Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Domácí houstičky se nepovedly

Od: aja1946® odpovědí: 8 změna:
avatar aja1946

Zkoušela jsem je poprvé, dodržela jsem jsem přesně recept, ale nějak se nepovedly, trochus se drolí a chutnají a mají konzistenci spíš jak pizza, co jsem mohla udělat špatně, děkuji.


doplněno 26.02.17 09:29:

děkuji všem.

 

 

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

0x
avatar clayman

rohlíky pečeme pravidelně, ale nepovedlo se mi je dostat do stavu jaký popisujete. Byly dost vykynuté po vytvarování - před pečením?

Zkuste konfrontovat recept: knedlik.pise.cz/...

Domácí houstičky se nepovedly
hodnocení

až na ten ocet vpodstatě stejný recept, jak dlouho se pečou a na kolik

Na 200°C cca 13 min, po deseti koukněte a podle barvy

 

figurek*
hodnocení

0x

úplně normální výsledek prvního pokusu. Druhý bude možná lepší, třetí bude zas na vyhození a tak to půjde dál a dál, ještě několikrát. Skutečně dobré houstičky upečete tak přibližně na desátý pokus.

liska*

Mít je předkynuté, zvýšit teplotu a péct kratší dobu. Jak se "suší", tak jsou jak brousek.

hodnocení

Vykynuté byly dobře, ale měly se péci podle toho receptu 15min. na 160, údajně do té doby měly býit růžovoučké, bohužel nebyly zdaleka upečené,,samozřejmě, že jsem troubu předem ohřála na těch 160, takže to asi bude delším pečením

 

nikdo*
hodnocení

0x

´Housky a rohlíky se pečou vždy na 250°C, cca 4-6min, otočit-pokud je potřeba, a 5-6 min. Celkem tedy cca 9-12min.


doplněno 27.02.17 23:05:

Za těmi teplotami si stojím. Právě proto, že jsem si teploty kalibroval, poměrně přesným měřidlem, na více místech pece. Ale normální trouby dosáhnou téhle teploty tak asi po 12-15min od zapnutí. A udrží tuhle teplotu většinou jen s jedním plechem. Výjimkou jsou trouby na horkovzduch, s příkony 3kW a víc.

Málokdo si uvědomí, že dáte-li do trouby víc než jeden plech, dokáže těsto natolik ochlazovat okolní vzduch, že jen velmi pomalu se trouba vrací na požadovanou teplotu. A potom se prodlužuje i doba pečení, ačkoliv by jste na prázdné troubě nakrásně naměřili teplotu dobrou.

Celé je to opravdu nejen o tepelné izolaci trouby, ale i o příkonu topných těles, jak dokážete do trouby předat teplo od topných těles, o počtu a rozmístění plechů, o proudění vzduchu uvnitř atd.

liska*

Pozor na troubu! Koupila jsem si do ní speciální teploměr, a ejhle, teploty jsou jinak, než by měly.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]