Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Likvidace chloupků

Od: maky® odpovědí: 11 změna:

Je mi 66 roků a občas mi pod nosem vyrazí černý chloupek. Mám tušení, že budou přibývat spíš, než by samy zmizely. Zajímá mne, jestli jste toto někdo řešil a jak, co se vám osvědčilo a co ne. Hlavně osobní zkušenost nebo zkušenost některé blízké ženy. Nepotřebuji slyšet, že je to normální a že různé návody jsou na internetu. Děkuji.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já, tuhle nepříjemnost řeším epilátorem. A to už odmlada. Dostala jsem kdysi, pod stromeček epilátor. Každý víkend prostor nad rtem a pod bradou sjedu strojkem. Bez přemýšlení, bez trápení, něco jako součást osobní hygieny. Trvá to asi 2 minuty a je klid na celý týden. Cesta nejmenšího odporu. :-D

doplněno 20.02.17 12:02:

6noci.cz/...

hodnocení

Aha, děkuji, to by také byla možnost, až půjde do tuhého...ale na obličej musí být specielní nástavec? Nebo vlastně epilátor znamená na obličej a depilátor na nohy, že? :-D

doplněno 20.02.17 12:12:

ještě jednou díky, toto jsem fakt nevěděla *jasne*

sas
Taky jsem odstraňuji chloupky nad rtem epilatorem, epilator mám od Vánoc, takže jsem chloupky trhala asi jenom 3x, vždy super, týden to bylo v pohodě... Jenže včera když jsem si chtěla jako každou neděli večer vytrhat chloupky, tak mi docela velká část zrudla a začala pálet, měla jsem tam červený flek, tak jsem si to párkrát namazala kokosovým olejem, ráno jsem to měla víc zrudlý a teď odpoledne se mi tam udělal strup
Nevím jak to mám řešit, nikdy před tím se mi to nestalo, a protože ti mám na hodne viditelném místě, tak vypadám jako blbec a ještě se mě hodně lidí ptá, co to mám... Neví někdo co s tím? Hodně by mi to pomohlo.. Zatím to mažu konopnou mastí
hodnocení

Jestli máte Pantenol-pěna ve sprey, to jsem dávala dětem na strupy, tychle se zahojí, strup zvláční a odpadne, kůže pod ním je zahojena. Hodí se i na čerstvé rány i na již vzniklé strupy, vždy pomohl a urychlil hojení.

pohanka*
hodnocení

1x

Tak to poradím ráda.

Jako mladá jsem měla knírek. Vytrhávala jsem pinzetou. Jako obočí.

Tak rostlo to pořád, šla jsem na elektrickou jehlu, kdy se zavádí podél chloupku k cibulce. Tenkrát nic jiného nebylo /trvanlivého./ Bolelo to jako prase, tekly slzy. Výsledek opět nic. Před několika lety jsem začala chodit na odstranění laserem, nebo IPL. Vyzkoušela jsem 3 kosmetické salony, opět žádný velký dlouhodobý výsledek, ačkoliv jsem absolvovala deset i více sezení v jednom salonu, tedy potřebnou kůru. I když nějaký menší úbytek těch černých chloupků byl.

Protože vlivem stáří a hormonů začaly růst chloupky navíc i na laloku, tak jsem zašla do Epil studia na Vyšehradě. Zvolila jsem vosk. Tuto metodu musím doporučit, je to rychlé, za osm - deset minut hotovo, chloupky pryč, vydrží to, roste jich méně. Tato metoda vezme i šedivé a světlé, narozdíl IPL apod.

Zkoušela jsem i doma si udělat pastu, ale nezadařilo se. Koupit v drogerii odchlupovací pásky jsem se zatím neodhodlala.

Myslím, že sice finančně více náročné je orientální depilace pastou, než voskem, a té bych věřila opět nejvíc. Bude to i relax, pasta je s různým ovocem a kořením. Pokud máte peníze, zkuste orientální pastu, jinak jděte do vosku. To mohu doporučit podle své zkušenosti. Bolest je jenom štípnutí, když se rychle zaschlý vosk strhne. Nebojte se toho. Kůže je za 2 -3 hodiny klidná, není nic červeného, a žádné pupínky, nebo zarostlé jako po vytrhávání, kosmetička /lady/ kůži i ošetří znecitlivujícím krémem.

Pod tím Vyšehradem je ceník - za knírek, bradu, obočí, nohy, hruď, bikiny se platí zvlášť, jenom knírek nebude drahý.

doplněno 19.02.17 19:49:

Sweetepil horní ret 170 korun.

hodnocení

Pohanko, moc děkuji za vyčerpávající odpověď. ;)

pohanka*

Jednou za asi 4 měsíce ale stejně dojdu pro hladkou kůži, před nějakou akcí, takže není to 100%, ale nebe a dudy, co jsem měla jako mladá. Teď jenom pár světlých a nebyla jsem půl roku. Jako se jde ke kadeřníkovi, na kosmetiku, tak si člověk zvykne i na toto.

hodnocení

tak to je bezva, díky *tanec*

luboz*

Zdravím, moje přítelkyně toto řeší s pomocí IPL epilátoru se speciálním nástavcem na obličej. Tuším, že několikrát ze začátku bylo třeba intenzivněji se tomu věnovat, ale po čase růst chloupků zpomalil a chloupky nebyly tak výrazné a nyní to řeší jen velmi sporadicky. Chválila si to hlavně po použití na nohou a v podpaždí. Informace jsou např. na iplepilator.cz/... a také na zena-in.cz/...

raduna*
hodnocení

0x

Já si knírek a veškeré takovéhle nepěkné chloupky trhám voskem :) Koupí si v drogerii klidně ty na nhy třeba stojí to kolem 120 korun a mám to na strašně dlouho protože si vždycky jen ustřihnu proužek a tím si to vytrhám :)

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Maky, ještě dovysvětlím. Depilace = holení, epilace = vytrhávání. Na nohou či v obličeji, je to jedno. Je jen potřeba se naučit správně přikládat epilátor ke kůži v místech, kde není plocha, ale oblouk (kost brady), aby kolečka pinzet nebyla moc silně přitlačena, nebo přímo vtlačena do kůže. Pak může dojít k mírnému obroušení kůže. To se stalo sas. V tom případě je vhodný epilátor s nástavcem na obličej, který dokáže vytrhat i obočí. Ale je nepoměrně dražší než ten, u kterého uvádějí, že je hlavně na nohy. Já mám typ: zkraceno.cz/... a jsem velmi spokojena. Epiluju si podpaží, nohy, obličej, jen ne obočí. To tvaruju postaru, ručně pinzetou. Po epilaci obličeje je potřeba epilovaná místa přestříknout micelární vodou ve spreji s alkoholem, kvůli dezinfekci, nebo nechat v klidu. Ale nikdy hned nedávat krém, může způsobit zčervenání. Jinak s epilátorem doma máte vše vytrhané do 10 minut. Tak ať jste nejkrásnější. Ida

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]