Nejste přihlášen/a.
Mám dotaz související se situací v rodině. Moje příbuzná měla předevčírem termín porodu. Vrátila se od lékaře, že se ještě počká. Máte s tím někdo zkušenost? Já měla děti vždy před termínem. Někde jsem četla, že přenášení neexistuje, že je to špatně spočítaným datem.
Existuje a často se později porod vyvolává, protože se začne kazit plodová voda. Osobně bych na další prohlídku šla už do nemocnice přímo k porodníkovi, nespoléhala bych se na obvodní gynekoložku. Kamarádku nechala přenášet tak dlouho, že už měla plodovou vodu skoro barvy čaje - úplně zkaženou.
Mám zkušenost u naší dcery, přenášela oněch 10 dní třetí dítě, nezbývá, než důvěřovat lékařské vědě. Nyní už nedávají injekci, ale vloží tabletu přímo do dělohy a tím dojde ke kontrakcím. Jsou trochu silnější, než když je to přirozené, ale výsledek stojí za to.
myslím to tak, že každá maminka ráda vydrží cokoliv, aby její dětátko přišlo na svět nepřidušené, nepřiškrcené, nenapité plodové vody, modré a nedýchající a pod. Jasně, že ideální je, když to jde samo, ale jakmile je zde sebemenší komplikace, je lepší souhlasit s vyvoláním porodu. Takže výsledek je zdravé díte.
Nevím, jak je to dnes, ale dřív se čekalo, až žena sama porodí, vyvolávání nebylo běžné. V roce 1977 jsem čekala dceru /1. dítě/. Přenášela jsem. Termín byl 1. prosince. Studovala jsem dálkově, ten den jsem měla mít celodenní konzultace ve škole vzdálené 80 km. Necítila jsem se vůbec špatně, tak jsem sbalila těhotenský průkaz /kdyby něco/ a rozjela se do školy. Spojení tam bylo svízelné. Přípoj v Chocni mi, samozřejmě ujel. Tak jsem cestovala dál stopem, jinak to nešlo. Dojela jsem dobře, lidé byli na mě hodní a vzali mě i těhotnou. Ale asi bych je pořádně potrestala, kdyby mi to najednou v cizím autě začalo.
Nestalo se naštěstí nic. Konzultaci jsem zvládla, dobře dojela i domů. To už dálkovým autobusem.
Dcera se bez jakéhokoliv vyvolávání narodila až 11. prosince. Prostě doktoři čekali, až to přijde samo. Holka měla 4,30 kg a čile se měla k světu. A já si občas vzpomenu na svůj autostop v den porodního termínu. Jaga.
Babojago, já jsem jela rodit stopem. Propustili mne z nemocnice, kde jsem byla na udržování. Termín až za měsíc. Bylo před vánocema 1973, tak jsem to vzala rovnou přes město nakupovat dárky. Po příchodu domů mi odtekla plodová voda. Vylezla jsem před barák, stopla první auto, dala mu stovku a večer téhož dne, co mne propustili, jsem porodila.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.