Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dlouho antikoncepční pilulky?

Od: milkaa odpovědí: 9 změna:

Chci se zeptat, jak dlouho už používáte antikoncepční pilulky. Je mi 45 let a užívám je už 20 let, a měla jsem asi tři tříleté přestávky. Myslíte si , že tohle je už hodně ze zdravotního hlediska? Od své ženské lékařky se mi bohužel žádné odpovedi nedostane. děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Změňte gynekoložku - a najděte si takovou, která bude na Vaše dotazy odpovídat.

gjf
hodnocení

0x
Obávám se, že na tuto otázku vám dá každý gynekolog jinou odpověď.

martinaa*
hodnocení

0x

Zdravím, ihned změňte lékařku, to za a). A za b)... myslím, že každý rozumný lékař řekne, že dlouhodobé užívání HA není ideální. Pamatuji si, že mne před pár lety gynekolog informoval, že by v braní měly být pauzy a opakované jaterní testy.

milkaaa
hodnocení

děkuji, ona je opravdu taková nemluvka. Jen mi řekla, že jaterní testy se už nedělají nejméně 4 roky.

pb®

Pokud nezanedbáváte prevenci, tak Vám jaterní testy dělá praktický lékař každé 2 roky v rámci preventivní prohlídky. Ve vašem věku bych tabletky nejedla a nechala si zavést nitroděložní tělísko.

milkaaa
hodnocení

prevenci nezanedbávám, o tělísku jsem ještě neslyšela, ale pilulky mi vyhovují z vícero důvodů, hlavně že nemám bolestivé křečové žíly, které při periodě vždycky byly, žádné bolesti a hlavně žádná menzes není, což je skvělé. Opravdu je tak málo žen co to neužívají?

jar*

Jaterní testy si pro klid nechte udělat u praktického lékaře. Pokud Vám léky vyhovují a řeší i další zdravotní problémy, zůstala bych u nich a nic neměnila, alespoň do 50let. Jám jsem se rozhodla pro nitroděložní tělísko s hormony před 25 lety a byla jsem spokojená po celou dobu používání.

hodnocení

0x

Radim Uzel v jednom článku psal, že je žena může užívat neomezeně celý život, dnes už jsou modernější tabletky než dřív, pouze upozorňoval, že zvážit pokračovat by měly kuřačky nad 45 let.

milkaaa
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]