Nejste přihlášen/a.
Zkoušela jsem je poprvé, dodržela jsem jsem přesně recept, ale nějak se nepovedly, trochus se drolí a chutnají a mají konzistenci spíš jak pizza, co jsem mohla udělat špatně, děkuji.
doplněno 26.02.17 09:29:
děkuji všem.
0x
rohlíky pečeme pravidelně, ale nepovedlo se mi je dostat do stavu jaký popisujete. Byly dost vykynuté po vytvarování - před pečením?
Zkuste konfrontovat recept: knedlik.pise.cz/...

0x
úplně normální výsledek prvního pokusu. Druhý bude možná lepší, třetí bude zas na vyhození a tak to půjde dál a dál, ještě několikrát. Skutečně dobré houstičky upečete tak přibližně na desátý pokus.
0x
´Housky a rohlíky se pečou vždy na 250°C, cca 4-6min, otočit-pokud je potřeba, a 5-6 min. Celkem tedy cca 9-12min.
doplněno 27.02.17 23:05:
Za těmi teplotami si stojím. Právě proto, že jsem si teploty kalibroval, poměrně přesným měřidlem, na více místech pece. Ale normální trouby dosáhnou téhle teploty tak asi po 12-15min od zapnutí. A udrží tuhle teplotu většinou jen s jedním plechem. Výjimkou jsou trouby na horkovzduch, s příkony 3kW a víc.
Málokdo si uvědomí, že dáte-li do trouby víc než jeden plech, dokáže těsto natolik ochlazovat okolní vzduch, že jen velmi pomalu se trouba vrací na požadovanou teplotu. A potom se prodlužuje i doba pečení, ačkoliv by jste na prázdné troubě nakrásně naměřili teplotu dobrou.
Celé je to opravdu nejen o tepelné izolaci trouby, ale i o příkonu topných těles, jak dokážete do trouby předat teplo od topných těles, o počtu a rozmístění plechů, o proudění vzduchu uvnitř atd.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.