorecepty.cz/...

doplněno 04.03.17 00:15:

Tak to je důležité, že jste jako kuchařinka sklidila pochvalu!*palec*..Jinak já rajskou dělám bez smetany a zahušťuji jí strouhaným perníkem. Též je hodně jedlá..:)

dada*
hodnocení

Diky za odkazy, nevim proc jsem to hned nenasla pres vyhledavac, byla tam spousta receptu, ale bez smetany, jinak Google funguje spolehlive :) uvarila jsem to podle jednoho navodu a vsem moc chutnala *tanec*

hodnocení

1x

Dělám stejně jako Wampík. Smetanu do rajské, svíčkové, plněných paprik...Já dávám ráda zakysanou, omáčka je pak taková navinulejší, někdo dává přednost sladké.

Jinak - aby rajská měla tu pravou chuť, kromě cibule a kvalitního protlaku /dělám si domácí/ se nesmí zapomenout na koření. Dávám tymián, asi 2 hřebíčky, celou skořici vyvařit, celý pepř a celé nové koření. A bobkový list. Když se pak všechny ty chutě propojí, je to lahůdka. Jaga.

hodnocení

1x

Než z plechovky, podívejte se po protlaku v krabičce. Bývá to prodáváno jako pyréé z rajčat nebo pasírovaná rajčata. To je skvělý výrobek od několika výrobců. Krabičky bývají větší, zelené nebo menší, bílé s červenou barvou. . *palec*Smetana omáčku zjemní.

hodnocení

0x

Může, ale smetana ji zesvětlá, nebude tak typicky tmavě červená. A bude mít samozřejmě trochu jinou chuť.

lidus*
hodnocení

0x

Už jsem to sem psala k polévkám, já smetanu ke šlehání přidávám snad do všeho ale pokud dělám rajskou tak odebírám vnučce, ta to se smetanou nechce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]