Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak uchovávat mleté mandle?

Od: ajka77 odpovědí: 6 změna:

Máte prosím někdo tip jak uchovávat mleté mandle? Mám doma pár balíčků, kterým končí záruka a nestihnu nic upéct. Dají se zmrazit? Nerada bych aby zežlukly. Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

3x

také mrazím bez cukru. A dva roky v pohodě.

hodnocení

2x

Dobře procukrovat (cukr promíchat s mandlemi) a zmrazit, nic jiného mě nenapadá. Z mletých mandlí je výborný pravý marcipán. ;)

doplněno 21.02.17 13:18:

Já před zamrazením míchám ořechy (nemleté) s cukrem – déle potom vydrží. Záleží, jak dlouho to hce tazatelka skladovat... Pokud nepříliš dlouho, pak je zřejmě lépe cukr vynechat.

hahanaj*

Proč míchat s cukrem. Zamrazila bych celé balení jak je ,dala do dozy všechny co máte a uložila do mrazáku.

doplněno 21.02.17 13:24:

Jádra ořechů zamrazuji v dozách a vydrží i 2 roky bez ujmy na chuti ,při použití není znát, že byly v mrazáku. Takže cukr klidně můžete vynechat.

2kedar*
hodnocení

2x

Zdravím.!

Neřešit, zamrazit.!

Vydrží to věky.

ajka77
hodnocení

Moc všem děkuji, zkusím část zamrazit s cukrem a část bez a jsem zvědavá zda v nich bude rozdíl :)

Rozdíl bude takový, že budete mít jednu část mandlí zbytečně sladkých a když je pak buete používat, ten cukr po rozmrazení nemusí dělat dobrotu. Může způsobit to, že to celé zvlhne. Do žádných ořechů se před mrazením cukr nepřidává, není k tomu žádný důvod.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]