Nejste přihlášen/a.
Zdravím, nemám jako nějak přehnaně knírek pod nosem atak, ale nad koutky ust jsou ty chloupky podle mě vidět až moc a docela mě to trápí. Není to normální, hlavně jsem velmi mladá a nehodlám ani tento problém řešit nějakou depilací nebo podobnými šílenostmi. Někde jsem četla, že to může být zapříčiněno špatným stravováním. ALe mě přijde, že jím normálně, nevíte na co se zaměřit a případně co omezit, nebo čím jiným by to mohlo být způsobeno? Děkuji za každou ranu
A též vlivem hormonů.
Nechat si zkontrolovat štítnou žlázu.
Možná jste někde četla, že ženy okolo přechodu mají méně ženského hormonu a aby neměly nějaké velké potíže a nevystupovaly jim spíše mužské znaky, mají jíst potraviny s estrogeny. Byla to myslím soja a látky z červeného jetele.
Ta soja je diskutabilní, ona má i jiné, zase vedlejší, ne moc dobré účinky, jinak se prodávají přípravky pro ženy v klimakteriu s obsahem výtažku z červeného jetele /tzv. přírodní estrogen/.
Možná bude potřeba časem léčbu, depilaci, stravu = fytodoplňky zkombinovat. Těch bylinek je více, já jsem v létě jedla na zahradě přímo jetel. Chroustala jsem hlavičky i lístečky. Tedy listy jsou příšerné, ale rozžvýkala jsem je, šťávu vycucala a zbytek listů vyplivla. Ale bylo to spíše ze srandy, ale dělám to každý rok.
Jak bylo řečeno, jídlem to určitě nebude :D můžu vás ubezpečit že problém s knírkem má dost velká skupina žen, zvlášť tmavovlásky. Nevím co znamená mladá, já osobně jako tmavovláska se světlou pletí (a divokými hormony jsem chodila na trhání kníra zhruba od15 let. Není to nic tragického, kort pokud začnete dřív, tak časem přestanou chloupky růst uplně. Teď už si několik let kupuji domů voskové pásky na obličej, a po dvou trhnutích je během vteřiny hotovo
Rozhodně v nějaké panice neholit! Přeju hodně štěstí
Mojezkusenost, mohu se zeptat, jakou značku voskových pásků na obličej používáte a na jak dlouho zákrok vydrží? děkuji
Jsou to klasické pásky na obličej za studena. Většinou Balea anebo Weet, oboje taková bílorůžová krabička. Kupuji v DMku
"Není to normální" - mýlíte se - je to naprosto běžné. Buď to zamaskujete nějakým tím ženským pudrem nebo depilace... znal jsem jednu tetku, která se po 40ce holila každý týden - knírek by jí záviděl mnohý muž.
Co na tom je za fuj, "jaké koleje, takové nádraží", já za to zkrátka nemůžu, že se mi to líbí...
Ale jo, každej má nějakou úchylku, že jo Mě by to odradilo. Já zase mám rád větší zadky u ženskejch a ne ty kostnatý nicky.
Milé dámy, mohl by to být i ten špatný stravovací návyk. Když se vášnivě konzumuje čokoláda ( což vám většinou není cizí) a nejlépe i více tabulek najednou, tak můžete mít fousy, za které by se nestyděl ani kocour Mikeš
Vykuk, ale no tak! Nebuďte protivný! Tazatelku tenhle problém opravdu trápí. A já s ní cítím, protože mnohé z nás tohle také řeší. Mnohé z nás čokoládu zas až tak nemusíme, štítnou žlázu máme vpořádku a všechno ostatní též a problém stejně, epilací, řešíme. Mnohé z nás vyzkoušely všelijaké odstaňovače a každá z nás našla způsob, který ji vyhovuje nejvíce. Já hlasuji pro cestu nejmenšího odporu, epilátor.
Toto je dáno geneticky a často se to dědí i třeba přes dvě generace. Některým mužům to připadá sexy, tak si prostě někoho takového najděte. Pokud budete přirozená a nebudete to řešit, tak si toho nikdo ani nevšimne a bude vidět jen vaši osobnost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.