Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Boty které se nedají moc nosit

Od: verca* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, žádam o radu : co s novými boty které mají špatně šitou patu. Jde o balerýny a kdykoli si je obuji mam sedřené pady do krve. Jze je nějakým způsobem změkčit, vytáhnout nebo něco jiného? Jsou nové a kožené ráda bych je nosila dál bez bolesti. Děkuji za odpověď Verča

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Paty nasadit na něco kulatého (opracovanou dřevěnou kulatinu upnout do svěráku) a přes kousek kůže nebo pevné PVC lehce rozklepat sešité spoje menším kladívkem. Ale s citem. Pomůže to

lidka*
hodnocení

3x

Věrčo, když nepomůže rada cotedy - ale určitě by to poklepání mělo pomoci - tak prodávají takové vlepovací "patěnky". Nevím, jak to lépe nazvat. Je to sice už možná 4 roky, co jsem je koupila, ale tenkrát mi to pomohlo proti sedření pat. No a ještě jedna rada by byla, prostě je reklamovat. *bum*

lidka*
hodnocení

3x

Tak Věrčo, dneska ještě jednou. Shodou okolností jsem pročítala katalog firmy MAGNET 3PAGEN a pod č. 430 111 inzerují gelové polštářky na paty bot. Jsou ty moje "patěnky", které jsem v přechozím příspěvku doporučovala. Je to sada 4 ks za Kč 149,-. Ovšem s poštovným by to přišlo moc draho - ale třeba tam najdete i něco jiného k nákupu. Takže www.magnet-3p.cz A možná, že se to dá sehnat i jinde v prodejně.

hodnocení

3x

Anebo je zanés k ševci. Ne do sběrny, ale do dílny. Švec ví o botách všecko, poradí, upraví.

lidka*

To je právě ten veliký problém, že skuteční ševci stárnou a bohužel i umírají. Já jsem měla jednoho posledního u nás nablízku, ale už nám také odešel na věčnost.*modla* A zatím jsem žádného jiného neobjevila. Navíc ty dnešní výrobky se spíš rozpadají, než sešlapou nebo povolí nějaký šev. *nevi*

alkuska*
hodnocení

0x

No, doma jsme natahovali špatně padnoucí nebo tvrdé boty na kopyto, které jsme nastavili nebo vypodložili tak, aby táhlo v tom těsném místě. Fungovalo to dobře s koženýma botama a hodně tomu pomáhalo potírat zevnitř to místo, které mělo povolit, vodou nebo alkoholem (klasicky slivovicí). Nám to žádné fleky neudělalo, ale samozřejmě nemůžu říct co by to udělalo zrovna s vašima botama. Moc to nepomáhá s botama z jiného materiálu než je kůže a taky v předozadním směru (krátká bota - podrážku nic neprodlouží). Pokud ale máte na botě vyčnívající nebo špatně ušitý šev, asi vám to moc nepomůže... potom bych boty reklamovala nebo zkusila nabídnout někomu, komu by seděly lépe.

madla*
hodnocení

0x

nevím, odkud jste, ale v rychloopravnách obuvi nabízí vytahování bot. Nedávno jsem si takto nechala vytáhnout nové trekové boty, měla jsem přesně ten problém jako vy, tj. odřené paty. Nechala jsem je tam přes víkend a stálo to 60Kč. boty jsou opravdu větší a paty už odřené nemám. Ale pokud vaše boty mají špatně ušitou patu, pak je lepší je reklamovat - vrátit ,případně vyměnit za bezvadné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]