Nejste přihlášen/a.
Dnes jsem měla v hotelu květákovou polévku bílou, se smetanou. Chutná celkem byla, ale ještě teď mi je z ní těžko. Dáváte do květákové polévky smetanu? Já to na stará kolena zažila poprvé.
Zdravím.!
Květáková nadýmá stejně, jako třeba brokolicová. Proto se do těchto polévek má dávat
muškátový oříšek, majoránka, dobromysl, oregano, libeček a další.
Smetana v květákové polévce, je "vyšší level". Už to není "jen" voda s květákem.
Když se to udělá na poctivé zasmážce, třeba z iberijským špekem, pak je to lepší, než sex.!
Ano, já ji trochu přidávám. Ale tu na vaření, ta není tak tučná. Teda abych dávala pohanku do květákové polévky, to teda ne. A badyán také ne. To jsou divné chutě. Muškátový květ ano, pepř bílý a mletý kmín. Jestli Vám bylo těžko, tak tam bylo ještě něco jiného než ta smetana, nebo nebyla čerstvá. Po květákové polévce mi ještě nikdy těžko nebylo, ale já si vařím sama.
Já jsem byla zvyklá na květákové polévky ze školky. Ne jako dítě, ale jako kantorka. Doma si ji také uvařím, ale přidám na kostičky i jinou zeleninu, nemixuji. Nedávám smetanu, ale mléko a to tak, že dost a jíšku na másle. Miluji ji.
Možná, že v kombinaci s jiným jídlem vám polévka neudělala zas až tak dobře.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.