Nejste přihlášen/a.
odku se vzala zásada pro manažery: aby bylo otevřeno tolik pokladen, aby tam byly fronty
co je na tom pravdy?
To se mi nezdá, možná, jak kde. Například v Lidlu mají u pokladen vylepenou informaci, že pokud stojí ve frontě víc, než 3 lidi, pokladní má signálem informovat provoz, aby otevřel další pokladnu. A skutečně to tak funguje. O další otevřené pokladně pak jsou nakupující informováni místním rozhlasem. Když pak nakupujících ubyde, pokladna se zase uzavře. Děje se tak i několikrát, v poměrně krátkých intervalech.
Asi je to o manažerech. U nás máme snad všechny markety, ale kaufland bezkonkurenčně nejlepší. Ne že by nebyly fronty, ale je otevřeno hodně pokladen a odsejpáto. Zato třeba Billa je děs. Většinou jen jedna kasa ať je fronta sebedelší.
V kaufu mají pravidlo, že nejsou-li obsazeny všechny pokladny a čekáte-li déle než 5min na pokladnu, dostanete 30kč kupón na nákup příště. Málokdo si ho vezme, jak jsem si všiml.
Vy, co pochybujete o té poukázce, jste jen důkazem, jak málo čtete cedule kolem sebe. V Kaufu to mají u pokladen na zdi. Je jich tam asi 6 nebo 9. A na jedné z nich to je. Račte si počíst. Nejhorší je opravdu pátek odpoledne, ale tak to bylo v Čechách vždycky. Už za dávných dob předrevolučních. Naopak v sobotu hned po otevření, se nakupuje nejlépe. Nikoliv nejlevněji.
... ještě nikdy se mi nestalo, aby byla v Kauflandu (HK) fronta " kratší, než na 5 minut ". Neviděl jsem nikoho, kdo by si bral kupon. ( O "poukázce" nepochybuji, vím , že něco takového existuje ). Odhaduji,že zákazníků, kteří stojí ve frontě déle, než 5 minut jsou denně stovky.
Alten, já si to nemyslím. U pokladny člověku plyne čas o hodně pomaleji. Pamatuju si, že jsem jednou stála u pokladny jak blázen, byl tam nějaký problém, čekali na vedoucí, už jsem byla dost nervózní. Což nebývám, čekání mi nevadí. V uších jsem měla sluchátka a když mi dohrála písnička (3,4 nebo 5 minut), tak jsem zjistila, že tahle písnička hrála, když jsem k pokladně přišla. Zkuste si schválně někdy ten čas odhadnout a pak změřit.
Zdravím.!
U nás v Penny, je u pokladny napsáno, že pokud je tam více, než pět lidí ve frontě,
pak mají pokladní zvonit a má se otevřít další pokladna.
V praxi to však vůbec nefunguje. Navíc je velmi důležité datum, (dávky) čas a taky den v týdnu.!
Do Kauflu jde ve čtvrtek ráno, pouze zoufalec. Jde tam téměř o život. Nejlepší dny, jsou v neděli večer.
Nejhorší, pátky odpoledne.
To se mi nějak nezdá. Zákazníci by byli nespokojení a bouřili by se. Já jsem naopak v Penny asi před dvěma roky také viděla tu ceduli, že pokud je ve frontě víc jak pět lidí a nejsou všechny kasy otevřeny, tak má zákazník právo na poukázku v cene asi 40 ti korun. Já osobně tuto možnost uplatnila několikrát a dodnes si mne kvůli tomu pamatují a mají na mne vztek, protože kvůli mně musel někdo hnout kostrou a letět k pokladně. Ještě jsem na to upozornila několik svých kamarádek, ale ty mi pak řekly, že prý jim to přišlo blbé, že prý by na ně lidé koukali. To teda nevím proč by mi mělo vadit, že na mne někdo kouká. Takže tam stály jako "trubky" a pak nadávaly, jak to tam dlouho trvá. Tomuhle já teda vůbec nerozumím. Když mám možnost s něčím pohnout, tak to udělám. A když jsem srab a bojím se, nebo se stydím, tak si pak nestěžuju, nenadávám a držím zobec. Je ale pravda, že jsou lidé nevšímaví a mnozí to ani nečetli a pokaždé na mne udiveně koukali co to u té pokladny hlásím. Musela jsem samozřejmě předem, aby pak už nemohla cuknout. A hned byla další kasa otevřená. Ale měli to udělané tak, že dali kupón v ceně 40ti korun a ten se dal uplatnit až při dalším nákupu. Takže se zase na druhou stranu pojistili, že se do obchodu zase vrátíte a znova nakoupíte. Což teda mně vůbec nevadilo, protože stejně nikam jinam nechodím. Nic jiného v mé blízkosti není.
Právě. . . . jsem se... vrátil... .. .z hradu.. . ... pardon z kauflandu.
