Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Těsto zpracování před pečením

Od: najdem* odpovědí: 5 změna:

Proč vykynuté těsto při válení na pletení housek nezachovává tvar a válečky se zkracují.

 

 

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

nikdo*
hodnocení

1x

To má na svědomí lepek. Alespoň vidíte, jakou sílu musí mít bublinky kysličníku uhličitého, aby překonaly jeho sílu a udělaly bublinky v těstě. Klobouk dolů před kvasinkami, ne?


doplněno 21.02.17 18:05:

Aha, vám nejde o to proč, ale co s tím? Tak to je jednoduché. Musíte s tím těstem jak se ženskou. Opatrně a s citem, Ne moc ho válet, když to přeženete, a začne se vám moc stahovat, nechte ho 5min odpočinout. Ono se stahovat přestane. Druhý možný důvod může být tím, že máte těsto moc tuhé.

najdem*
hodnocení

Děkuji za odpověď,ale ať dělám co dělám tak se mně těsto po vyválení stále skracuje. Proto housky nejsou jako od maminky.

 

hahanaj*
hodnocení

1x

Nechte víc vykynout a nebojte se při zpracování těsto pořádně uhníst.

 

hodnocení

0x
Protože je to kynuté těsto,které stále pracuje.
I když se s ním nepracuje :-D
(Čeština je krásná ).

 

rora*
hodnocení

0x

Rozválet pořádně, nebát se toho. Pak se nechávají ještě kynout, takže housky budou správně buclaté.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]