Mám blbou zprávu. Manažeři Kauflandu se zbláznili. Nevím jak u vás, ale u nás je kaufland nejmíň 4x větší než Lídl, a má tak 3-4x víc zboží a zákazníků. Ale kaufmanažeři usoudili, že musí v Kaufu stačit 3 pokladní stejně jako v Lídlu. Může tohle vymyslet člověk, kterému to normálně myslí? Podle mně ne. Ten kdo to vymyslel, je úplně odtržený od reality. Nás, zákazníky kaufu, čeká pěkné jaro. Snad někdo rychle přijde na to, že je to blbost.
řekl bych,že to bude trošku jinak,o penězích...třeba oblastní manažer dostal befehl,ušetřit hodiny zaměstnanců a tím i náklady. pokud to dokáže,dostane prémii v řádu třeba desítek tisíc kč. jak to udělá? dupne na manažery prodejny příkazem - stáhněte na pokladnách sto hodin! manažer prodejny chce svou práci,tak to hodí na teamlídry,ať se třeba pos...ou. takže se osekají pokladní,uberou jim hodiny,pokud vzniknou fronty,nasadí se zálohy z úseků,těm stojí jejich práce,takže je manažeři seřvou a jede se dál...do tohoto bince se ještě zamíchá tkzv. skrytý zákazník,který nahlásí na vedení,jak prodejna vypadá a jestli byly fronty. pokud ano,jsou manažeři - teamlídři - pokladní opět biti...a odbory jásají,že jim vydupaly pár procent mzdy navíc...
Nebo jako u nás v Jednotě. Zvyšovala se minimální mzda, takže se zvyšovala i minimální zaručená mzda v oboru, takže naši manažeři museli přidat (pouze o tolik, o kolik museli) ale spočítalo se že nás tam je moc. Jedna musela pryč. Najednou nemá kdo střídat dovolenou, nemoc, nějak se nestíhá doplňovat zboží, uklízet, dávat cenovky ke zboží...na odpolední směnu jsou na celý obchod jedna prodavačka a vedoucí . No děs a to jim každý měsíc naše prodejna vydělává víc a víc na tržbách.
Na otázku o frontách na pokladnách...ano, lidé kteří čekají frontu ještě přihazují do košíků další zboží.
Tak to, Poděbradko, je v naší Jednotě úplně jinak. Vidím to ale jen jako zákazník. Vesnická Jednota, 1 kasa, paní vedoucí a 3 prodavačky. Na takový krámek až dost. Navíc o kousek dál otevřel krám Vietnamec - velké prostory, z bývalého kina a ten Jednotě přetáhl většinu zákazníků. Má levněji, než COOP a co dnes nemá, to zaručeně brzy sežene.
V Jednotě jsou často všechny 4 pracovnice najednou. Vesele se baví, postávají. Zákazníci nikde. Jedna z prodavaček odešla na svou žádost pracovat jinam. Říkala jsem si - ty 3 teď jsou tam až až. Omyl. Do týdne nastoupila nová prodavačka. Tak tam už zase lelkují čtyři. Navíc jedna z nich je už min. 4 roky ve starobním důchodu, ale místa se drží jak pitbul. Proto je mi divné, že u Vás snižují stavy a tady u nás funguje ten liduprázdný krám i se 4 hlavým personálem dál. A tržby musí být opravdu mizerné. Když zajdu k Vietnamci, potkám tam všechny ty známé, se kterými jsem se dříve potkávala v Jednotě.
Lidem práci přeju, ale tady to přímo bije do očí. Jaga.
A ten Vietnamec to ve 4 x větším obchodě zvládá v pohodě jen s jednou manželkou.
Nevím...možná Vaší prodejnu "dotujeme" , denně se tady dělá 50-60 tis. Většinou žádné extra velké nákupy jako to známe z fronty v Kaufu, ze 75% spíše menší nákupy, svačiny dětí, dělníků, úředníků. Pokladní má volněji jen dopoledne, kdy doplňuje okolní regály. Prodavačka za uzeninou obsluhuje, doplnuje pečivo, zeleninu a vše chlazené. Vedoucí a zástupkyně přijímají zboží. Denně několik pekáren a jiných dodavatelů, několikrát týdně chlazené zboží (pokaždé za cca 80tis), 1x týdne suché (i za 200tis), to vše se musí zkontrolovat, zadat do pc, vytisknout cenovky. Celkem žádná sranda, třeba dnes jsem v práci nic nejedla...nějak jsem neměla čas ani na rohlík. Neexistuje půlhodinová pauza na svačinu, většinou se ale stihneme najíst a možná se u toho i vesele bavíme a postáváme. Což nemusí znamenat že nemáme co dělat.
Možná řeknete at si najdu něco lepšího ale mě tahle práce s lidmi baví...
Ovczaak, naprosto s Vámi souhlasím. Tak nějak to určitě bude. A tím jsme se dostali zajímavým způsobem k otázce kterou tady také komentujeme. "Chamtiví podnikatelé". Ono se stačí chvílemi jenom zamyslet. A to co říká "popopodebradka" si pořádně přečtěte, to vypovídá za vše. Ano, podnikatelé jsou chamtiví a neberou vůbec v potaz svého zaměstnance. Ten je jim naprosto u zadku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.